ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνακαίνιση μαρμάρινου μνημείου στην Καρύταινα

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Ανακαίνιση μαρμάρινου μνημείου στην Καρύταινα

Ο Σύλλογος των Καρυτινών της Αθήνας “ο Θ. Κολοκοτρώνης¨, μετά από πρόταση και συνεργασία του πρώην Κοινοτάρχη της Καρύταινας Θανάση Λιάπη, προχώρησε στην πλήρη ανακαίνιση ενός σημαντικού μνημείου του Κάστρου της  Καρύταινας.

Πρόκειται για το Μνημείο με την περίτεχνη μαρμάρινη επιτύμβια στήλη, η οποία φέρει την σχετική επιγραφή, προς τιμήν του ήρωα  Λιάκου Λιακόπουλου, οπλαρχηγού από το Παλούμπα,  που σκοτώθηκε από τους Τούρκους στις 27 Μαρτίου 1821, κατά την πολιορκία του Φρουρίου.

Το Μνημείο είχε στηθεί αριστερά στον ανερχόμενο, μετά την κάτω κεντρική είσοδο του Κάστρου, από τον γιό του ήρωα  Βασίλη, Συνταγματάρχη μετέπειτα του Ελληνικού Στρατού.

Το αποτέλεσμα των εργασιών ανακαίνισης και ανάδειξης του Μνημείου είναι εξαιρετικό, όπως φαίνεται στη συνημμένη φωτογραφία  και  αποτελεί ελάχιστο φόρο  τιμής και αναγνώρισης στον πεσόντα ήρωα του Αγώνα Λιάκο Λιακόπουλο.

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Η Κατερίνα Χαρβάτη τιμάται με το Παγκόσμιο Βραβείο Επιστήμης Albert Einstein

Το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Συμβούλιο απονέμει τιμητική διάκριση στην παλαιοανθρωπολόγο, Κατερίνα Χαρβάτη, για την έρευνά...

Εορτασμός των Αγίων Επτά Μακκαβαίων στο εκκλησάκι του Άη Γιώργη στην Μεγαλόπολη την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Στο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου πίσω από το Αρχαίο θέατρο, είναι η εικόνα των...

«Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου»: Ένα βιβλίο που αναβιώνει τις μνήμες μιας ολόκληρης γενιάς κατασκηνωτών

Το βιβλίο «Υπό τη Στέγη του Ταϋγέτου» αποτελεί μια κατάθεση μνήμης και εμπειριών από...

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img