Η ΓΕΝΟΠ συμμετέχει στην διαβούλευση του νόμου που δεν αποδέχεται; Αν ναι με ποιες θέσεις;

Για ακόμη μια φορά οι πρακτικές και οι κινήσεις των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προκαλούν μεγάλα ερωτηματικά.

1
1028

 

Η ΔΕΗ κάλεσε την ΓΕΝΟΠ να παραστεί μαζί με αντιπροσωπευτικά σωματεία, σε διαβούλευση σχετικά με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα της πώλησης των μονάδων της ΔΕΗ.

Η πρόσκληση της ΔΕΗ αναφέρει:

Στην διαβούλευση λοιπόν πήγαν από την ΓΕΝΟΠ ο Πρόεδρος Γιώργος Αδαμίδης και ο Γραμματέας Αντώνης Καρράς, τα προεδρεία των σωματείων ΕΤΕ,ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ,ΣΟΣ Μεγαλόπολης ,ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ Μεγαλόπολης και παραβρέθηκαν και κάποιοι συνδικαλιστές από την Μεγαλόπολη. Και ενώ όλοι ήξεραν ότι θα πάνε στην συνάντηση μόνο για να δούν τι αφορά και δεν θα κάνουν διάλογο , ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ έθεσε 3 ερωτήματα:

1.Ζήτησε να δοθεί το οργανόγραμμα των υπο δημιουργία δυο θυγατρικών.
2.Ζήτησε να δοθεί η συμβολαιογραφική πράξη της δημιουργίας των θυγατρικών.
3. Ρώτησε για την ύπαρξη εκπροσώπων εργαζόμενων στα νέα Δ.Σ.

Ειδικά για την 3η ερώτηση, αναρωτιόμαστε αυτή η αγωνία τι θα γίνει με τους εκπροσώπους που θα πάρουν καρέκλες στις νέες θυγατρικές, είναι αγωνία της ΓΕΝΟΠ ή είναι προσωπική ερώτηση του Προέδρου; Έχει μεγάλη σημασία να μας απαντήσει κάποιος για να ξέρουν οι εργαζόμενοι τι γίνεται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα και ερωτηματικά. Λίγες μέρες πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου είχε αναγκάσει πολλούς συνδικαλιστές , σωματεία και παρατάξεις να εκδώσουν καταγγελτικές ανακοινώσεις εναντίον του , όταν έκανε τις περίφημες δηλώσεις για την μονάδα του Αμυνταίου και ότι η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο συμφέρει τη ΔΕΗ.Μετά βέβαια έβγαλε λάθος τον δημοσιογράφο.
δείτε σχετικό μας άρθρο ΕΔΩ

Επίσης πάει λίγος καιρός που Κυβερνητικό στέλεχος πριν ξεκινήσουν οι απεργίες της ΓΕΝΟΠ δήλωνε στον ΣΚΑΙ ότι «Ελέγχονται» πλήρως οι συνδικαλιστές!
δείτε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ

Το πιο επικίνδυνο και ύποπτο σημείο είναι το εξής: Καθ όσον γνωρίζω, τουλάχιστον τα σωματεία της Μεγαλόπολης θα πάνε στην διαβούλευση χωρίς να έχουν κάνει συνεδρίαση και χωρίς να έχουν λάβει αποφάσεις από τα Δ.Σ. τους.

Θα πρέπει τα συνδικάτα να προσέξουν ιδιαίτερα την στάση τους, τις κινήσεις τους και τις πρακτικές τους αυτή ειδικά την περίοδο. Οι εργαζόμενοι βράζουν , όλη η κατάσταση είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Θα πρέπει να υπάρξει σαφέστατη και καθαρή απόφαση, ή τα σωματεία δεν συμμετέχουν σε καμία κουβέντα, σε καμία διαβούλευση και πολεμάνε τον νόμο, ή συμμετέχουν και πάνε με συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης που θα γνωρίζουν όλοι. Όλα τα υπόλοιπα δεν λέγονται συνδικαλισμός, λέγονται παιχνίδια στο παρασκήνιο , παιχνίδια στις πλάτες και εις βάρος των εργαζομένων.

Σημείωση: Θα πρέπει να αναφέρουμε την πολύ κακή οργάνωση από πλευράς ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ , τόσο του συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, όσο και τις καταλήψεις του κτιρίου της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί τις συγκεκριμένες κινητοποιήσεις έσωσαν στην κυριολεξία η μεγάλη παρουσία εργαζομένων από την Μεγαλόπολη.

Αλεβίζος Παναγιώτης

δείτε σχετική μας δημοσίευση:
Με ποιο τρόπο θα γίνουν οι μετακινήσεις του προσωπικού στην 5η μονάδα της Μεγαλόπολης;

δείτε την σχετική δημοσίευση του Σάκη Μάστορα

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολυ σωστό άρθρο. Για να μη νομίζουν ότι είμαστε οι χαζοί και αυτοί της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οι έξυπνοι που τα καταφερνουν όλα και τους κοροιδεύουν όλους. Επίσης ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να πέσει φως είναι η συμμετοχή της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ στην λήψη της αποφασης μετακίνησης προσωπικού στην μονάδα 5. Μήπως οι ΓΕΝΟΠίτες της Μεγαλόπολης έχουν πάρει εγγυήσεις οτι θα βάλουν τους δικούς τους και για αυτό δεν μιλάνε και συναινούν στη πολιτικη των βορειοελλαδιτών μελών ΓΕΝΟΠ?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here