ΑρχικήΑΡΘΡΑΕργατική Πρωτομαγιά Ημέρα αντίστασης και αγώνα.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Εργατική Πρωτομαγιά Ημέρα αντίστασης και αγώνα.

Η Εργατική Πρωτομαγιά οφείλει και πρέπει να είναι εφαλτήριο αγώνων για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, γιατί η εργασία είναι αυτονόητο δικαίωμα όλων.
Είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και αφύπνισης, σήμερα ο εορτασμός της βρίσκει όλη την Ελληνική κοινωνία για ακόμα μια χρόνια εξαθλιωμένη, και τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με ένα αβέβαιο μέλλον.
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα για τα συμφέροντα τον εργαζομένων, ημέρα υπεράσπισης του Κοινωνικού Κράτους, των ασφαλιστικών δικαιωμάτων της επαναφοράς του κατωτάτου μισθού, νέων θέσεων εργασίας, για υπογράφει νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας .

Οι εργαζόμενοι δυναμώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε εκείνους που επιβουλεύονται τη λαϊκή κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας και υπηρετούν σκοτεινά συμφέροντα.
Όλες οι Κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα ασέλγησαν πάνω στους εργαζόμενους και στον Όμιλο ΔΕΗ αλλά κάνεις δεν πήρε την απόφαση για την διάλυση της.
Η σημερινή Κυβέρνηση, με κατεπείγουσα διαδικασία ψήφισε στις 25 Απριλίου 2018 νομοσχέδιο που ξεπουλά τις λιγνιτικές μονάδες και τα ορυχεία σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη, συνεχίζοντας το ίδιο καταστροφικό έργο των Κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Με αυτό τον τρόπο το ηλεκτρικό ρεύμα θα μετατραπεί από κοινωνικό αγαθό σε είδος πολυτελείας αφού η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί κατά 157% από το 2000, ενώ σήμερα το 30% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες ενεργειακής φτώχειας
Αποφασισμένοι και ενωμένοι βάζουμε στην άκρη ότι μας χωρίζει, και είμαστε έτοιμοι και πάλι να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτή την δύσκολη προσπάθεια, έχοντας ως προτεραιότητα την αποκατάσταση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, τον τερματισμό της λεηλασίας του τόπου, από ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και από τους διεθνείς τοκογλύφους που μέσω του δανεισμού της χώρας προσπαθούν να επιβάλλουν έναν οικονομικό κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα.

Ας είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλουν.
Οφείλουμε να ακυρώσουμε στην πράξη , μέσα από συνεχείς αγώνες αυτή την πολιτική ανατρέποντας έτσι την διάλυση της ΔΕΗ.
Συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις λέμε ένα βροντερό ΟΧΙ στο Εθνικό έγκλημα κατά της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Νίκος Ντίνος
Μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Πανελλαδικού Συλλόγου Υπάλληλων ΔΕΗ.
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Πανελλαδικού Συλλόγου Υπάλληλων ΔΕΗ.
Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δάφνης Υμηττού.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.

Τατούλης: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιλέγει προκλητικά να μοιράζει γενναίες αυξήσεις στον κομματικό της στρατό στην Αυτοδιοίκηση

Μητσοτάκης: «Αυξήσεις  στους μισθούς του «κομματικού στρατού» της Αυτοδιοίκησης!» Την ώρα που η ελληνική κοινωνία...

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img