ΑρχικήΑΡΘΡΑΕρώτημα προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Μεγαλόπολης για παρακρατήσεις...

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Μεγαλόπολης για παρακρατήσεις ποσών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

Σε πολλές αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης που έχουν σαν θέμα την αποδοχή  πίστωσης από  πιστώσεις  Κεντρικών  Αυτοτελών Πόρων (Κ.Α.Π.) του Υπουργείου Εσωτερικών ως τακτική επιχορήγηση του Δήμου Μεγαλόπολης, υπάρχουν 2 ποσά που πάντα παρακρατούνται από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί , το σημείο (α) είναι το πρώτο ποσό που αφορά αποπληρωμή δανείων του Δήμου και το σημείο (δ) που αφορά παρακράτηση δανείου δημοτικών επιχειρήσεων.

Το δεύτερο ποσό (σημείο δ) αναφέρει σαν αιτιολόγηση την απόδοση συγκεκριμένου και διαφορετικού κάθε φορά ποσού  στο Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ Δημοτικών Επιχ. Δ7).

Αν καταλαβαίνουμε καλά αυτό το δεύτερο ποσό αφορά κάποιο δάνειο δημοτικής επιχείρησης. Αν το διαβάζουμε σωστά οι υποχρεώσεις που έχουν οι δημοτικές επιχειρήσεις πρέπει να πληρώνονται από τις  ίδιες αφού έχουν δικούς τους προϋπολογισμούς , οπότε μπαίνουν συγκεκριμένα και σοβαρά ερωτήματα:

Τι ακριβώς αφορά αυτή η παρακράτηση, ποιο δάνειο, από ποια δημοτική επιχείρηση και το βασικότερο γιατί γίνεται παρακράτηση από χρήματα του Δήμου για χρέη κάποιας επιχείρησης;

Κάναμε μια πρόχειρη αναζήτηση από το 2015 μέχρι σήμερα και τα ποσά που βρήκαμε να έχουν παρακρατηθεί είναι τα εξής:

Για το 2015 26.500 ευρώ, για το 2016 34.100, για το 2017 89.200 ευρώ , για το 2018 68.100 ευρώ και για φέτος 30.300 ευρώ. Σύνολο περίπου 250.000 έχουν λείψει από τα ταμεία του Δήμου και έχουν παρακρατηθεί για αυτό τον άγνωστο λόγο.

 Τα νούμερα είναι μεγάλα και θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις άμεσα.

Ρωτάμε λοιπόν τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης  αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν στα συμβούλια και περιμένουμε να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει;

Οι αποφάσεις που βρήκαμε είναι δεκάδες, δείτε ένα παράδειγμα ΕΔΩ

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η παρακράτηση στην οποία αναφέρεστε έχει να κάνει με την αποπληρωμή της τοκοχρεωλυτικής δόσης δύο (2) δανείων που είχε λάβει το έτος 2005 η τέως Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Περιβάλλοντος & Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης – νυν Τηλεθέρμανση Μεγαλόπολης ΑΕ ΟΤΑ από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων (ΤΠΔ) για τη χρηματοδότηση του έργου της Τηλεθέρμανσης.
    Το ύψος των δανείων ήταν 600.000€ και 588.000€, με επιτόκια 5,9% & 4,85% αντίστοιχα, και η διάρκεια αποπληρωμής τους ήταν δεκαετής. Το 2012 έγινε ρύθμιση αυτών των δανείων, με την οποία έγινε οκταετής επιμήκυνση της αποπληρωμής τους και μείωση της ετήσιας τοκοχρεωλυτικής δόσης τους…
    Στον Ισολογισμό της Τηλεθέρμανσης ΑΕ ΟΤΑ, για το έτος 2017, αναφέρεται σχετικώς ότι:
    “…Η εταιρεία έχει συνάψει δύο δεκαετή δάνεια από το Τ.Π &Δ συνολικού ποσού € 1.079.274,76, για την
    εξασφάλιση του οποίου έχει εγγυηθεί ο Δήμος Μεγαλόπολης…”. Αναγνωρίζει, ως το τέλος του 2017, ως ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της έναντι του Δήμου, ποσό ύψους 972.435,63€, για την αποπληρωμή σχετικών τοκοχρεωλυσίων στο ΤΠΔ, που έκανε ο Δήμος για λογαριασμό της Επιχείρησης.
    Έστω κι αν έχουν έτσι τα πράγματα, ο Δήμος διεκδικεί άραγε αυτά τα χρήματα; Εάν ναι, με ποιόν τρόπο, και πότε πρόκειται να τα πάρει;

  2. Το πιο ανησυχητικό που με φοβίζει δεν ειναι αυτοί που γνώριζαν και δεν μίλαγαν, αλλά αυτοί που τους λιβάνιζαν τόσα χρόνια και λίγους μήνες μόνο πριν τις εκλογές (προεκλογική περίοδος) κατάλαβαν ότι ολα πάνε κατά διαόλου.

  3. Φυσικό είναι νια νιώθεις έτσι και να έχεις τέτοιες απορίες.
    Αφού είναι προφανές ότι δεν σε πειράζει αν το σύστημα λειτουργεί λάθος , το μόνο που σε νοιάζει είναι να μην βγαίνουν τα λάθη στην δημοσιότητα.
    Αυτό που σε φοβίζει λοιπόν είναι ότι βγαίνουν στον αέρα πράγματα , όχι ότι κάποιοι τα κάνουν!!

  4. Θα σας παρακαλούσα να μην διαστρεβλώνετε αυτά που λέω και μην μου βάζετε αυθαίρετα λόγια που δεν είπα. Πουθενά δεν είπα να μην βγαίνουν στην δημοσιότητα.
    Αν ακόμα νομίζετε ότι το έγραψα λάθος και δεν έγινα κατανοητός ζήτω συγνώμη.
    Το ξαναλέω ξεκάθαρα τώρα λοιπόν και δεν χωράει κανένα ίχνος παρανόησης πως αυτά θα έπρεπε να βγαίνουν από το 2015 κι όχι μόνο προεκλογικά.
    Αυτοί που το κάνουν τώρα και δεν το έκαναν τόσα χρόνια ενώ αντιθέτως τους λιβάνιζαν, ξέρουν και του λογούς.

  5. Δεν παρερμηνεύω τίποτα, έκανες ένα σχόλιο και λες συγκεκριμένα οτι δεν σε νοιάζει αυτοί που ήξεραν , το μόνο που σε νοιάζει είναι αυτοί που το έβγαλαν.
    Μια χαρά ξεκάθαρα το έγραψες. Πιο καθαρά δεν γίνεται.
    Αυτό που δεν έχεις καταλάβει όμως είναι ότι εγώ το έβγαλα όταν το βρήκα, αυτοί που το ξέρουν τόσα χρόνια δεν απαντάνε καν. Αυτό δεν φαίνεται να σε απασχολεί. Μόνο αυτός που το δημοσίευσε.
    Επίσης θα πρέπει να μου αναλύσεις λίγο για το λιβάνισμα, γιατί δεν είναι καθαρό σε ποιον απευθύνεσαι.
    Αν θέλεις να λες κάτι , να μιλάς καθαρά, όχι με υπονοούμενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια