ΑρχικήΔΗΜΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣΕπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μεγαλόπολης –Yποβολή Προτάσεων

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Μεγαλόπολης –Yποβολή Προτάσεων

Το Άρθρο 266 του Νόμου 3852/2010, προβλέπει ότι: «για το μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των δήμων εκπονείται το Πενταετές Τεχνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Τ.Ε.Π.) το οποίο εξειδικεύεται κατ’ έτος σε Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (Ε.Π.Δ.) και ετήσιο Προϋπολογισμό. Το Τεχνικό Πρόγραμμα καταρτίζεται και υποβάλλεται μαζί με το Ε.Π.Δ., αποτελεί μέρος του και επισυνάπτεται ως παράρτημα σε αυτό.

Ως Επιχειρησιακό Πρόγραμμα θεωρούμε τη διαδικασία συντονισμού του διαθέσιμου ανθρώπινου και χρηματικού κεφαλαίου, με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, που ιεραρχούνται με βάση επιλεγμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Κατά συνέπεια, ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των Μακροπρόθεσμων Στόχων και τους προκύπτοντες ιεραρχημένους Άξονες Προτεραιοτήτων που θα εξειδικευθούν σε Βραχυπρόθεσμες Δράσεις.

Σκοπός του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι η εμπέδωση και καθιέρωση στο Δήμο Μεγαλόπολης διαδικασιών προγραμματισμού, παρακολούθησης και μέτρησης των Δράσεων του Δήμου, μέσα από τις οποίες αντιμετωπίζονται τα τοπικά προβλήματα και αναδεικνύονται οι αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες της περιοχής. Για πρώτη φορά απαιτείται η κατάρτιση ενός επιχειρησιακού προγράμματος τέτοιας κλίμακας.

Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου συνιστά ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής ανάπτυξης, ένα πρόγραμμα βελτίωσης και αναβάθμισης της λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών και ένα πρόγραμμα ανάπτυξης των συνεργασιών του δήμου με άλλους φορείς καθώς υπάρχουν συγκεκριμένα κρίσιμα ζητήματα, στα οποία πρέπει να επικεντρώσει τις προσπάθειές του ο Δήμος, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά προβλήματα, τις εθνικές και περιφερειακές αναπτυξιακές προτεραιότητες και τις δυνατότητές του ως οργανισμού.

Παράλληλα θα δοθεί και έμφαση στην εσωτερική ανάπτυξη του Δήμου ως οργανισμού. Εκτός από τις δράσεις για την προώθηση της τοπικής ανάπτυξης το επιχειρησιακό πρόγραμμα θα αναφέρεται σε υποπρογράμματα για τη βελτίωση της διοικητικής ικανότητας του ΟΤΑ ως δημόσιου οργανισμού. Απώτερος σκοπός θα είναι η βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της λειτουργίας του.

Για το σκοπό αυτό παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε εντός 10 ημερών τις προτάσεις σας για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Μεγαλόπολης.

Μπορείτε να αποστείλετε συμπληρωμένο το ερωτηματολόγιο με τους κάτωθι τρόπους :

Ηλεκτρονικά στο e-mail του Δήμου Μεγαλόπολης: info@megalopoli.gr
  
Ταχυδρομιά στη δ-νση: Παπαναστασίου 30 Μεγαλόπολη Τ.Κ. 22 200 Αρκαδία.
  
Στα γραφεία του Δήμου Μεγαλόπολης στην οδό Παπαναστασίου αρ. 30

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Μεγαλόπολης

Διαβάστε , συμπληρώστε και στείλτε το παρακάτω ερωτηματολόγιο

Ερωτηματολόγιο για το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Μεγαλόπολης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,842ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,364ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια