Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων για την 193η επέτειο Άλωσης της Τριπολιτσάς

0
151

Εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν στην Τρίπολη, για τον εορτασμό της 193ης επετείου άλωσης της Τριπολιτσάς. Το πρόγραμμα εορτασμού της επετείου έχει ως εξής:

Παρασκευή 26-9-2014

ΩΡΑ: 10.30 π.μ.

Στο Μνημείο Αρχιερέων & Προκρίτων, θα ψαλεί τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών του 1821 και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και Οδηγούς, οι οποίοι θα προσέλθουν με τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους τους.

Σάββατο 27-9-2014

Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή του ηλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2014 μέχρι και τη δύση της 28ης Σεπτεμβρίου 2014. Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Σεπτεμβρίου 2014, όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και των Τραπεζών, καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

Κυριακή 28-9-2014

ΩΡΑ: 7.15 π.μ.

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι κα πάνες όλων των Εκκλησιών, με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

ΩΡΑ: 8.00 π.μ.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία, σύμφωνα με τις διαταγές της Διολικησης Κέντρων της IV Μεραρχίας Πεζικού «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ».

ΩΡΑ: 10.30 π.μ.

Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας, κ. Αλέξανδρου. Μετά το τέλος της δοξολογίας, θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Βλάση Γεώργιο, φιλόλογο.

ΩΡΑ: 11.00 π.μ.

Συγκέντρωση των επισήμων και του λαού, στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Θ. Κολοκοτρώνη και σιγή ενός λεπτού, στη μνήμη των ενδόξων νεκρών. Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Στις ανωτέρω εκδηλώσεις θα παραστούν, προσκαλούμενοι με το παρόν, αντιπροσωπείες Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Τραυματιών, Πολεμιστών και Εφγέδρων των ενδόξων πολέμων μας, με τα παράσημα και μετάλλιά τους, τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους.

ΩΡΑ: 11.45 π.μ.

Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνικού Οδηγισμου και Ελλήνων Προσκόπων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Χώρος της Παρέλασης, ορίζεται η οδός Τάσου Σεχιώτη (πρώην Κέννεντι).

ΩΡΑ: 19.00

Υποστολή Σημαίας.

 

Σαν σήμερα 23 Σεπτεμβρίου – Από τις κορυφαίες στιγμές της Επανάστασης του ’21, κατά την οποία αναδείχθηκε ο στρατηγικός νους του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Από τις πρώτες μέρες του εθνικού ξεσηκωμού, ο Κολοκοτρώνης είχε συλλάβει την ιδέα της πολιορκίας και της άλωσης της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης), επειδή κατείχε στρατηγική θέση και ήταν το διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Μοριά.

διαβάστε την συνέχεια στο ArcadiaPortal

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here