ΑρχικήΑΡΘΡΑΟδ. Κωνσταντινόπουλος: Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνηση για την προστασία της...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Ποιο είναι το σχέδιο της Κυβέρνηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη, με θέμα τη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» που ανήκουν στις ελληνικές τράπεζες, κατέθεσε χθες ο Βουλευτής Αρκαδίας και υπεύθυνος για θέματα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επισημαίνει πως «Το τελευταίο διάστημα, περισσεύουν οι φήμες, οι δηλώσεις και οι αλληλοδιαψεύσεις σχετικά με το ζήτημα των «κόκκινων δανείων», νοικοκυριών και επιχειρήσεων, που ανήκουν σε ελληνικές τράπεζες. Η επικοινωνιακή, πολιτική και οικονομική διαχείριση του θέματος, υποδεικνύει μία πιθανή πρόθεση της Κυβέρνησης να πωληθούν τα δάνεια αυτά σε χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, παρά τις επανειλημμένες περί του αντιθέτου δηλώσεις του Πρωθυπουργού (ΕΡΤ, 13 Σεπτεμβρίου: «Δεν θα δώσουμε τα κόκκινα δάνεια στα κοράκια»).»

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εκφράζει την έντονη ανησυχία του «για τον κίνδυνο άλλης μίας πρόχειρης και σπασμωδικής κίνησης της Κυβέρνησης, χωρίς σχέδιο για την κατοχύρωση της ασφάλειας των δανειοληπτών ή του ελληνικού τραπεζικού κόσμου, λόγω της απουσίας κάθε σχετικής διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς (τράπεζες, καταναλωτές, δανειολήπτες, ιδιοκτήτες ακινήτων), αλλά και της παράλειψης, εδώ και δέκα μήνες, της Κυβέρνησης να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.»

Ως  εκ τούτου, ο κ.Κωνσταντινόπουλος θέτει στον Υπουργό τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Ποιο είναι το πραγματικό, λεπτομερές και εμπεριστατωμένο σχέδιο για τη διαχείριση του φλέγοντος ζητήματος των «κόκκινων δανείων» που ανήκουν στις ελληνικές τράπεζες;
  • Αληθεύουν οι φήμες για πώλησή τους σε ξένους οργανισμούς;
  • Πότε προτίθεται να ξεκινήσει τη σχετική διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς;

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Διακοπή ηλεκτροδότησης σε χωριά της Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 28 Ιουλίου 2026  θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης σε Δημοτικές...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς από τον Αναβρυτό

Χρόνια πολλά και του χρόνου με υγεία!!!Ευχαριστούμε πολύ τους δωροθέτες μας.Τα δώρα θα τα...

ΠΑ.Σ.Α.Σ.-ΔΕΗ: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη

ΠΑ.Σ.Α.Σ. / ΔΕΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥΚαλούμε τους συναδέλφους συνταξιούχους να συμμετάσχουν και να δώσουμε το...

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης την Τρίτη 28 Ιουλίου με 18 θέματα

Σας προσκαλούμε όπως, την 28η του μήνα Ιουλίου του έτους 2026, ημέρα της εβδομάδας...

Νέα του Συλλόγου Βασταίων

Η Αγγελική Νικολάου Γαλάνη, μέλος του Συλλόγου μας, πήρε τον δρόμο που δεν έχει...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img