ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ Ε.Κ.Α.Σ. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ.

0
193

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης. Αυτό το δικαιούνται:

1) Όσοι λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα ως Άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ).
2) Όσοι λαμβάνουν διατροφικό επίδομα ως νεφροπαθείς ή μεταμοσχευμένοι καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων ή μυελού των οστών.
3) Όσοι λαμβάνουν την ενίσχυση απροστάτευτων παιδιών που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν. 4051/1980 (ΦΕΚ 58 Α΄) και του π.δ. 108/1983 (ΦΕΚ 49 Α΄).
4) Όσοι είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.δ. 57/1973 (ΦΕΚ 149 Α΄) και της υπ’ αριθ. Π2α/139491/16.11.2008 κ.υ.α (ΦΕΚ 1747 Β΄). Αν στην ίδια οικογένεια είναι κάτοχοι βιβλιαρίου ανασφαλίστου περισσότερα από ένα μέλη της (σύζυγος και ανήλικα τέκνα), η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται μόνο μια φορά.
5) Όσοι αλλοδαποί είναι ανασφάλιστοι και οικονομικά αδύναμοι, εφόσον δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 15 και 17 του π.δ. 266/1999 (ΦΕΚ 217 Α΄).

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλλουν στη Δ/νση Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α Αρκαδίας:

α) Μια φωτοτυπία των πρώτων σελίδων του ασφαλιστικού τους βιβλιαρίου, δηλ. τις σελίδες που περιέχουν τη φωτογραφία και τα στοιχεία τους και τη θεώρηση του έτους.
β) Μια υπεύθυνη δήλωση του νόμου 1599/86.
γ) Αίτηση καταβολής επιδόματος.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι κάθε δικαιούχος λαμβάνει την εν λόγω οικονομική ενίσχυση από μια και μόνο πηγή π.χ οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ακόμη κι αν λαμβάνουν προνοιακό επίδομα, δεν την δικαιούνται. Οι παραπάνω κατηγορίες είναι εκείνες για τις οποίες η Ν.Α Αρκαδίας έχει την αρμοδιότητα καταβολής του επιδόματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους στη Δ/νση Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α Αρκαδίας.
Μετά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, θα καταβληθούν τα χρήματα στους δικαιούχους κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τους καταβάλλεται το επίδομά τους- δηλ.,μέσω των ταχυδρομικών γραφείων.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here