Μέχρι τις 30 Απριλίου 200 οικειοθελείς αποχωρήσεις από την ΔΕΗ – Από Ιούνιο απολύσεις χωρίς bonus !

0
248

Απόφαση για τις οικειοθελείς αποχωρήσεις 200 περίπου εργαζομένων στη ΔΕΗ οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ στη συνεδρίαση της Τρίτης 24 Ιανουαρίου , σύμφωνα με την οποία όποιος εργαζόμενος έχει συμπληρώσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και δηλώσει ότι θα φύγει στη σύνταξη μέχρι 30 Απριλίου 2017, θα λάβει την αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει συγκεκριμένα όρια ηλικίας και έχουν εκπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, είναι δηλαδή 60, 62 ή 65 ετών ανάλογα με την κατηγορία, θα πρέπει να δηλώσουν ότι θέλουν να φύγουν στη σύνταξη μέχρι 30 Απριλίου.

Εάν δεν δηλώσουν οικειοθελή αποχώρηση μέχρι την προαναφερόμενη ημερομηνία (30 Απριλίου) τότε θα γίνουν απολύσεις από 1η Ιουνίου 2017, χωρίς δικαίωμα αποζημίωσης με το ποσό των 15.000 ευρώ.

Επίσης, η απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ λέει ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ίδιο θέμα και την επόμενη χρονιά εάν προκύπτει θέμα υπεράριθμου ή υπέργηρου προσωπικού.

Η ΔΕΗ έχει συμφωνήσει εξάλλου με το Υπουργείο Ενέργειας να υπάρξει από την κυβέρνηση νομοθετική ρύθμιση, ώστε η αποζημίωση των 15.000 ευρώ να μην συμψηφίζεται με την εφάπαξ αποζημίωση που δικαιούται ο εργαζόμενος που θα προβεί σε οικειοθελή αποχώρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς καταψηφίστηκε από τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ., τους κ.κ. Παντελή Καραλευθέρη και Νίκο Φωτόπουλο.

Την απόφαση καταψήφισε επίσης ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Μπίτζας, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της ΟΚΕ (Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδας) στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

από το e-ptolemeos.gr

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here