Κληροδότημα Παλαμήδη: 845.000 ευρώ στο Δεκάζειο και 7.162 στον Δικηγόρο-Εκτελεστή της Διαθήκης

Πως μοιράζονται τα χρήματα και ποιες υποχρεώσεις αναλαμβάνει το Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης!

Δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια η απόφαση της αποκεντρωμένης Περιφέρειας Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, που αφορά την εκτέλεση της απόφασης για τα χρήματα του κληροδοτήματος Παλαμήδη.Η απόφαση δίνει 7.612 ευρώ στον διορισμένο δικηγόρο από το Υπουργείο Οικονομικών σαν εκτελεστή της διαθήκης και τα υπόλοιπα 845.000 ευρώ περίπου στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει:

Αποφασίζουμε

1. α) Την έγκριση δαπάνης συνολικού ύψους έξι χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα οκτώ ευρώ (6.448,00€), που αφορά σε δικηγορική αμοιβή συν Φ.Π.Α. (5.200,00€ αμοιβή + 1.248,00€ (24%) Φ.Π.Α.), του Νικόλαου Νάκη του Γεωργίου, εκτελεστή διαθήκης Θεόδωρου Παλαμήδη του Ιωάννη, για τη νομική υποστήριξη και επιμέλεια των υποθέσεων της εν θέματι Κοινωφελούς Περιουσίας, για το χρονικό διάστημα από 11.10.2016 μέχρι και τη λήξη του έργου του.
β) Την έγκριση απόδοσης δαπανών στον Νικόλαο Νάκη του Γεωργίου, εκτελεστή διαθήκης Θεόδωρου Παλαμήδη του Ιωάννη, συνολικού ύψους χιλίων εκατόν εξήντα τεσσάρων ευρώ (1.164,00€ €), που ανελήφθησαν από τον ίδιο για την εκτέλεση του έργου του, κατά το χρονικό διάστημα από 11.10.2016 μέχρι και τις 10.09.2018.
γ) Την έγκριση ανάληψης από τον εκτελεστή Νικόλαο Νάκη του Γεωργίου, του συνολικού ποσού των επτά χιλιάδων εξακοσίων δώδεκα ευρώ (7.612,00€), από τον υπ’ αριθμ. 040/603109-94 λογαριασμό, που τηρείται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, για την πληρωμή των ως άνω δαπανών.

2. α) Την παράδοση του ποσού των οκτακοσίων σαράντα έξι χιλιάδων τετρακοσίων σαράντα επτά ευρώ και τριάντα δύο λεπτών (846.447,32€) στο Ν.Π.Ι.Δ. – Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «Δεκάζειο Γηροκομείο Τριπόλεως – Άγιος Νικόλαος», που εδρεύει στην Τρίπολη, προκειμένου να αποπερατωθεί και εξοπλιστεί πλήρως η νέα πτέρυγα του ανωτέρω Ιδρύματος, η οποία θα φέρει την ονομασία «Πτέρυγα Σωτηρίας και Θεόδωρου Παλαμήδη» και θα μπορεί να φιλοξενεί περίπου εκατό επιπλέον ηλικιωμένους, με προτεραιότητα τους καταγόμενους από την Καρύταινα Αρκαδίας και από την ευρύτερη περιοχή της Μεγαλόπολης.

Όπως σας έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μας, η κληρονομιά και η επιθυμία του αείμνηστου Παλαμήδη , αφού έμεινε ανενεργή για πολλά χρόνια, τελικά μέσα από δικαστικές αποφάσεις καταλήγει στην Τρίπολη. Όπως αναφέρεται ξεκάθαρα παντού σε όλες τις αποφάσεις , το Δεκάζειο ίδρυμα παίρνει τα 845.000 ευρώ , θα αποπερατώσει με τα χρήματα αυτά την νέα πτέρυγα του, θα την ονομάσει «Πτέρυγα Σωτηρίας και Θεόδωρου Παλαμήδη» και δεσμεύεται να φιλοξενεί σε αυτή 100 επιπλέον ηλικιωμένους με προτεραιότητα από την περιοχή της Μεγαλόπολης.

Ποιος όμως θα μας εγγυηθεί ότι θα συμβεί αυτό; Ποιος θα ελέγχει αν οι ηλικιωμένοι από την Μεγαλόπολη φιλοξενούνται κατά προτεραιότητα, αν το ίδρυμα τους παίρνει χρήματα η όχι; Ποιος θα φροντίσει να χρησιμοποιηθούν τα 845.000 ευρώ για τον σκοπό που αναφέρεται στις αποφάσεις και δεν θα πάνε αλλού; Αυτό δεν το γνωρίζουμε. Κανείς δεν μιλάει, κανείς δεν απαντάει στα ερωτήματα μας. Για το συγκεκριμένο θέμα όλοι κρατούν το στόμα τους κλειστό.

Ήδη έχουμε όλοι μας δει ότι το  ίδρυμα έχει μεγάλα και σοβαρά προβλήματα, δημόσιες υπηρεσίες δεν του έδωσαν πιστοποίηση, και γενικά υπάρχει μια εικόνα ότι τα πράγματα είναι λίγο ανεξέλεγκτα. Και όλα αυτά φαίνεται να τα γνώριζαν κάποιοι υπεύθυνοι , όμως δεν φρόντισαν να γίνουν γνωστά και στις δικαστικές αίθουσες , όταν το ίδρυμα διεκδικούσε την κληρονομιά. Αν είχαν γίνει γνωστά μπορεί η απόφαση να ήταν διαφορετική.

 Συγγενείς, Δήμος , Εκκλησία, Περιφέρεια, Δικηγόροι και όσοι άλλοι ασχολήθηκαν τόσα χρόνια ΑΠΕΤΥΧΑΝ να γίνει πράξη η θέληση και η επιθυμία του Παλαμήδη. Τα χρήματα ήταν πολλά και δόθηκε μεγάλη μάχη ποιος θα τα πάρει. Η Μεγαλόπολη για ακόμα μια φορά βγήκε χαμένη.

Και είμαστε σίγουροι ότι κανένας δεν θα ασχοληθεί πλέον ξανά με το θέμα.

δείτε σχετικές δημοσιεύσεις του Καφενείου της Μεγαλόπολης:
Με απόφαση του Άρειου Πάγου τα 900.000 ευρώ του κληροδοτήματος Παλαμήδη χάθηκαν για την Μεγαλόπολη
Κληροδότημα Παλαμήδη: Υπουργική απόφαση δεν δίνει πιστοποίηση στο Δεκάζειο και ανατρέπει τα δεδομένα
Επιστολή αναγνώστη για το κληροδότημα Παλαμήδη από την Καρύταινα
Μητρόπολη Μεγαλόπολης: Ενημέρωση για το κληροδότημα Παλαμήδη, Γηροκομείο και την απόφαση να πάνε τα χρήματα στην Τρίπολη

δείτε την σχετική απόφαση:

Έγκριση Δαπανών Εκκαθάρισης Αναφορικά Με Την Κοινωφελή Περιουσία Θεόδωρου Παλαμήδη-Οκτώβριος 2018 by Πάνος Αλεβίζος on Scribd

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,687ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,317ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ