ΑρχικήΑΡΘΡΑΝέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Νέα Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος»

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή. Επισκεφτήκαμε  το γραφικό χωριό Κοσμάς, την Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου  Έλωνας και τον όμορφο οικισμό του Λεωνιδίου. Στον Κοσμά κάναμε την πρώτη μας στάση πίνοντας τον πρωινό μας καφέ. Με σύμμαχό μας τον λαμπερό ήλιο, απολαύσαμε την βόλτα μας στα γραφικά σοκάκια του χωριού, μην παραλείποντας να επισκεφτούμε και να προσκυνήσουμε τον μεγαλόπρεπο ναό της κοινότητας αφιερωμένο στους Άγιους Ανάργυρους. Στη συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς την σκαρφαλωμένη στα απόκρυμνα βράχια της Τσακωνιάς, Ι.Μ.Έλωνας. Εκεί, επιτροπή ιερέων μας ξενάγησαν στους χώρους της Μονής αναφέροντας μας το ιστορικό της. Εξάλλου η Μονή εκείνη την ημέρα φορούσε τα γιορτινά της και προετοιμαζόταν για την μεγάλη εορτή της επόμενης ημέρας (Κυριακή 7 Οκτωβρίου), ως ημέρα εορτασμού της ευρέσεως της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας που είχε κλαπεί το 2006.

Μετά και από αυτή μας την επίσκεψη, ως επόμενως προορισμός μας υπήρξε το Λεωνίδιο. Εκεί, επισκεφτήκαμε τον πύργο Τσικαλιώτη, κτίσμα του 1800, μαθαίνοντας την ιστορία του και περιηγούμενοι στους χώρους του από την εντεταλμένη έφορο. Επίσης  γνωρίσαμε από κοντά τον οργανωμένο

Αγροτικό συναιτερισμό γυναικών του Λεωνιδίου, μαθαίνοντας για τα τοπικά προιόντα και εργόχειρα πραγματοποιόντας τις αντίστοιχες αγορές μας.Η μεσημεριανή μας εστίαση πραγματοποιήθηκε στο επίνειο του Λεωνιδίου, την γραφική και παραθαλάσσια Πλάκα.Ο καιρός υπήρξε και εδώ όχι απλά σύμμαχος μας,μα και η αφορμή οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στην ακροθαλασσιά, κάνοντας τους μεγάλους να ζηλέψουν , αφού η έλλειψη μαγιώ υπήρξε ο μοναδικός – στην κυριολεξία-,ανασταλτικός παράγοντας για εκτός εποχής βουτιές.Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με απογευματινό παγωτό και καφέ στο μεσόγειο Άστρος, το οποίο επισκεφθήκαμε ακολουθώντας την πανέμορφη παράλια διαδρομή.

Ήταν πραγματικά μια υπέροχη εκδρομή, για την οποία θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν για αυτήν.Εμείς  μέσα απ’αυτή δεσμευόμαστε για νέες , όμορφες και αξέχαστες εξορμήσεις.

Παγιώτας Παναγιώτης (Μπινιώρη)

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img

Χωρέμη 2026 – Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 14 Αυγούστου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωρεμαίων, «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»  διοργανώνει και φέτος το παραδοσιακό πανηγύρι...

Λευκή Νύχτα στη Μεγαλόπολη την Τρίτη 4 Αυγούστου

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεγαλόπολης «Ο Φιλοποίμην» προσκαλεί όλους τους δημότες, καθώς και τους επισκέπτες...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών στην Μονή Κολοκοτρώνη Εκκλησούλας Αυγούστου 2026

Από την Ιερά Μονή Παναγίας Κολοκοτρώνη στην Εκκλησούλα Μεγαλόπολης, ανακοινώνεται το πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών...

Αποτελέσματα λαχειοφόρου αγοράς Νεοχωρίου Λυκοσούρας

ΠΑΝΗΓYΡΙ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΉΜΟΝΑ ΝΕΟΧΩΡIΟΥ ΛΥΚΟΣΟΥΡΑΣ 2026 ΔΩΡΑ Γιώργος Κανδηλώρος ένα κατσίκι 899 Νίκος ένας κόκορας ζωντανός 916 Αποστολια...

Πανηγύρι στο Κατσίμπαλι το Σάββατο 8 Αυγούστου

Το Σάββατο 8 Αυγούστου σας περιμένουμε στο μεγάλο πανηγύρι του χωριού μας.
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img