Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΛαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο - έκτρωμα για την...

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Μεγαλόπολης: Ανακοίνωση για το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την «προστασία της εργασίας»

Δεν δεχόμαστε τη σκλαβιά του 21ου αιώνα!

Η ιστορία γράφεται με δύο τρόπους. Ο ένας είναι από αυτούς που την έγραψαν με το αίμα τους και ο δεύτερος από αυτούς που την γράφουν με μελάνι στα μέτρα τους. 

Η εργατική τάξη έδωσε μεγάλους, πολύχρονους, σκληρούς και ηρωικούς αγώνες απέναντι στους εκμεταλλευτές της, τους κεφαλαιοκράτες και το κράτος τους. Έγραψε τη δική της ιστορία με αίμα και νεκρούς μέχρι να κατακτηθεί στην πράξη και να νομοθετηθεί το εμβληματικό σύνθημα του Σικάγο: 8 Ώρες Δουλειά – 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος!

Σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ειδικός σε τέτοιες “αποστολές” υπουργός εργασίας, να υλοποιήσει τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου, όπως τις έχει επεξεργαστεί η Ε.Ε. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ακριβώς μέρα που παρουσιαζόταν το νομοσχέδιο – τερατούργημα για τα Εργασιακά, ο επικεφαλής του ESM Κλ. Ρέγκλινγκ, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είπε : το «ελληνικό σχέδιο» για τη συμμετοχή στο Ταμείο Ανάκαμψης είναι «ένα καλό σχέδιο», αλλά «το κλειδί είναι η υλοποίησή του», εξαίροντας τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη να υλοποιηθούν μέχρι κεραίας, ώστε να κερδίσει «με το σπαθί της» τα δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, που προορίζει για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Για να ικανοποιήσουν τη δίψα του κεφαλαίου για το κέρδος, μας πάνε έναν αιώνα πίσω! Με 10 και 13 ώρες δουλειάς τη μέρα και μείωση μισθών! Σήμερα, που οι υλικές προϋποθέσεις, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος, δημιουργούν τη δυνατότητα για λιγότερες ώρες δουλειάς τη μέρα, για μεγαλύτερους μισθούς και μεροκάματα, για διευρυμένα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. 

Ο κ. Χατζηδάκης, αφού ολοκλήρωσε το έργο του στο προηγούμενο Υπουργείο στο όνομα της οικολογίας και της πράσινης ενέργειας (βλέπουμε τις επιπτώσεις και στην πόλη μας), έρχεται τώρα στο όνομα του εκσυγχρονισμού και με το ανέκδοτο περί “προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων” να μας πείσει ότι όλα γίνονται για το καλό μας, με τουλάχιστον αστείους ισχυρισμούς, όπως :

Το νομοσχέδιο δεν καταργεί το 8ωρο, όταν αυτό προβλέπει τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με τη θεσμοθέτηση του 10ωρου, την απλήρωτη δουλειά, τα μέτρα ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Η δήθεν ελεύθερη επιλογή που θα έχει ο εργαζόμενος στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, στην πράξη σημαίνει ότι θα πρέπει να δεχθεί είτε να δουλεύει 10 ώρες, είτε να απολυθεί.

Έχει το θράσος να μιλάει για “ελεύθερο χρόνο”, στις μητέρες που θα δουλεύουν καθημερινά 10ωρα για “να παίρνουν ρεπό τις Παρασκευές και να βλέπουν τα παιδιά τους…” Να βλέπουν τα παιδιά τους τις Παρασκευές και τις Κυριακές να πηγαίνουν για δουλειά!!! Κόπτονται για τη φροντίδα των παιδιών την Παρασκευή, αυτοί που πετσοκόβουν όλες τις δημόσιες δομές και υποδομές, που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία!

Ανάμεσα στα άλλα, το νομοσχέδιο αυτό :

Καταργεί τις 8 ώρες εργασίας και θεσμοθετεί τις 10 ώρες εργασίας. Καταργεί την κυριακάτικη αργία σε μια σειρά κλάδους και επιχειρήσεις, (μεταφορές και αστικές συγκοινωνίες, παραγωγή και διακίνηση φαρμάκου, logistics, ταχυμεταφορές, κλάδοι των κατασκευών, τηλεπικοινωνίες κλπ), ανοίγοντας το δρόμο για μεγαλύτερη ευελιξία, εντατικοποίηση της δουλειάς, μείωση των θέσεων εργασίας.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας, δεν προστατεύει τον εργαζόμενο όπως λένε, αντίθετα ενισχύεται η εντατικοποίηση, ο ασφυκτικός έλεγχος και η πίεση εργοδοτών και κράτους στους εργαζόμενους.

Η απεργοσπασία όχι μόνο θα επιτρέπεται αλλά θα επιβάλλεται. Κι όποιος τολμήσει να περιφρουρήσει το ιερό δικαίωμα στην απεργία, αυτό που ξεχώρισε τον εργάτη από το δούλο, θα έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Γενικεύει το ηλεκτρονικό φακέλωμα, την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης ακόμα και της απεργίας, με τη ρύθμιση που προβλέπει ότι το 1/3 του προσωπικού, πρέπει να εργάζεται τη μέρα της απεργίας.

Προσθέτει σε αυτό το έκτρωμα και τα απαραίτητα μέτρα για να τσακίσει ακόμη και την παραμικρή αντίδραση. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές θα απολύονται. Κι αν ακόμη η απόλυση κριθεί άκυρη από τα δικαστήρια, με ένα δυο μισθούς παραπάνω ως αποζημίωση δεν θα βλέπεις τη δουλειά ούτε με τα κιάλια.

Αντικαθιστά το ΣΕΠΕ με μία δήθεν ανεξάρτητη αρχή, που στην ουσία θα λειτουργεί προς όφελος της εργοδοσίας.

Μεγαλοπολίτες –Μεγαλοπολίτισσες.

Η κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, επιχειρεί να υψώσει ακόμα περισσότερο τα τείχη και να φυλακίσει μέσα στο αντεργατικό φρούριο που φτιάχνει όλα τα δικαιώματα που με αγώνες και αίμα κατέκτησαν οι εργαζόμενοι στο διάβα της Ιστορίας.

Νομίζουν ότι με νόμους θα ματαιώσουν στην πράξη το απεργιακό δικαίωμα. Δικαίωμα που οι εργάτες κέρδισαν, όχι με κοινωνικούς διαλόγους, αλλά με τους αγώνες και το αίμα τους.

Όσο για τη θλιβερή ηγεσία της ΓΣΕΕ και τους παρατρεχάμενούς της που σιγοντάρουν την κυβέρνηση και στηρίζουν το επερχόμενο νομοσχέδιο-τερατούργημα, κάνοντας “βελτιωτικές” προτάσεις, ο κάθε εργαζόμενος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του και να τους τοποθετήσει εκεί που τους αρμόζει.

Η “σκλαβιά” που θέλουν να επιβάλουν στους εργαζόμενους δε βελτιώνεται. Μόνο ανατρέπεται στους δρόμους του αγώνα. Αυτό τους απαντάμε. Παλεύουμε για τη δική μας “πρόοδο” που είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας στη βάση του πλούτου που παράγουμε. Βαδίζουμε στο δρόμο της ανατροπής!

Καλούμε τους συνδημότες μας, τους φορείς και τους συλλόγους του Δήμου μας, σεβόμενοι τους αγώνες της εργατικής τάξης και σκεπτόμενοι το μέλλον των παιδιών μας αλλά και το δικό μας, να καταδικάσουμε αυτό το τερατούργημα.  

Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, τον κ. Πρόεδρο του Δ.Σ., τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, να εκφράσουμε την αντίθεσή μας προς το νομοσχέδιο – τερατούργημα, μέσα από μία δια ζώσης συνεδρίαση του Δ.Σ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μεγαλόπολης

Κατσιρούμπας Γεώργιος και Παναγουλοπούλου Λίλα.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,834ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,363ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια