ΑρχικήΑΡΘΡΑΣυλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κ. Κακκαβά

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κ. Κακκαβά

Τελέστηκε σήμερα Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Μεγαλόπολη, η κηδεία του πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης Κώστα Κακκαβά.

Στην εξόδιο ακολουθία παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας και ήταν πολύ συγκινητικά τα λόγια που είπαν , ο Διονύσιος Παπαδόπουλος, ο Μαρκολιάς Γεώργιος που διάβασε το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σπύρος Τσιριγώτης , ο Ευάγγελος Γιαννακούρας , ο Γεώργιος Κάβουρας ο Ιωάννης Στασινός, κυρίως όμως ο υιός του Θεόδωρος Κακκαβάς.

Τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κώστα Κακκαβά:
__________________________________________________________
Σήμερα στη Μεγαλόπολη αποχαιρετάμε μια εμβληματική μορφή του Αντιστασιακού αγώνα ενάντια στο φασισμό, τον Κώστα Κακκαβά. Αλλά και σαν ΠΟΑΕΑ παράρτημα Μεγαλόπολης νιώθουμε ακόμα πιο φτωχοί γιατί χάσαμε τον πρόεδρο μας.

Ο Κώστας Κακκαβάς υπήρξε ακούραστος πρωταγωνιστής σε όλους τους Πολιτικούς και Κοινωνικούς αγώνες για την εδραίωση της Δημοκρατίας και την διεκδίκηση μιας καλύτερης ζωής για το λαό. Με βαριά κληρονομιά, ανιψιός του Πολύβιου Ισαριώτη, από νεολαίος ακόμα μπήκε μπροστά με την Αριστερά και κράτησε αυτή του την μάχιμη εικόνα όλα τα χρόνια. Είχε ενεργή παρουσία στην Αντίσταση κατά τα χρόνια της Κατοχής. Τα πρώτα μετακατοχικά χρόνια όταν ανοίξαμε τα γραφεία της ΕΔΑ στο κεντρικότερο σημείο της πόλης μας, τον εύρισκες εκεί καθημερινά να οργανώνει και να συμμετέχει σε δράσεις σε όλη την επαρχία και το Νομό. Κυνηγήθηκε σαν αριστερός δημοκράτης που ήταν, πήγε εξορία το 1967 στη Γυάρο, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα, αλλά ποτέ δεν αποσύρθηκε από τους αγώνες. Το 1982-86 εκλέχθηκε δήμαρχος Μεγαλόπολης και του δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσει τεράστιο και μοναδικό έργο για την πόλη. Το Κέντρο Υγείας, το Κλειστό Γυμναστήριο, το αποχετευτικό δίκτυο, το μνημείο των 212 Πεσόντων στις Βίγλες και τόσα άλλα.

Ο Κώστας Κακκαβάς θα μείνει ζωντανός στη μνήμη μας για τις αρχές του, για τους αγώνες του, για την σεμνή και αξιοπρεπή ζωή του. Παρακαταθήκη και πηγή έμπνευσης για τους νεώτερους η όλη προσφορά του.
Στη γυναίκα του Ελένη και στα παιδιά του Θοδωρή και Πολύβιο εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΕΑ Μεγαλόπολης
Γιώργης Κάβουρας

__________________________________________________________

«Ο Κώστας Κακκαβάς ήταν ένα από τα πρόσωπα- σύμβολα της Δημοκρατικής Παράταξης στην Αρκαδία. Με αντιστασιακή δράση στην κατοχή και την επταετία της χούντας. Δημοκράτης, αξιοπρεπείς, έντιμος αγωνιστής, τίμησε το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Παράταξη. Οι πολίτες τις Μεγαλόπολης τον τίμησαν εκλέγοντάς τον Δήμαρχο. Για όλους εμάς, ο Κώστας Κακκαβάς θα είναι ένας ακόμη λόγος ν’ αγωνιζόμαστε για αρχές και αξίες. Θοδωρή και Πολύβιε, θερμά συλλυπητήρια…»
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

__________________________________________________________

Ψήφισμα για τον θάνατο του Κώστα Κακκαβά εξέδωσε και το Δημ. Συμβούλιο Μεγαλόπολης, ενώ μήνυμα έστειλε και το ΚΙΝ.ΑΛ Νομού Αρκαδίας

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΔΗΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Δήμου Μεγαλόπολης με την αγγελία του θανάτου του πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης, Κώστα Κακκαβά του Θεοδώρου, συνεδρίασε εκτάκτως, παρουσία του Δημάρχου κ. Διονυσίου Παπαδόπουλου, σήμερα την 29η του μήνα Οκτωβρίου του έτους 2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα  15.00 μ.μ., για να αποτίσει φόρο τιμής στον εκλιπόντα, εκτιμώντας τη μεγάλη προσφορά του στην τοπική κοινωνία.

Να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που υπηρέτησε τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ως Νομαρχιακός Σύμβουλος 1964-1967 και ως Δήμαρχος Μεγαλόπολης 1982-1986, και διακρίθηκε για την πολυσχιδή δράση του,  την εργατικότητά του, την προσήνεια, την εντιμότητα, την ηπιότητα του χαρακτήρα του, αλλά και το πάθος του για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου μας.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ  ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρόντος Ψηφίσματος σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής για τον θάνατο του Κώστα Κακκαβά, πρώην Δημάρχου Μεγαλόπολης, αγωνιστή της Δημοκρατίας και εξέχοντος πολιτικού προσώπου, ως ακολούθως:

 • Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος, πρώην Δημάρχου Κώστα Κακκαβά.
 • Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
 • Να κηρυχθεί  η σημερινή ημέρα, 29η Οκτωβρίου 2018, ημέρα πένθους στο Δήμο μας.
 • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Μεγαλόπολης την ημέρα της κηδείας του.
 • Να παραμείνουν κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Μεγαλόπολης, από ώρα 13:00η μεσημβρινή σήμερα ημέρα της εξοδίου ακολουθίας του σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής προς τον εκλιπόντα.
 • Να γίνει η κηδεία του δημοσία δαπάνη, με δαπάνη του Δήμου Μεγαλόπολης, ως ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της προσφοράς του.
 • Να ονομαστεί το κτίριο του Κλειστού Σταδίου Μεγαλόπολης που συνδέεται άμεσα με τη δημαρχιακή του θητεία, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε επόμενη συνεδρίαση, προς τιμή του, «ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ».
 • Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος στην εξόδιο ακολουθία του.
 • Να συνοδεύσει η Φιλαρμονική του Δήμου τη σορό του εκλιπόντος.
 • Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης.
 • Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία του εκλιπόντος και να ακολουθήσει την επικήδειο πομπή.
 • Να αναγνωστεί το παρόν Ψήφισμα από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.
 • Να επιδοθεί το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
 • Να αναρτηθεί το παρόν Ψήφισμα στην Ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια