Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

0
204

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, με θέμα τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» που ανήκουν στις ελληνικές τράπεζες, κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει πως «Το τελευταίο διάστημα, περισσεύουν οι φήμες, οι δηλώσεις και οι αλληλοδιαψεύσεις σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. Η επικοινωνιακή, πολιτική και οικονομική διαχείριση του θέματος, υποδεικνύει μία πιθανή πρόθεση της Κυβέρνησης να πωληθούν τα δάνεια αυτά σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου δηλώσεις του Πρωθυπουργού (ΕΡΤ, 13 Σεπτεμβρίου: «Δεν θα δώσουμε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια»).»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για τον κίνδυνο άλλης μίας πρόχειρης και σπασμωδικής κίνησης της Κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για την κατοχύρωση της ασφάλειας των δανειοληπτών ή του ελληνικού τραπεζικού κόσμου, λόγω της απουσίας κάθε σχετικής διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς (τράπεζες, καταναλωτές, δανειολήπτες, ιδιοκτήτες ακινήτων), αλλά και της παράλειψης, εδώ και δέκα μήνες, της Κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.»

Ως εκ τούτου, ο κ.Κωνσταντινόπουλος θέτει στον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποιο είναι το πραγματικό, λεπτομερές και εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος των «κόκκινων δανείων» που ανήκουν στις ελληνικές τράπεζες;
  • Αληθεύουν οι φήμες για πώλησή τους σε ξένους οργανισμούς;
  • Πότε προτίθεται να ξεκινήσει τη σχετική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς;
Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here