ΑρχικήΑΡΘΡΑΤι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης για Βιολογικό, Προγράμματα ΟΑΕΔ και μηχανήματα...

Τι συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης για Βιολογικό, Προγράμματα ΟΑΕΔ και μηχανήματα ιδιωτών που συμμετείχαν στην κατάσβεση των πυρκαγιών (video-photo)

Το δημοτικό συμβούλιο Μεγαλόπολης συνεδρίασε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου δια ζώσης μετά από αρκετούς μήνες που γινόταν με τηλεδιάσκεψη λόγω των περιορισμών για τον covid-19.

Τα βασικότερα σημεία της συζήτησης:

Την θέση του Γιάννη Κώτσιρα που παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του δημάρχου μετά την μεταγραφή του στον Παναθηναικό , κατέλαβε ο Μπουγιούκος Ιωάννης.

Για το Βιολογικό Καθαρισμό.

Στην αρχή της συζήτησης ο δήμαρχος Μεγαλόπολης έκανε αναφορά για το θέμα με τον Βιολογικό Καθαρισμό και τα χρήματα που ζητούνται να επιστραφούν, ανέφερε ότι έχει ενημερώσει σχετικά τους επικεφαλής των παρατάξεων και ζήτησε από όλους να μην συζητηθεί το θέμα, καθώς όπως είπε είναι σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση, η άποψη μου είναι ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένας λόγος να ειπωθεί οτιδήποτε θα περιμένουμε την εξέλιξη και θα δούμε τι θα γίνει. Όλοι οι σύμβουλοι συμφώνησαν και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια.

Για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Για το θέμα με τα επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ που το Καφενείο Μεγαλόπολης δημοσίευσε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου , ο κ. Χριστογιαννόπουλος είπε:

Τον Σεπτέμβριο του 2020 είχε βγει από την συνεδρίαση της επιτροπής του ΣΔΑΜ ένα κοινωνικό πακέτο ύψους 107 εκατ ευρώ , για την στήριξη της απασχόλησης στις λιγνιτικές περιοχές την περίοδο 2021-2022. Το διάστημα που πέρασε έχω επικοινωνήσει πάνω από 20 φορές με τα γραφεία του ΟΑΕΔ για να μάθω τι θα γίνει. Την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου το απόγευμα ήρθε στον Δήμο μας η ενημέρωση ότι θα γίνει μια τηλεδιάσκεψη όπου στελέχη του ΟΑΕΔ θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα. Η τηλεδιάσκεψη έγινε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να κρατήσουμε την δήλωση αυτή του δημάρχου Μεγαλόπολης, ότι δηλαδή έλαβε γνώση την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου για το περιεχόμενο των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και το ότι τα χρήματα και οι δράσεις αφορούν σχεδόν όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου. Σας επισημαίνουμε ότι όπως αναφέρεται και στο άρθρο του Καφενείου Μεγαλόπολης, ο ΟΑΕΔ είχε κυκλοφορήσει σχετικό φυλλάδιο από τον Ιούλιο του 2021 και τα προγράμματα έχουν παρουσιαστεί σε συνεδρίαση του ΣΔΑΜ , όπου είχε συμφωνήσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας. Άρα ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης δεν είχε καμία ενημέρωση από κανέναν , ούτε από πλευράς Κυβέρνησης , ούτε από τον κ. Μουσουρούλη , ούτε ο κ. Νίκας δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, ότι τα προγράμματα του ΟΑΕΔ που περίμενε, θα αφορούν όλες τις μεγάλες πόλεις, Τρίπολη, Γορτυνία, Οιχαλία Καλαμάτα και Σπάρτη.

Βλέπουμε λοιπόν ξεκάθαρα ποια στάση κρατάει απέναντι στην Μεγαλόπολη τόσο η Κυβέρνηση και οι κ.κ. Βλάσης – Μουσουρούλης όσο και ο περιφερειάρχης κ. Νίκας που έκανε τις αξέχαστες δηλώσεις υπέρ της Μεγαλόπολης αλλά τελικά στις αποφάσεις έκανε τα αντίθετα.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος ενημέρωσε το συμβούλιο ότι στην τηλεδιάσκεψη με τον ΟΑΕΔ εξέφρασε την διαφωνία του και αποχώρησε, διάβασε μάλιστα και το σχετικό κείμενο.

Οι κ.κ. Μιχόπουλος και Τσιριγώτης κατηγόρησαν την Κυβέρνηση , τον κ. Μουσουρούλη και όλους όσους συμμετέχουν στις αποφάσεις που είναι εναντίον της Μεγαλόπολης, ο κ. Τσιριγώτης μίλησε και για τους 3 Βουλευτές Αρκαδίας, αναφέροντας ότι τελικά σε όλα τα θέματα εμπαίζουν και κοροϊδεύουν την Μεγαλόπολη. Ο Σπύρος Τσιριγώτης τόνισε ότι οι επιστολές και οι αναφορές δεν φτάνουν πλέον. Μίλησε σε υψηλούς τόνους για το ότι ο κ. Νίκας δεν έχει αντιδράσεις για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ , όπως δεν είχε αντιδράσει για το εδαφικό σχέδιο. Μια επιστολή και μια αποχώρηση δεν λέει τίποτα κ. Δήμαρχε, τόνισε ο Σπύρος Τσιριγώτης, πρέπει να απευθυνθούμε στον κόσμο!

δείτε το σχετικό βίντεο:

Στην συνέχεια της συνεδρίασης έγιναν ερωτήσεις και μετά υπήρχαν στιγμές έντασης όταν στα θέματα ημερήσιας διάταξης οι σύμβουλοι μίλησαν για τα μηχανήματα των ιδιωτών που χρησιμοποιήθηκαν και έπρεπε να πληρωθούν.

Η βασική αιτία της έντασης ήταν οι κατηγορίες από συμβούλους της αντιπολίτευσης ότι η δημοτική αρχή ενώ είχε ξεκινήσει να κάνει ένα μνημόνιο με το οποίο θα υπήρχαν ιδιώτες με χωματουργικά μηχανήματα που θα τα παρείχαν στον δήμο, στην περίπτωση των πυρκαγιών καλέστηκαν συγκεκριμένοι και κάποιοι άλλοι αγνοήθηκαν. Ακολούθησε έντονος διάλογος και μεγάλη ένταση.

δείτε το βίντεο με τις ερωτήσεις

δείτε το βίντεο με το θέμα των μηχανημάτων στις φωτιές

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,817ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,348ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια