Κώστας Βλάσης: «Κύριε Φίλη το είδαμε κι αυτό! Απρίλης μήνας με κενά στα σχολεία!»

0
154

Τον έντονο προβληματισμό του για την προβληματική λειτουργία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εξέφρασε με ερώτηση, που κατέθεσε προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, μαζί με συναδέλφους του βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί το διδακτικό έτος να φτάνει στο τέλος του, παρόλα αυτά όμως εξακολουθούν να υπάρχουν περισσότερα από 2.500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 1.000 κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες, οι οποίες σε καμία περίπτωση δε θα μπορέσουν να αναπληρωθούν, ενώ οι πρόσφατες δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας κ. Πελεγρίνη πως “αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων ελλείψεων εκπαιδευτικών θα κλείσουν σχολεία”, μόνο αγανάκτηση και ανησυχία προκαλούν στους πολίτες.

Με βάση τα παραπάνω, ο Κώστας Βλάσης ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό, με πόσα ακριβώς κενά πρόκειται να τελειώσει το φετινό διδακτικό έτος, αλλά και σε ποιες ενέργειες έχει ήδη προβεί το Υπουργείο Παιδείας, για να μην αντιμετωπίσουμε και του χρόνου χιλιάδες κενά. Επιπλέον, ζητά να πληροφορηθεί το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η υλοποίηση του «περίφημου» σχεδίου του Υπουργείου Παιδείας για τους 20.000 διορισμούς στην εκπαίδευση την επόμενη τριετία.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here