Συνέντευξη του Δημάρχου Μεγαλόπολης για την Τηλεθέρμανση (VIDEO)

0
1438

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας κ. Μπουγιούκος παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με θέμα την Τηλεθέρμανση.

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης κάλυψε την συνέντευξη με ζωντανή μετάδοση από την σελίδα μας στο Facebook.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του κ. Δημάρχου ήταν οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον του Σπύρου Τσιριγώτη και του πρωήν Δημάρχου κ. Διονύσιου Παπαδόπουλου, ότι ψήφισαν το 2017 στο Δημοτικό Συμβούλιο την σύμβαση μεταξύ ΔΕΗ και Τηλεθέρμανσης και μετά άλλαξε μια παράγραφος με την οποία αν κλείσουν οι μονάδες δεν έχει καμία υποχρέωση η ΔΕΗ να παρέχει θερμική ενέργεια. Επίσης ότι έδωσαν την δυνατότητα να μπορεί να κλείσει νωρίτερα η μονάδα 3. “Θα καλέσω όλους τους συμβούλους να μου πουν αν γνώριζαν τι ψήφιζαν” , ανέφερε ο κ. Χριστογιαννόπουλος.

Επίσης μας δήλωσε ότι αυτός έχει προτείνει στο Υπουργείο να επιλεγεί σαν λύση θέρμανσης τα δίκτυα φυσικού αερίου , ότι δεν υπάρχει σχετική μελέτη για την επιλογή αυτή , θα έρθει όμως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και εκεί θα παρθούν οι αποφάσεις.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης παρουσίασε μια εικόνα της Τηλεθέρμανσης με πολλά προβλήματα, με 36% απώλειες, με βλάβες, χωρίς λύση παροχής ενέργειας και γενικότερα εμφανίστηκε βέβαιος ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση από το φυσικό αέριο για την πόλη. “Η ΔΕΗ δεν μας αφήνει να συνδεθούμε με την μονάδα 5. Το έχω ψάξει, δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν βάλουμε φυσικό αέριο για να λειτουργεί η τηλεθέρμανση το κόστος είναι πολύ υψηλό”, μας τόνισε.

Ρωτήσαμε τον κ. Δήμαρχο αν είναι διαθέσιμα τα 10.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση της Τηλεθέρμανσης και μας απάντησε θετικά.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες και δεν θα επιβαρυνθεί κανένας καταναλωτής από την διαδικασία αλλαγής του τρόπου θέρμανσης στην πόλη. Επίσης είπε ότι κατά την μεταβατική περίοδο δεν θα πάψει να λειτουργεί η Τηλεθέρμανση και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα με την θέρμανση.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here