ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΠροσωρινή διαχείριση για το 2023 στην Παλαιόχουνη για τα απορρίμματα των δήμων...

Προσωρινή διαχείριση για το 2023 στην Παλαιόχουνη για τα απορρίμματα των δήμων Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με την απόφαση για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αποφασίστηκε η μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης στην εγκατάσταση επεξεργασίας αποβλήτων Ν. Αρκαδίας, στην θέση «Παλαιοχούνη» του δήμου Τρίπολης, Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η απόφαση αναφέρει:

Έχοντας υπόψιν
Την ανάγκη αποτροπής της συσσώρευσης αποβλήτων σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων και της υποβάθμισης του περιβάλλοντος καθώς και την ανάγκη διασφάλισης της δημόσιας υγείας στους δήμους Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης.

Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά προκαλείται δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης, αποφασίζουμε:

τη μεταφορά των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης στην εγκατάσταση επεξεργασίας αποβλήτων Ν. Αρκαδίας, στην θέση «Παλαιοχούνη» του δήμου Τρίπολης, Περιφέρειας Πελοποννήσου ως εξής:

– δήμος Γορτυνίας: μέγιστη ποσότητα πέντε χιλιάδες τόνοι (5.000t), έως 31.12.2023
– δήμος Μεγαλόπολης: μέγιστη ποσότητα τριών χιλιάδων πεντακοσίων τόνων (3.500t), έως 31.12.2023,
– δήμος Ελαφονήσου: μέγιστη ποσότητα δύο χιλιάδων τόνων (2.000t), έως 30.06.2023 και
– δήμος Δυτικής Μάνης: μέγιστη ποσότητα χιλίων τόνων (1.000t), έως 30.04.2023.

Η προσωρινή διαχείριση επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος προκειμένου να εξασφαλισθεί η ορθή διαχείριση των αποβλήτων των δήμων Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης και να προστατευτεί η δημόσια υγεία και το περιβάλλον.

Στην εν λόγω εγκατάσταση αποδεκτοί θα γίνονται οι κωδικοί καταλόγου αποβλήτων (ΕΚΑ) 20 03 01, ανάμεικτα αστικά απόβλητα και 19 12 12 άλλα απόβλητα (περιλαμβανομένων μειγμάτων υλικών) από τη μηχανική κατεργασία αποβλήτων εκτός εκείνων που περιλαμβάνονται στο σημείο 19 12 11.

Ο δήμοι Γορτυνίας, Μεγαλόπολης, Ελαφονήσου και Δυτικής Μάνης υποχρεούνται:

α. Να μεταφέρουν τα ανωτέρω απόβλητα στην οριζόμενη στην παρούσα εγκατάσταση καταβάλλοντας το ισχύον τέλος χρήσης στον φορέα λειτουργίας της, υποχρεουμένου του τελευταίου να τα αποδέχεται.
β. Να τηρούν αρχείο με παραστατικά στοιχεία της μεταφοράς των αποβλήτων (ζυγολόγια, κ.λπ.) και να τα υποβάλλουν όταν ζητηθούν από κάθε αρμόδια υπηρεσία.

Η παρούσα απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της στην εφημερίδα της κυβέρνησης έως 31.12.2023.

Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2023
Ο Υπουργός
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΚΡΕΚΑΣ

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ