ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι Τρίτεκνοι για το κοινωνικό μέρισμα

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό ζητούν οι Τρίτεκνοι για το κοινωνικό μέρισμα

Επιστολή της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Τριτέκνων προς τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

ΘΕΜΑ: Αίτημα για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και για λήψη απόφασης ώστε να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνες οικογένειες στους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος

 Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Επανερχόμασθε για μία ακόμη φορά στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τον δίκαιο αγώνα μας για τις προτάσεις μας για την αντιμετώπιση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ της πατρίδος μας αλλά και τα προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω.

Ο δείκτης γονιμότητας της Ελληνίδος είναι πλέον στο 0.95 και η γήρανση του  πληθυσμού να έχει φτάσει σήμερα στο 26%, όταν για την ανανέωση του πληθυσμού απαιτείται δείκτης 2,1. Σύμφωνα δε με πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία των τελευταίων έξι(6) ετών, οι θάνατοι υπερτερούν των γεννήσεων, και μια πόλη των 140.00 Ελλήνων έχει χαθεί.

Με τα μνημονιακά μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα, έχε οδηγηθεί το 40% των οικογενειών με τρία τέκνα στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Αδυνατούν να ανταποκριθούν στις ζωτικές υποχρεώσεις τους. Τα πολλά παιδιά από ΄΄ευλογία θεού΄΄που τα θεωρεί ο σοφός λαός μας, δυστυχώς κατάντησαν τεκμήριο.

Διαβάζουμε στον Τύπο για τις θέσεις που διατυπώθηκαν στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος.

Στη σκέψη των Ελλήνων οι Τρίτεκνοι θεωρούνται πολύτεκνοι.

Η χώρα μας χρειάζεται άμεσα μια ενιαία δημογραφική πολιτική, μια σειρά μέτρων που θα έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή του πολίτη. Μια δημογραφική πολιτική με δύο στόχους:

  1.  ισχυρά μέτρα για γεννήσεις απ’ το πρώτο παιδί, και
  2. ενισχυμένη προστασία και ειδική δέσμη μέτρων στις οικογένειες που θα αποκτήσουν τρίτο παιδί και πάνω

Παρακαλούμε, όπως οι Τρίτεκνες οικογένειες με την έννοια του νόμου 4590/2019 συμπεριληφθούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος.

Θεωρούμε ότι μπορείτε να συμβάλλετε καθοριστικά στην προώθηση σχετικών ενεργειών.

Προσβλέπουμε στην θετική σας ανταπόκριση στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας, καθώς και στη λήψη απόφασης για να συμπεριληφθούν οι τρίτεκνες οικογένειες στους δικαιούχους του Κοινωνικού Μερίσματος.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ