Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

0
177

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή. Επισκεφτήκαμε  το γραφικό χωριό Κοσμάς, την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου  Έλωνας και τον όμορφο οικισμό του Λεωνιδίου. Στον Κοσμά κάναμε την πρώτη μας στάση πίνοντας τον πρωινό μας καφέ. Με σύμμαχό μας τον λαμπερό ήλιο, απολαύσαμε την βόλτα μας στα γραφικά σοκάκια του χωριού, μην παραλείποντας να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε τον μεγαλόπρεπο ναό της κοινότητας αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την σκαρφαλωμένη στα απόκρυμνα βράχια της Τσακωνιάς, Ι.Μ.Έλωνας. Εκεί, επιτροπή ιερέων μας ξενάγησαν στους χώρους της Μονής αναφέροντας μας το ιστορικό της. Εξάλλου η Μονή εκείνη την ημέρα φορούσε τα γιορτινά της και προετοιμαζόταν για την μεγάλη εορτή της επόμενης ημέρας (Κυριακή 7 Οκτωβρίου), ως ημέρα εορτασμού της ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που είχε κλαπεί το 2006.

Μετά και από αυτή μας την επίσκεψη, ως επόμενως προορισμός μας υπήρξε το Λεωνίδιο. Εκεί, επισκεφτήκαμε τον πύργο Τσικαλιώτη, κτίσμα του 1800, μαθαίνοντας την ιστορία του και περιηγούμενοι στους χώρους του από την εντεταλμένη έφορο. Επίσης  γνωρίσαμε από κοντά τον οργανωμένο

Αγροτικό συναιτερισμό γυναικών του Λεωνιδίου, μαθαίνοντας για τα τοπικά προιόντα και εργόχειρα πραγματοποιόντας τις αντίστοιχες αγορές μας.Η μεσημεριανή μας εστίαση πραγματοποιήθηκε στο επίνειο του Λεωνιδίου, την γραφική και παραθαλάσσια Πλάκα.Ο καιρός υπήρξε και εδώ όχι απλά σύμμαχος μας,μα και η αφορμή οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στην ακροθαλασσιά, κάνοντας τους μεγάλους να ζηλέψουν , αφού η έλλειψη μαγιώ υπήρξε ο μοναδικός – στην κυριολεξία-,ανασταλτικός παράγοντας για εκτός εποχής βουτιές.Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με απογευματινό παγωτό και καφέ στο μεσόγειο Άστρος, το οποίο επισκεφθήκαμε ακολουθώντας την πανέμορφη παράλια διαδρομή.

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εκδρομή, για την οποία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν για αυτήν.Εμείς  μέσα απ’αυτή δεσμευόμαστε για νέες , όμορφες και αξέχαστες εξορμήσεις.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here