Φωτιά στην Ποταμιά Φαλαισίας (Video-Photo)

0
3385

Φωτιά στην Ποταμιά Φαλαισίας ξέσπασε μετά τις 14:00 σήμερα Κυριακή 15 Απριλίου.

Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι οι οποίοι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην γρήγορη εξάπλωση της.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μεγαλόπολης πήγε αμέσως στο σημείο και προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση.

Πήγαμε στην Ποταμιά και συναντήσαμε τον αντιδήμαρχο Φαλαισίας κ. Αθανασόπουλο ο οποίος συντόνιζε τις δυνάμεις , μας ενημέρωσε ότι η φωτιά ξεκίνησε μετά τις 14:00 σε ένα σημείο μετά την Ποταμιά με κατεύθυνση προς το χωριό Τουρκολέκα.

Ενημέρωση άρθρου 18:10 Η φωτιά λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Έχει φτάσει περίπου στο δρόμο που οδηγεί προς το Τουρκολέκα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και από την Τρίπολη.Επικεφαλής των δυνάμεων είναι ο Περιφερειακός Διοικητής κ. Λαρέζος

Ενημέρωση άρθρου 20:50 Μιλήσαμε με τον αντιδήμαρχο Φαλαισίας κ. Αθανασόπουλο ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση. Η φωτιά εξακολουθεί να είναι εκτός ελέγχου, στην περιοχή έχουν έρθει πολύ μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Μεσσηνία, Λακωνία, Αργολίδα, υπάρχουν πολλά μέτωπα με κύριο αυτή την στιγμή αυτό που πάει προς την Ποταμιά. Οι πυροσβέστες προσπαθούν να πλησιάσουν τα μέτωπα και δίνουν μάχη σώμα με σώμα με την φωτιά. Όπως μας ανέφερε ο κ. Αθανασόπουλος το σημείο είναι δύσβατο , έχει πολλές ρεματιές και προσπαθεί να κατευθύνει τις δυνάμεις για να έχουν πρόσβαση στα σημεία που θέλουν. Η νύχτα αναμένεται να είναι πολύ δύσκολη αν δεν πέσει ο πολύ δυνατός άνεμος.

Ενημέρωση άρθρου Δευτέρα 09:30 Όλη την νύχτα οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη σβήνοντας μια-μια τις εστίες σε πολύ δύσβατα σημεία. Νωρίς το πρωί η φωτιά έχει τεθεί πλεον υπό πλήρη έλεγχο, στο σημείο όμως παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here