Συνταξιούχοι Αρκαδίας: Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία

0
186

Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Παρά το ότι από τα μέσα του 2015 οι κρατήσεις για περίθαλψη εκτοξεύθηκαν στο 6% σε κύριες και επικουρικές (φορτωθήκαμε ως συνταξιούχοι ένα επιπλέον ετήσιο βάρος 710 εκ. €), η περίθαλψή μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Οι ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικά και υλικά στα Δημόσια Νοσοκομεία & Κέντρα Υγείας, χτυπάνε «κόκκινο»! Για 34.000 οργανικά κενά μιλάνε. Λείπουν επίσης και μερικές χιλιάδες στις μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.), όλων των ειδικοτήτων.

Οι ανασφάλιστοι είναι κάπου 2,5 εκ.€. Μόλις 100 εκ. € έχουν προϋπολογισθεί για αυτούς το 2016 στα Δημόσια Νοσοκομεία και αυτά από του ΕΟΠΥΥ, όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ προβλέπει 5,5 δις € έσοδα για το 2016 και απ’ αυτά μόλις 526 εκ.€ είναι κρατική επιχορήγηση. Για τα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν προϋπολογισθεί για το 2016 1,51 δις €, με τα 993 εκ. € από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο Ξανθός στα χνάρια του Βορίδη και του Γεωργιάδη με τα πλαφόν στις εξετάσεις, στις συνταγογραφήσεις, στα γενόσημα (προς τα κάτω).

Ενδεικτικά, ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τν ψηφιακή μαστογραφία στις γυναίκες και το F-PSA στους άνδρες με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

Παρακολούθηση των παντων μέσω του ΗΔΙΚΑ με απειλές σε γιατρούς αν δεν προσαρμοστούν (Μπρος στις μνημονιακές επιταγές, η Επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά!). Από το 2009 έως το 2015 η μεσοσταθμική συμμετοχή των ασθενών στα φάρμακα από το 9% πήγε στο 30%. Το 2015 οι ασθενείς πλήρωσαν για φάρμακα από την τσέπη τους 1,71 δις € και από τον ΕΟΠΥΥ 1,99 δις € (Να ληφθεί υπόψη και η υπάρχουσα αρνητική λίστα).

            Συνάδελφοι συνταξιούχοι,

Παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην Υγεία, που μοχθούν υπό φοβερή πίεση, για μόνιμους διορισμούς στα Δημόσια Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες του Π.Ε.Δ.Υ.

Επίκαιρη και αναγκαία όσο ποτέ η Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους. Τα γρανάζια του κέρδους στην Υγεία απειλούν να συνθλίψουν τις ζωές μας!

Σας καλούμε την Τετάρτη 8 Ιουνίου, ημέρα πανελλαδικής απεργίας των υγειονομικών, σε συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγίου Βασιλείου στην Τρίπολη.

 

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις Αρκαδίας

ΙΚΑ – Δημοσίου – ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here