Αναβολή για 5 μέρες αποφάσισε το Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την προσφυγή της Τηλεθέρμανσης (video)

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης (κεκλεισμένων των θυρών) με μοναδικό θέμα συζήτησης:

Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την από 08/07/2019 Προσφυγή της Ανώνυμης Εταιρείας ΟΤΑ με την επωνυμία «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ – ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ», ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης, κατά του Δήμου Μεγαλόπολης.

Η προσφυγή θα συζητηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2021 και το δημοτικό συμβούλιο καλείται να λάβει απόφαση για αυτόν τον λόγο.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Το Καφενείο Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 2019 σε αποκλειστικό δημοσίευμα έκανε ερωτήματα σχετικά με κάποια ποσά που παρακρατούνται από τις επιχορηγήσεις που λαμβάνει ο δήμος και αφορούσαν δάνεια δημοτικής επιχείρησης. Με το συγκεκριμένο άρθρο άνοιξε στην κυριολεξία το θέμα και έπειτα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας όλα τα υπόλοιπα στοιχεία με την Τηλεθέρμανση.

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Μεγαλόπολης για παρακρατήσεις ποσών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Λίγες ημέρες μετά στις 16 Απριλίου 2019 και ενώ δεν υπάρχει καμία απάντηση από τον Δήμο , το Καφενείο Μεγαλόπολης επανέρχεται με άρθρο , αναφέρουμε πλέον ότι πρόκειται για την Τηλεθέρμανση και δίνουμε περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα:

1.000.000 ευρώ περίπου τα απλήρωτα δάνεια της Τηλεθέρμανσης – Κρύβονται όλοι και δεν απαντάνε!!

Στις 17 Απριλίου 2019 γίνεται δημοτικό συμβούλιο και παρόλο που τίθενται πολλά ερωτήματα δεν υπάρχει καμία απολύτως απάντηση, παρά μόνο μια αναφορά του Δ. Παπαδόπουλου ότι υπάρχει θέμα συμψηφισμών οφειλών μεταξύ δήμου και Τηλεθέρμανσης!

Η «σιωπή των αιρετών» για τα δάνεια της Τηλεθέρμανσης στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης

Μετά τις παραπάνω δημοσιεύσεις από την σελίδα μας, οι υπηρεσίες του δήμου έφτιαξαν χρηματικούς καταλόγους και για πρώτη φορά φαίνεται ότι υπάρχει οφειλή , ζητούν από την Τηλεθέρμανση να πληρώσει το ποσό των 1.120.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι το σύνολο που έχει πληρώσει ο δήμος Μεγαλόπολης σαν εγγυητής ( αφού δεν τα πλήρωνε η εταιρία) των δανείων της Τηλεθέρμανσης, από το έτος 2007 έως το 2019.

Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης μετά από αυτή την εξέλιξη έκανε την αναφερόμενη προσφυγή κατά του Δήμου Μεγαλόπολης για τα χρήματα που ζητάει ο δήμος από τα δάνεια που πλήρωνε σαν εγγυητής. H Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης στην προσφυγή της ζητάει την ακύρωση των εγγραφών των χρηματικών καταλόγων και των ενταλμάτων που της έχει στείλει ο Δήμος. Στην ουσία ζητάει να μην χρεωθεί με το ποσό των 1.120.000 ευρώ που ο δήμος έχει πληρώσει για τα δάνεια της Τηλεθέρμανσης.

Ο Σπύρος Τσιριγώτης ήταν ο προηγούμενος πρόεδρος της εταιρίας και σύμφωνα με τον κ. Χριστογιαννόπουλο έκανε την προσφυγή με προφορική εντολή, χωρίς να πάρει απόφαση του Δ.Σ. της εταιρίας.

Τα εξώδικα και οι απαιτήσεις της Τηλεθέρμανσης

Η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης Α.Ε. ΟΤΑ στις 2-7-2019 και 10-7-2019 με εξώδικες δηλώσεις – προσκλήσεις που απέστειλε στον Δήμο μεταξύ των άλλων ανέφερε : να προβείτε αμελλητί σε συμψηφισμό με τις φερόμενες ως οφειλές, που περιλαμβάνονται στους συνταχθέντες από τον Δήμο Σας, υπ’ αριθμ. 1711/2019 και 1709/2019, Χρηματικούς Καταλόγους, των ποσών, που αφορούν στη μισθοδοσία, την οποία κατέβαλε η Δημοτική Επιχείρησή μας (Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας Περιβάλλοντος Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης – Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Π.Μ., που μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ − ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ») στο προσωπικό καθαριότητος, που απασχολείτο αποκλειστικά στον Δήμο Σας από 01.01.2007 έως 01.04.2011 ́ ́.

Η προηγούμενη λοιπόν διοίκηση της Τηλεθέρμανσης ζητάει συμψηφισμό αμοιβαίων απαιτήσεων μεταξύ Δήμου και Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης των ποσών 1.123.300,08€ που οφείλει η Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης στον Δήμο με το ποσό των 886.975,67€ που οφείλει ο Δήμος στην Τηλεθέρμανση που αφορά το μισθοδοτικό κόστος το οποίο κατέβαλε η Δημοτική Επιχείρησή (Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας Περιβάλλοντος Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης – Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Π.Μ., που μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ − ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ») στο προσωπικό καθαριότητος, που απασχολείτο αποκλειστικά στον Δήμο από 01.01.2007 έως 01.04.2011.

Η εισήγηση του Δημάρχου

Η εισήγηση του δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Χριστογιαννόπουλου ήταν να παρθεί απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο, να οριστεί ένας εκπρόσωπος και να γίνει γενική συνέλευση της Τηλεθέρμανσης, όπου θα αποφασιστεί να αποσυρθεί η προσφυγή.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι δεν έχουν βάση οι αναφορές των προηγούμενων συμβουλίων της Τηλεθέρμανσης ότι ο δήμος Μεγαλόπολης οφείλει χρήματα και δεν υπάρχουν τα στοιχεία που απαιτούνται για να αποδειχθούν όσα αναφέρονται στα εξώδικα και τις απαιτήσεις για συμψηφισμό.

Οι τοποθετήσεις των αντιπολιτεύσεων

Στην τοποθέτηση του ο Σπύρος Τσιριγώτης έκανε εκτενή αναφορά σε όλο το ιστορικό της σύναψης των δανείων, με ποιο τρόπο γινόταν η πληρωμή των δανείων και ανέλυσε τους λόγους που ζητάει να γίνει συμψηφισμός οφειλών. Κατηγόρησε τον Δήμαρχο ότι θέλει να χρεώσει την Τηλεθέρμανση για να δικαιολογήσει το κλείσιμο, έκανε επιθέσεις στον τωρινό πρόεδρο κ. Μπουγιούκο ότι χρησιμοποιεί τη εταιρία για προσωπικό όφελος και ότι υποστηρίζει το φυσικό αέριο και όχι την τηλεθέρμανση. Ζήτησε να εκδικαστεί η προσφυγή και να αποφασίσει η δικαιοσύνη τι θα γίνει.

Ο Κώστας Μιχόπουλος κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι φέρνει ένα τόσο σοβαρό θέμα για συζήτηση χωρίς να έχει στείλει την εισήγηση και όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να μπορούν οι σύμβουλοι να έχουν άποψη και να αποφασίσουν.

Ο Γεώργιος Κατσιρούμπας έκανε και αυτός αναφορά για την έλλειψη εισήγησης , ζήτησε από τον πρόεδρο του Δ.Σ. να γίνει κάποια στιγμή συζήτηση εφ όλης της ύλης για την Τηλεθέρμανση και να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Τόνισε ότι δεν συμφωνεί με την άποψη του δημάρχου να σταματήσει η προσφυγή.

Η συζήτηση ήταν πολύ μεγάλη και πολύ έντονη, υπήρχαν πολλά σημεία με αψιμαχίες και εντάσεις, η παράταξη Μιχόπουλου αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στην λήψη μιας τόσο σημαντικής απόφασης χωρίς να υπάρχει γνώση όλων των παραμέτρων και των στοιχείων.

Ο Νικόλαος Μπελιάς μίλησε και αυτός για την ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των συμβούλων και ζήτησε να υπάρχει γνωμοδότηση από νομικό για το θέμα πριν ληφθεί απόφαση.

Αποτέλεσμα ήταν να εισηγηθεί ο δήμαρχος κ. Χριστογιαννόπουλος , αναβολή του θέματος για 5 ημέρες, να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση και το συμβούλιο θα επαναληφθεί.

Το Καφενείο Μεγαλόπολης μετέδωσε ζωντανά στο διαδίκτυο ολόκληρη την συζήτηση, δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο βίντεο:

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ