ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ – ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

0
217

Από την σελίδα του κ. Γιαννακούρα στο Facebook διαβάζουμε το κείμενο που ακολουθεί , σχετικά με την συνάντηση που είχε σήμερα Δευτέρα με τον Δήμαρχο Μεγαλόπολης κ. Δ. Παπαδόπουλο.

Βαγγέλης Γιαννακούρας : Ταύτιση θέσεων με το Δήμαρχο Μεγαλόπολης για το μέλλον του Λεκανοπεδίου

Ταύτιση θέσεων και απόψεων για το μέλλον του Λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης, υπήρξε στην πρώτη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα με το νέο Δήμαρχο Μεγαλόπολης Διονύση Παπαδόπουλο, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα, κυρίως της αξιοποίησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (λιγνιτόσημου)καθώς και άλλα ζητήματα που αφορούν στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

giannakouras-papadopoulos-4

Κοινή απόφαση ήταν τα χρήματα του Πόρου, που δίνεται από τη ΔΕΗ στην περιοχή, να αξιοποιηθούν για την υλοποίηση μεγάλων έργων και να μην δαπανηθούν σε μικροέργα.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν επίσημα τα έργα που σχεδιάζονται. Έργα, που παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν, όταν υλοποιηθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στην τουριστική και αγροτική ανάπτυξη του Λεκανοπεδίου.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο πλευρών την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας θα βρεθεί στην περιοχή της Μεγαλόπολης για να συζητηθούν επιτόπου κάποια θέματα και να δοθούν λύσεις.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Διονύσης Παπαδόπουλος μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης, ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας για την πρώτη συνάντησή τους, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική, αφού όπως παραδέχθηκε «ο κ. Γιαννακούρας συνεργάζεται πάντα με το Δήμο Μεγαλόπολης σε ένα υψηλό επίπεδο».

giannakouras-papadopoulos-1

Από τη δική του πλευρά ο κ. Γιαννακούρας αφού ευχαρίστησε το Δήμαρχο Μεγαλόπολης και τους συνεργάτες του τόνισε πως «είναι ευχάριστο που υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέσεων για το μέλλον του Λεκανοπεδίου και για τις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε όλοι μαζί και μάλιστα είδαμε πάρα πολλά θέματα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Πέμπτη στην Μεγαλόπολη».

Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στο δήμαρχο και στους συνεργάτες του και επεσήμανε πως η ευαισθησία του για το Δήμο Μεγαλόπολης είναι ιδιαίτερη και ελπίζει σε πέντε χρόνια το πρόσημο της κοινής προσπάθειας να είναι θετικό.

 

Στη συνάντηση παρόντες ήταν οι Εντεταλμένοι Σύμβουλοι του Δήμου Μεγαλόπολης Σπύρος Τσιριγώτης, Γιάννης Φουσέκης και Αθανάσιος Δάρρας. Ακόμα ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής «Πάρνων ΑΕ» Μαρίνος Μπερέτσος, η εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής «Πελοπόννησος ΑΕ» Χριστίνα Καλαθά , ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Λέπουρας και ο Γεωλόγος Θανάσης Μακρής, οι οποίοι παρουσίασαν την πορεία των μελετών που υλοποιούνται και αφορούν τα έργα που έχουν προγραμματιστεί να πληρωθούν από πόρους που διαχειρίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας

giannakouras-papadopoulos (2)

Ο κ. Γιαννακούρας ζήτησε, τέλος, από τους μελετητές επίσπευση των διαδικασιών και ωρίμανση των μελετών, ώστε να υλοποιηθούν γρήγορα τα έργα που έχουν προγραμματιστεί και θα ωφελήσουν την τοπική οικονομία του Λεκανοπεδίου, δίνοντας του νέα αναπτυξιακή ώθηση.

Το κείμενο και οι φωτογραφίες είναι από την προσωπική σελίδα του κ. Γιαννακούρα στο Facebook

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here