ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣRun the Theatre 2018 την Κυριακή 6 Μαΐου στην Μεγαλόπολη

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Run the Theatre 2018 την Κυριακή 6 Μαΐου στην Μεγαλόπολη

Ο Δήμος Μεγαλόπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου διοργανώνει τον αγώνα «Run The Theatre». Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2018 με την υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και υπό την αιγίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου.

Η Διοργάνωση περιλαμβάνει: Αγώνα 10 χλμ., αγώνα 5 χλμ. (& για μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων) και αγώνα 2,5 χλμ. για όλους, (& για μαθητές Δημοτικών Σχολείων).

Στόχος της Διοργάνωσης είναι από τη μια, να αναδείξει την ιστορικότητα του αρχαίου θεάτρου της Μεγαλόπολης και ταυτόχρονα να δώσει ώθηση στις διαδικασίες αναστύλωσής του και από την άλλη, να προσελκύσει δρομείς και εκδρομείς από τη Μεγαλόπολη και τις γύρω περιοχές σε πρώτη φάση και στη συνέχεια να εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης δρομέων, σε σημαντικό αθλητικό και τουριστικό προορισμό για την όλη την Πελοπόννησο!

Αφετηρία – Τερματισμός

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης και επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στην πλατεία θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός όλων των αγώνων θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης και επί της οδού Κολοκοτρώνη. Στην πλατεία θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Διαδρομή Αγώνα

Η διαδρομή των 10 χλμ. αποτελείται από δυο γύρους (loops) από την διαδρομή του αγώνα των 5 χλμ.

Η διαδρομή των 5 χλμ. περιλαμβάνει εκκίνηση στην οδό Κολοκοτρώνη. Οι δρομείς κάνουν στροφή δεξιά στην οδό Αρχαίου Θεάτρου και κατευθύνονται στην έξοδο της πόλης προς Καρύταινα. Στρίβουν αριστερά στον δρόμο που οδηγεί στον προαύλιο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μεγαλόπολης όπου και πραγματοποιούν αναστροφή προς Μεγαλόπολη. Κάνουν στροφή αριστερά και κατευθύνονται στον Οικισμό της ΔΕΗ. Έπειτα φτάνουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο και από την οδό Αγίου Αθανασίου φτάνουν στο ανοιχτό γήπεδο και στρίβουν δεξιά στην οδό Σταδίου. Κάνουν τον κύκλο του γηπέδου και στρίβουν δεξιά στην οδό Επαμεινώνδα και έπειτα αριστερά στην οδό Πολυβίου. Με κατεύθυνση προς κέντρο στρίβουν αριστερά στην Κολοκοτρώνη. Στην συνέχεια κατευθύνονται προς την Κεντρική Πλατεία όπου και τερματίζουν.

Η διαδρομή των 2,5 χλμ. έχει εκκίνηση στην οδό Κολοκοτρώνη. Οι δρομείς κάνουν στροφή δεξιά στην οδό Αρχαίου Θεάτρου και κατευθύνονται στην έξοδο της πόλης προς Καρύταινα. Κάνουν στροφή δεξιά και κατευθύνονται στον Οικισμό της ΔΕΗ. Έπειτα φτάνουν στο 3ο Δημοτικό σχολείο και από την οδό Αγίου Αθανασίου φτάνουν στην οδό Παπαϊωάννου όπου στρίβουν δεξιά. Στην οδό Πολυβίου πάλι δεξιά με κατεύθυνση προς κέντρο στρίβουν αριστερά στην Κολοκοτρώνη. Στην συνέχεια κατευθύνονται προς την Κεντρική Πλατεία όπου και τερματίζουν.

Το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης ανοίγει τις πύλες του στο κοινό για το Run the Theatre!

Η Ο.Ε. του αγώνα δρόμου του Δήμου Μεγαλόπολης Run the Theatre 2018 ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία εντάχθηκε στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή της Διοργάνωσης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 5 & 6 Μαΐου 2018 το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό.

www.runthetheatre.gr

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Ραψομμάτη την 1η Αυγούστου

Το Σάββατο 1η Αυγούστου διοργανώνεται παραδοσιακό πανηγύρι στο Ραψομμάτη.

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

Παραδοσιακό πανηγύρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου στο Νεοχώρι Λυκόσουρας

ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης: Συγχαρητήριο μήνυμα για την επιτυχία των μαθητών μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Επαγγελματικού Λυκείου Μεγαλόπολης εκφράζουν τα θερμά τους...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img