ΑρχικήΑΡΘΡΑΆνω - κάτω η ΓΕΝΟΠ από τις δηλώσεις Αδαμίδη για το Αμύνταιο

Άνω – κάτω η ΓΕΝΟΠ από τις δηλώσεις Αδαμίδη για το Αμύνταιο

Ένας – ένας οι συνδικαλιστές και τα σωματεία βγαίνουν και διαχωρίζουν την θέση τους σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Αδαμίδη Γεώργιου ότι η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο είναι μια «καθαρή κι επίσημη πρόταση», η οποία είναι σύμφωνη και με τις επιδιώξεις των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ανγκάστηκε να βγάλει ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι ο τίτλος («ΓΕΝΟΠ: Η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο συμφέρει τη ΔΕΗ»), που αποδόθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι απόλυτα ανακριβής. Ρίχνει δηλαδή τις ευθύνες στον δημοσιογράφο αλλά δεν απαντάει για το γεγονός ότι τις δηλώσεις του εμφανίζεται καθαρά υπερ αυτής τηυς πρότασης.

δείτε το σχετικό άρθρο στο euroday

Η ανακοίνωση της ΕΤΕ ΔΕΗ αναφέρει:

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΤΕ/ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ
Η ΕΤΕ/ΔΕΗ συνεπής με τις διαχρονικές θέσεις και αναλύσεις της για το μείγμα καυσίμου και την πολλαπλότητα των πηγών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ως ένα σωματείο που δε βλέπει τις ΑΠΕ ως εχθρό, (απεναντίας) για μια φορά ακόμα, δηλώνει ότι στηρίζει τη συνέχιση της λειτουργίας του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ σε βάθος χρόνου (πέρα από το 2030 μέσα στον Όμιλο ΔΕΗ) και θα αγωνιστεί χωρίς να υπολογίσει κανένα κόστος, ανεξάρτητα από το αν θα πάρει τελικά την επέκταση των ωρών λειτουργίας ή όχι.
Οι λόγοι είναι πολλοί.
Οι κυριότεροι έχουν να κάνουν:
– με την ασφάλεια ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας
– με τη διατήρηση φθηνών τιμών στους καταναλωτές
– την τηλεθέρμανση του Αμύνταιου και
– τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας
συνεπώς ζητούμε από την Κυβέρνηση και τη Διοίκηση της ΔΕΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, να προχωρήσουν σε όλες τις ενέργειες και κατ’ επέκταση σε όλα όσα επιβάλλεται να γίνουν για την έκδοση νέας άδειας. Αυτονόητο δε και δεν το ζητάμε από πείσμα αλλά από αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και τους καταναλωτές είναι να συμπεριληφθεί το Αμύνταιο στον υπό κατάρτιση (επιτέλους) μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό.
Προς τούτο εφιστούμε την προσοχή της Κυβέρνησης και προειδοποιούμε ότι δε θα επιτρέψουμε τον εκτοπισμό και την απαξίωση του λιγνίτη και την απώλεια του ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ από τον παραγωγικό ιστό της ΔΕΗ.
Συνεπώς η φράση «Το Αμύνταιο δε χωράει» να ξεχαστεί.
Όσον αφορά το πώς θα αναβαθμιστεί η μονάδα;
Ποιος θα βάλει τα λεφτά;
Με τι όρους και ανταλλάγματα;
Η θέση μας είναι μία και ξεκάθαρη:
1. τα λεφτά να τα βάλει η ΔΕΗ. Τα 70-100 εκατομμύρια (το ανωτέρω) που χρειάζονται μπορεί να τα βρει η επιχείρηση.
2. το εργοστάσιο να παραμείνει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ.
3. την παραγόμενη ενέργεια να τη διαχειρίζεται η ΔΕΗ και να την πουλά στο χρηματιστήριο ενέργειας (pool).
Ως εκ τούτου, δηλώσεις συνδικαλιστικών στελεχών που είναι αντίθετες με τις θέσεις των θεσμικών οργάνων του συνδικαλιστικού κινήματος, δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.ΤΕ. ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ-ΚΗΕ

Στελέχη του ΕΑΜΕ (ψηφοδέλτιο που στήριξε τον Γιώργο Αδαμίδη) διαχωρίζουν την θέση τους:

Οι παρακάτω εκλεγμένοι συνάδελφοι στην ΓΕΝΟΠ με το Ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ, διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από τις πρόσφατες δηλώσεις του συναδέλφου Γιώργου Αδαμίδη , που αφορούν το μέλλον του ΑΗΣ Αμυνταίου σύμφωνα με πρόταση που έχει κατατεθεί από τον όμιλο Μυτιληναίου. Οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ αγωνίζονται για τη βιωσιμότητα και το μέλλον του ομίλου και οι θέσεις μας για όλα αυτά είναι εκφρασμένες στα Δ.Σ. και αποφασισμένες στα Συνέδρια της Ομοσπονδίας μας.  

  1. ΒΑΡΣΑΜΗΣ Κ.
  2. ΒΕΛΙΣΑΡΗΣ Γ.
  3. ΒΡΕΝΤΖΟΣ Γ.
  4. ΜΑΝΙΑΤΗΣ Κ.
  5. ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ Δ.
  6. ΠΑΠΑΝΔΡΙΑΝΟΣ Δ.
  7. ΡΕΛΙΑΣ Σ.

Η διευκρινιστική δήλωση του Γιώργου Αδαμίδη:

Δήλωση Προέδρου ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να «παίρνει το μέρος» ή να υποστηρίζει  την πρόταση συγκεκριμένης επιχείρησης προς τη ΔΕΗ, αναφορικά με τον ΑΗΣ Αμυνταίου, θα πρέπει να διευκρινιστούν τα εξής :

Σαφώς, σαφέστατα ο τίτλος («ΓΕΝΟΠ: Η πρόταση Μυτιληναίου για το Αμύνταιο συμφέρει τη ΔΕΗ»), που αποδόθηκε στο συγκεκριμένο άρθρο είναι απόλυτα ανακριβής.

Εξάλλου, όπως φαίνεται και από το σχετικό κείμενο, δεν είναι φράση που αποδίδεται σε εμένα αλλά όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό ο τίτλος είναι εκτίμηση και επιλογή του δημοσιογράφου.

Θεωρώ σκόπιμο να επαναλάβω ότι

Αν ο ΑΗΣ Αμυνταίου δεν συμπεριληφεί στον εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό, τότε δεν έχει κανένα νόημα καμία πρόταση. Η ΓΕΝΟΠ και οι εργαζόμενοι δίνουμε αγώνα να ενταχθεί σε αυτόν. Προτάσεις που βοηθούν την εταιρία προς αυτή την κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτες. Η διοίκηση της εταιρίας πρέπει να αξιολογήσει όσες υφίστανται και να επιλέξει την πλέον συμφέρουσα. 

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να ταυτίζει τη ΓΕΝΟΠ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ούτε καν να διατυπώνει υπόνοιες.

Σε κάθε περίπτωση επιφυλάσσομαι να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα προκειμένου να προστατεύσω το κύρος και την ιστορία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.

 

Γ.Αδαμίδης

Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

 

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ