ΑρχικήΔΕΗΑΓΓΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ 13% ΤΗΣ ΔΕΗ !

ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΗΡΕ ΤΟ 13% ΤΗΣ ΔΕΗ !

Διαβάζουμε από την ιστοσελίδα www.capital.gr ….. 
 ……………………………………………………………………………………………………………………………………
Με βάση νεώτερη ενημέρωση που έλαβε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 από την Silchester International Investors LLP (“Silchester”), η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοινώνει ότι η αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της Silchester στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΗ κατά 3% (έναντι του 10,02% που κατείχε στις 8 Σεπτεμβρίου 2011) επήλθε στις 30 Νοεμβρίου 2011, με το ποσοστό της να διαμορφώνεται σε 13,02% (30.205.231 μετοχές) και όχι στις 2 Δεκεμβρίου 2011 όπως είχε αναφερθεί σε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση.

Η εταιρία “Silchester International Investors LLP” (Silchester) είναι διαχειριστής επενδύσεων για τους παρακάτω πελάτες της:
– Silchester International Investors International Value Equity Trust,
– Silchester International Investors International Value Equity Taxable Trust,
– Silchester International Investors International Value Equity Group Trust,
– Silchester International Investors Tobacco Free International Value Equity Trust,
– The Calleva Trust,

Από τους πελάτες της δίνεται στην Silchester πλήρης διακριτική ευχέρεια στις επενδύσεις τους και η εξουσιοδότηση να ψηφίζει για λογαριασμό τους. Εντούτοις, η Silchester δεν ενεργεί ως θεματοφύλακας για τους πελάτες της και επομένως οι μετοχές δεν κρατιούνται στο όνομα της Silchester αλλά στο όνομα της τράπεζας-θεματοφύλακα (custodian bank) κάθε πελάτη.

Η αύξηση της συμμετοχής της Silchester οφείλεται σε μια σειρά από συναλλαγές σε διάφορες ημερομηνίες.
………………………………………………………………………………………………………………………………….

Δηλαδή με λίγα λόγια η συγκεκριμένη εταιρία αγοράζει κομμάτι κομμάτι όλο και περισσότερες μετοχές της ΔΕΗ στις εξευτελιστικές πάντα τιμές που έχουν πέσει στο χρηματιστήριο.
Και έφτασε αισίως η εν λόγω εταιρία να κατέχει 13% της ΔΕΗ και να έχει και λόγο στο Δ.Σ. και να μπορεί να ελέχγει πλήρως τις αποφάσεις.

όπως θα δείτε και παραπάνω οι κινήσεις έχουν γίνει από διάφορα παρακλάδια  αλλά η ουσία είναι ότι με νόμους που έχουν ψηφίσει οι άρχοντες μας , φτάσαμε να δίνουμε την μεγαλύτερη εταιρία της χώρας μας ‘εναντι πινακίου φακής σε άγνωστους. Και αυτοί θα ελέγχουν η θα μπλοκάρουν όποια απόφαση δεν τους βολεύει και βάζουν χέρι στο ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θέλουμε να λέμε ότι είναι κοινωνικό αγαθό.

Ποια είναι η Silchester

Το αγγλοαμερικανικό fund διαχειρίζεται περί τα 20 δις. ευρώ και ανήκει  κατά 50% στον δισεκατομμυριούχο κ. Stephen Butt o οποίος βρισκόταν μεταξύ των 100 πιο πλούσιων ανθρώπων στην Βρετανία με προσωπική περιουσία που υπερβαίνει τα 830 εκατ. λίρες.

Και αυτός, αλλά και ο συνεταίρος του Michael JJ Cowan, με τον οποίο ίδρυσαν την Silchester το 1994, προέρχονται από την μεγάλη επενδυτική οικογένεια της Morgan Stanley.

Η εταιρεία, όπως, αναφέρει η ιστοσελίδα του Fund «κατέχει καλές εταιρείες σε δίκαιες τιμές και δίκαιες εταιρείες σε καλές τιμές.». Τα fund διαθέτουν 100-150 επενδύσεις με μια λογική διαφοροποίηση ανά χώρα και ανά τομέα. 

Τα όργανα άρχοσαν λοιπόν…. το τι θα μας παίξουν και πόσο πανάκριβα θα τα πληρώσουμε θα το μάθουμε σύντομα!

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,827ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια