ΑρχικήΑΡΘΡΑΑπό το ΟΧΙ στον Άξονα, στο ΟΧΙ στην 8η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση στην...

Από το ΟΧΙ στον Άξονα, στο ΟΧΙ στην 8η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση στην Κρήτη

Αποτελεί πρόκληση στα δημοκρατικά και πατριωτικά αισθήματα κάθε κρητικού και κάθε Έλληνα η πραγματοποίηση της 8ης Ελληνο-Γερμανικής Συνέλευσης στη Κρήτη στις 1, 2 και 3 Νοεμβρίου 2018. Η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση πραγματοποιεί κάθε χρόνο ετήσια Συνδιάσκεψη υπό την διεύθυνση του Γερμανού υπουργού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κ. Μπάρτλε, και την απαράδεκτη συνδιεύθυνση της Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου.

Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης ισότιμων σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με όλους τους λαούς και όλους τους Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης, και όλου του κόσμου.

Όμως η «Ελληνογερμανική Συνέλευση», το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον» και το «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας» που προέκυψαν από το «Σύμφωνο Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» που υπέγραψαν ο Γ.Α. Παπανδρέου και η Α. Μέρκελ, τον Μάιο του 2010, την εποχή της ένταξής της χώρας μας στο φαύλο κύκλο των μνημονίων, δεν διαπνέονται από τις αρχές της ισότιμης φιλίας και συνεργασίας.

Στόχος του «Συμφώνου της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας» είναι:

  • Να ελέγξει η Γερμανική κυβέρνηση μέσω της Τ.Α. τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας (ενέργεια, υποδομές, πολιτιστικοί θησαυροί, διαχείριση απορριμμάτων κλπ). Είναι χαρακτηριστική η προκλητική ενέργεια του κ. Φούχτελ να αποστείλει απ’ το Σεπτέμβρη του 2014, οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο εκ μέρους της «Ελληνογερμανικής Συμμαχίας» σε Δήμους και Περιφέρειες, ζητώντας την ακριβή σύνθεση του πληθυσμού και τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ.
  • Να αποδυναμωθεί η ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού και να εξουδετερωθεί τη διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

ΤΙΜΟΥΜΕ τους αγώνες του Ελληνικού λαού και τις εκατοντάδες χιλιάδες των νεκρών στη διάρκεια του αντιφασιστικού, πατριωτικού αγώνα και της κατοχής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταβληθούν αμέσως από τη Γερμανία οι οφειλές της προς την Ελλάδα.

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ.

Λέμε ΟΧΙ στην οικονομική εκμετάλλευση και την λεηλασία του πλούτου της Ελλάδας προς όφελος του γερμανικού κεφαλαίου. Λέμε ΟΧΙ στην αποικιοποίηση της Ελλάδας. ΟΧΙ σε «ΣΥΝΕΔΡΙΑ» που έχουν ως σκοπό την άμβλυνση της μνήμης και τον εκμαυλισμό των συνειδήσεων!

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνουν κοινωνικοί φορείς, οργανώσεις και συλλογικότητες την Πέμπτη 1 Νοέμβρη στο Ηράκλειο Κρήτης και στην συνέχεια στη Χερσόνησο όπου θα πραγματοποιηθεί η Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση με αίτημα την ακύρωσή της.

Να μην επιτρέψουμε η Τοπική και η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να μετατραπούν σε όχημα προώθησης και επιβολής των γερμανικών γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες ανατρέπουμε τα μνημόνια της υποτέλειας και της υποταγής και υπερασπίζουμε τη δημοκρατία και την ανεξαρτησία της χώρας μας.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι

ΧΡΥΣΑΔΑΚΟΣ Σταύρος – ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ Σαράντος

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,357ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια