Χάθηκαν 4 μήνες στην κατασκευή γέφυρας στο Παραδείσια – Τσακώνα

0
214

Τέσσερις μήνες χάθηκαν για το έργο κατασκευής της τοξωτής μεταλλικής γέφυρας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Παραδείσια – Τσακώνα, λόγω προβλημάτων στη χρηματοδότηση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2014, σύμφωνα με τον τελευταίο προγραμματισμό που υπήρχε.

Αυτά τόνισε στην Ελευθερία ο διευθυντής του έργου Νίκος Ντονάς. “Eχει μείνει πίσω γιατί δεν υπήρχε χρηματοδότηση, δεν πληρωθήκαμε στο διάστημα μετά τον Ιανουάριο έως και τις αρχές Ιουνίου”, μας είπε ο κ. Ντονάς – και παρατήρησε πως “χάθηκαν 4 καλοί μήνες για την πρόοδο του έργου”.

Τώρα, σύμφωνα με την ενημέρωσή του, τα συνεργεία δουλεύουν κανονικά καθώς έχουν εξοφληθεί. Παροδικό πρόβλημα υπάρχει εξαιτίας της πτώχευσης της εταιρείας “Alpine”, που μετείχε στην κοινοπραξία κατασκευής του έργου, αλλά εκτιμάται πως κι αυτό θα ξεπεραστεί σύντομα.

Μέσα στον Ιούλιο κατασκευάζονται και τοποθετούνται τα αγκύρια για τη θεμελίωση των προσωρινών πύργων και, όταν ολοκληρωθούν, θα αρχίσει η μεταφορά των τόξων. Το κατάστρωμα της γέφυρας κατασκευάζεται στην Πάτρα και μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των τόξων, προς το τέλος του 2013, θα αρχίσει και η τοποθέτηση του καταστρώματος, που θα γίνεται τμηματικά.

Από την Ελευθερία

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here