Θεμελίωση Παλαιοντολογικού Μουσείου Ισιώματος Καρυών (Video-Photo)

0
2604

Το Δ.Σ. της Ένωσης Ισιωματαίων Καρυών σε συνεργασία με το Δήμο Μεγαλόπολης διοργάνωσαν τελετή θεμελίωσης του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μεγαλόπολης.

Το μουσείο ξεκίνησε να κατασκευάζεται δίπλα στο εξωκλήσι του Άη Γιάννη , στο σημείο που έχουν βρεθεί όλα τα ευρήματα.

Παρόντες στην εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης , ο Αντιπεριφερειάρχης Ευάγγελος Γιαννακούρας, οι Βουλευτές κ.κ. Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος, η πολιτευτής Εύη Τατούλη, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παπαδόπουλος που έκανε και την θεμελίωση, ο πρώην Δήμαρχος Παναγιώτης Μπούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος  του Δ.Σ. Ισιωματαίων κ. Γιαννακοπούλου που ήταν και οικοδέσποινα  , ο καθηγητής κ. Θεοδώρου που από το 2009 έχει αναλάβει το επιστημονικό κομμάτι. Παρόντες επίσης  και ο καθηγητής Αρχαιομετρίας κ. Ζαχαρίας με την σύζυγό του κ. Μαρία Κυλάφη Αρχαιολόγο από την Καλαμάτα.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι σήμερα κάνουμε το πρώτο βήμα αλλά υπάρχουν πολλές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν και πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να ανοίξει τις πόρτες του το μουσείο. Μαζί του συμφώνησαν όλοι οι ομιλητές, τονίζοντας ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια συνολική λύση που θα καταστήσει βιώσιμο το μουσείο και θα το συνδέσει και με άλλα σημεία της περιοχής.

Ο καθηγητής κ. Θεοδώρου αναφέρει σχετικά:
“Ξεκινήσαμε την κοινή μας προσπάθεια το 2009. Πήγα στην Μεγαλόπολη ύστερα από πρόσκληση του συλλόγου Ισιώματος Καρυών μέλη του οποίου ήλθαν να επισκεφτούν την ανασκαφή μας στο Πικέρμι. Ο δήμος Μεγαλόπολης αγκάλιασε την προσπάθεια του τοπικού συλλόγου και της επιστημονικής ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι επισκέπτες του μουσείου θα γνωρίσουν την ύπαρξη του θαυμαστού φυσικού κόσμου της Μεγαλόπολης και την εξέλιξη της Αρκαδικής Γης από το πολύ μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα. Η θεμελίωσή είναι το ορατό αποτέλεσμα της δύναμης της ποιοτικής συνεργασίας πολιτών, επιστημόνων και τοπικών αρχόντων και η θεμελίωσή του αποδεικνύει ότι η προσήλωση ομάδων σε ένα κοινό δημιουργικό στόχο οδηγεί πάντοτε σε επιτυχία. Το ζω χρόνια τώρα με το καλύτερο και περισσότερο δημιουργικό τμήμα της κοινωνίας, τους φοιτητές μας, και στο Ίσιωμα με τον σύλλογο Ισιωματαίων τα μέλη του οποίου προσβλέπουν στην βελτίωση και ανάπτυξη του τόπου τους στην μεταλιγνιτική εποχή. Η σκυταλοδρομία μας ξεκινάει και το νήμα τερματισμού είναι ορατό. Καλή επιτυχία στο Ίσιωμα, το χωριό των γιγάντων..”

δείτε φωτογραφίες και βίντεο, από την κάμερα του καφενείου της Μεγαλόπολης

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”26″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Προβολή slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

 

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here