Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά η Διοίκηση της ΔΕΗ;

Η Διοίκηση της ΔΕΗ "θυμήθηκε" τώρα να ξεκινήσει την 5η μονάδα στην Μεγαλόπολη

0
1036

Η Διοίκηση  της ΔΕΗ δεν έχει αντιδράσει -αντίθετα υποστηρίζει τις Κυβερνητικές αποφάσεις-  για το γεγονός ότι η Κυβέρνηση ξεπουλάει τις καλύτερες μονάδες της ,  δεν έχει αντιδράσει καθόλου στο νομοσχέδιο της πώλησης μονάδων που την  υποχρεώνει να λειτουργεί την 5η μονάδα της Μεγαλόπολης με όριο φορτίου τα 500MW.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ  προχωρά στην εκτέλεση ενός δαπανηρού έργου στην  4 Μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης – Β με ανάδοχο τη μειοδότρια εταιρεία «SIEMENS S.P.A», έναντι συνολικού τιμήματος 1.689.193 ευρώ, στην ουσία χαρίζει αυτά χρήματα σε όποιον πάρει την μονάδα.

Η Διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και μήνες δεν έχει προχωρήσει στην οριστική παραλαβή της 5ης Μονάδας, δεν την έχει στελεχώσει με το απαιτούμενο τεχνικό προσωπικό. Ειδικότερα από τις 8 Μαρτίου η νέα μονάδα φυσικού αερίου είναι εκτός λειτουργίας χωρίς κάποιον σοβαρό λόγο.( Στην ουσία η μονάδα είχε ένα πρόβλημα που μπορούσε να λυθεί σε λίγες μέρες).

Αυτή λοιπόν η Διοίκηση , με τις αποφάσεις της και τις πρακτικές της ποιον τελικά εξυπηρετεί; Τα συμφέροντα της επιχείρισης , τα συμφέροντα των μετόχων, τα κομματικά συμφέροντα της Κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ η τα συμφέροντα κάποιων οικονομικά ισχυρών; Αλήθεια σε ποια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα , μπορούν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα και κανένας να μην ασχολείται;

Αυτή λοιπόν η Διοίκηση προσπαθεί τώρα μέσα στις απεργιακές κινητοποιήσεις να ξεκινήσει όπως – όπως την νέα μονάδα φυσικού αερίου στην Μεγαλόπολη. Τώρα θυμήθηκαν ότι υπάρχει και αυτή η μονάδα.

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here