ΑρχικήΑΡΘΡΑΠοιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας; Τι συμβαίνει τελικά...

Ποιος θα είναι ο υποψήφιος Δήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας; Τι συμβαίνει τελικά με τις δημοσκοπήσεις;

Βρισκόμαστε πλέον σε προεκλογική περίοδο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και το κλίμα που υπάρχει καθημερινά γίνεται και πιο έντονο. Στο σημερινό μου άρθρο θα προσπαθήσω να σας αναλύσω κάποια πράγματα για την παράταξη της πλειοψηφίας αλλά και για το θέμα που έχει προκύψει με τις δημοσκοπήσεις.

Ξεκινάω με την σοβαρή αλλαγή στάσης που έδειξαν οι κ.κ. Φουσέκης και Τσιριγώτης στο προχθεσινό συμβούλιο προς το πρόσωπο του Διονύση Παπαδόπουλου. Μέχρι πρόσφατα οι 2 πρώην Δήμαρχοι στις δημόσιες τοποθετήσεις τους αλλά και τις συζητήσεις τους, έριχναν συνέχεια πολλές ευθύνες στο Δήμαρχο για όσα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί. Μάλιστα σε δημοτικά συμβούλια έκαναν σκληρές ερωτήσεις και ο τρόπος που μίλαγαν προς τον Δήμαρχο ήταν έντονα επικριτικός.

Ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τον Σεπτέμβριο του 2018 , όπου ο Σπύρος Τσιριγώτης έλεγε με πολύ έντονο ύφος στον Δήμαρχο που αυτός επέλεξε: “Δεν έκανες τίποτα για την τακτοποίηση των λογιστικών του Δήμου, δεν έκανες τίποτα για τα χαμένα έγγραφα του ΧΔΒΑ , θα μου επιτρέψεις λοιπόν αφού υπάρχει κωλυσιεργία να αναλάβω προσωπική πρωτοβουλία και να μαζέψω υπογραφές από τους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί εσείς κ. Δήμαρχε δεν βλέπω να έχετε διάθεση. ” Τέτοιες παρόμοιες αναφορές σε ίδιο και πιο βαρύ ύφος ο Σπύρος Τσιριγώτης έχει κάνει πολλές φορές. Και άλλοι σύμβουλοι ήταν πολύ επικριτικοί και επιθετικοί προς τον Διονύσιο Παπαδόπουλο και έκαναν πολλές ερωτήσεις για μη σωστή λειτουργία του Δήμου, για το γραφείο κίνησης , για τα καύσιμα, γενικά εμφάνιζαν να υπάρχουν πολλά προβλήματα στην λειτουργία του Δήμου.

Δείτε τα σχετικό βίντεο:

Ο Γιάννης Φουσέκης και ο Χρήστος Μανιάτης τον Οκτώβριο του 2018 έκαναν επίσης πολλές ερωτήσεις και κατηγορούσαν τον Δήμαρχο και την δημοτική αρχή (στην οποία οι ίδιοι είναι μέλη) , ερωτήσεις που ήταν για πολλά θέματα και σε πολύ έντονο και επικριτικό ύφος. Τότε ειπώθηκε και το αλησμόνητο… ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ; Τότε δεν υπήρχε το “ΕΜΕΙΣ” στις ερωτήσεις. Δείτε το σχετικό μας άρθρο:

Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης: Η αντιπολίτευση της συμπολίτευσης και οι κόντρες μέσα στην πλειοψηφία

Δείτε σχετικά αποσπάσματα:

Μέχρι προχθές λοιπόν η εικόνα που είχαμε από τους 2 πρώην Δήμαρχους Τσιριγώτη και Φουσέκη, ήταν ότι έκαναν σκληρή αντιπολίτευση και είχαν πολλά προβλήματα με τον Δήμαρχο Διονύσιο Παπαδόπουλο. Το έβλεπε κανείς στα συμβούλια αλλά και στις κατ ιδίαν συζητήσεις. Μάλιστα πολλές φορές οι 2 πρώην Δήμαρχοι έριχναν ευθύνες και στους νέους συμβούλους που όπως έλεγαν ήταν άπειροι και δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν. Στο προχθεσινό συμβούλιο λοιπόν για τον προϋπολογισμό του 2019 είδα με μεγάλη έκπληξη τους κ.κ. Τσιριγώτη και Φουσέκη να πλέκουν το εγκώμιο και να δίνουν συγχαρητήρια στον Διονύσιο Παπαδόπουλο, να δηλώνουν αρκετές φορές πόσο πολλά πράγματα έκανε και πόσο έτρεξε στην Αθήνα για να βρει χρηματοδοτήσεις. Ακούσαμε να λέει ο κ. Φουσέκης: Κάναμε σπουδαίο έργο, μίλησε για ικανότητα της παράταξης, για συνεργάτες που ματώνουν, μίλησε για άθλο. Μίλησε για όραμα της παράταξης που μπορεί να ολοκληρωθεί. Ενώ πριν λίγους μήνες μίλαγε για ανικανότητα, άφηνε υπονοούμενα για υπαλλήλους. Ειλικρινά εγώ προσωπικά δεν πίστευα στα αυτιά μου και ευτυχώς υπάρχουν τα βίντεο που ξαναείδα και βεβαιώθηκα. Βέβαια στην προχθεσινή τοποθέτηση Τσιριγώτη λόγω αλλαγής μπαταρίας στην κάμερα λείπουν 2 λεπτά, όμως είναι σαφέστατη η στάση που κράτησε.

δείτε το σχετικό απόσπασμα:


Και εδώ έρχεται η μεγάλη απορία. Μεθαύριο Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου η παράταξη της πλειοψηφίας αποφάσισε να κόψει την πίτα της και πιθανόν στην εκδήλωση αυτή θα ανακοινωθεί ότι υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Σπύρος Τσιριγώτης. Αλήθεια μετά από όλα αυτά, πως θα δικαιολογήσουν το γεγονός αυτό; Με ποια επιχειρήματα θα πουν στα μέλη τους και τους πολίτες ότι δεν θέλουμε υποψήφιο τον Διονύσιο Παπαδόπουλο αλλά τον Σπύρο Τσιριγώτη; Τελικά τι από όλα ισχύει; Αυτά που έλεγαν μέχρι πρότινος η αυτά που λένε τώρα; Ήταν κακός δήμαρχος και έκανε πολλά λάθη ο Παπαδόπουλος η ήταν επιτυχημένος; Τον Παπαδόπουλο τον θέλουν η δεν τον θέλουν να είναι πάλι Δήμαρχος; Η παράταξη , όλα τα μέλη , ρωτήθηκαν ; η αποφασίζουν 2-3 μόνο και οι υπόλοιποι απλά τα μαθαίνουν από τα ΜΜΕ;

Όπως σας έγραψα και πριν , σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις υποψήφιος Δήμαρχος θα είναι ο Σπύρος Τσιριγώτης και θα αναμένουμε να δούμε τις επίσημες δηλώσεις για να μάθουμε πως θα δικαιολογηθεί το γεγονός ότι δεν θέλουν τον Διονύσιο Παπαδόπουλο. Σίγουρα και ο κ. Τσιριγώτης αλλά και ο κ. Φουσέκης είναι πολύ έμπειροι και θα βρουν μια καλή τακτική να εφαρμόσουν για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Όσοι όμως παρακολουθούν τα πράγματα ξέρουν πολύ καλά ότι και οι 2 τους στην ουσία δεν θέλουν με τίποτα ξανά υποψήφιο τον Παπαδόπουλο και μια ενδεχόμενη έκφραση επιθυμίας του Δημάρχου να συμμετέχει στις Περιφερειακές εκλογές τους λύνει τα χέρια και τους δίνει την δικαιολογία που χρειάζονται. Αλλιώς θα πρέπει η Δημοτική Ενότητα να έχει υποψήφιο δήμαρχο και πάλι τον Διονύσιο Παπαδόπουλο. Θα δούμε λοιπόν την Τετάρτη με ποιον τρόπο θα πλασαριστεί η ανακοίνωση του Σπύρου Τσιριγώτη.

Οι δημοσκοπήσεις και η αναζήτηση των εντολέων

Με πρόσφατο δελτίο τύπου η Δημοτική Ενότητα δηλώνει ότι κανένα μέλος της δεν έχει παραγγείλει καμία δημοσκόπηση. Και αφού έτσι δηλώνουν τότε ή τις δημοσκοπήσεις τις ζήτησε κάποιος άλλος η οι εταιρίες δεν είχαν τι να κάνουν και αποφάσισαν να κάνουν δημοσκοπήσεις στην Μεγαλόπολη. Δεν θέλω να πιστέψω ότι κάποια δημοσκόπηση έχει γίνει από την Δημοτική Ενότητα και λένε ψέμματα, τότε πάμε σε άλλες διαδικασίες. Αυτοί όμως που τα ονόματα τους εμπλέκονται στις δημοσκοπήσεις πρέπει να φροντίσουν να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Γιατί έχουμε την ίδια ακριβώς περίοδο και δημοσκόπηση της Τηλεθέρμανσης και οι πολίτες έχουν κάθε δίκιο να κάνουν υποθέσεις.

Ας βγει λοιπόν επίσημα η Τηλεθέρμανση με τον λαλίστατο πρόεδρο της και να μας ενημερώσει γιατί έκανε δημοσκόπηση, σε ποια εταιρία, πόσο στοίχισε και να μας ανακοινώσει και τα αποτελέσματα της. Όπως ακριβώς ζητάει το δελτίο τύπου, αυτοί που τις κάνουν να μας πουν τα αποτελέσματα. Γιατί ενώ έχει περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει τόσο μεγάλη φασαρία δεν το κάνει; Τι φοβάται; Δεν ισχύει κ. Τσιριγώτη αυτό που λέτε στο δελτίο τύπου σας για την Τηλεθέρμανση; Εσείς σαν πρόεδρος γιατί δεν το κάνετε;

Ξέρουμε ότι την 2η δημοσκόπηση την έκανε η εταιρία INTERVIEW από Θεσσαλονίκη, ας μας πει η Τηλεθέρμανση ποια εταιρία έκανε την δική της και υπάρχει τρόπος να βρεθεί και η εταιρία της 1ης δημοσκόπησης. Γιατί πρέπει να ξεδιαλύνονται όλες οι σκιές.

Σε μια σοβαρή κοινωνία όταν υπάρχει δημοσκόπηση , υπάρχει διαθέσιμη και η πληροφορία ποιος την ζήτησε , το βασικότερο γίνονται γνωστά στους πολίτες τα αποτελέσματα. Για να μην τρελαθούμε εντελώς σε αυτή την πόλη, ένα μόνο πρέπει να γίνει και άμεσα.
Τα δημόσια πρόσωπα που τα ονόματα τους εμπλέκονται στις δημοσκοπήσεις να ψάξουν τις εταιρίες και να βρουν όλα τα στοιχεία. Αμέσως μετά να ζητήσουν από τις εταιρίες αυτές να μάθουμε όλοι ποιοι ζήτησαν τις έρευνες και το βασικότερο τα στοιχεία τους και τα αποτελέσματα τους.

Έχουμε τους ανώνυμους σχολιαστές-τιμητές των πάντων, έχουμεμε τα fake-ψεύτικα προφίλ στα κοινωνικά δίκτυα, τώρα έχουμε και τις ορφανές δημοσκοπήσεις που κανείς δεν ξέρει ποιος τις ζήτησε και το βασικότερο, ποιος τις πληρώνει. Αυτά όλα δείχνουν μια κοινωνία με προβλήματα.

Αν θέλουμε να λέμε ότι μας νοιάζει το μέλλον της περιοχής μας , αυτό δεν μπορεί να χτιστεί πάνω σε σκιές και σε φαντάσματα.

Αυτές είναι οι δικές μου εκτιμήσεις, επώνυμα και δημόσια. Χωρίς υπονοούμενα και πάντα με στοιχεία. Θα αναμένω και εγώ – όπως και όλοι εσείς – τις επόμενες ημέρες τις εξελίξεις.


Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ