ΑρχικήΑΡΘΡΑΕπιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Μεγαλόπολης: Ενότητα και διεκδίκηση για να είναι η Μεγαλόπολη...

Επιτροπή Διαβούλευσης Δήμου Μεγαλόπολης: Ενότητα και διεκδίκηση για να είναι η Μεγαλόπολη μόνο η πληττόμενη περιοχή

Την Δευτέρα 15 Μαρτίου συνεδρίασε η επιτροπή διαβούλευσης Δήμου Μεγαλόπολης με μοναδικό θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εδαφικό σχέδιο δίκαιης μετάβασης Μεγαλόπολης.

Ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης μιλώντας στην συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, πρότεινε συγκεκριμένες προτάσεις σαν την μοναδική λύση για να αντιμετωπίσει η περιοχή μας το θέμα που έχει προκύψει.

Άμεσα θα υπάρξει επαφή με μεγάλο νομικό γραφείο και οικονομολόγο για την υποστήριξη των διεκδικήσεων
Αίτημα για το βιομηχανικό πάρκο, να γίνει πιο γρήγορα η δημιουργία χωροταξικού σχεδίου για να προχωρήσουν σύντομα οι απαραίτητες μελέτες.

Να πάρει ο Δήμος έγγραφη δέσμευση ότι οι πόροι του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, του Ειδικού Αναπτυξιακού Πόρου (Λιγνιτόσιμο) και του Πράσινου Ταμείου θα διατεθούν αποκλειστικά στο Δήμο Μεγαλόπολης και όχι σε επιχειρήσεις/λοιπούς φορείς άλλων Δήμων
Αίτημα να δοθούν περίπου 2.000 στρέμματα από την ΔΕΗ για να γίνουν άμεσα κάποιες επενδύσεις για την μεταβατική περίοδο.

Να βρεθούν και να ζητηθούν μεγάλες εκτάσεις εκτός του Ενεργειακού Κέντρου Μεγαλόπολης, για την ανάπτυξη αγροκτηνοτροφικών δραστηριοτήτων.

Να ζητηθεί να αρθούν οι περιορισμοί στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ για να μπορούν να γίνουν έργα ΑΠΕ από κατοίκους και ενεργειακές κοινότητες της Μεγαλόπολης.

Επίσης αποφασίστηκε:

Ομόφωνες αποφάσεις από τη επιτροπή διαβούλευσης και το δημοτικό συμβούλιο για να υπάρχει καθαρή και δυνατή αντίδραση.
Έκδοση από φορείς, συλλόγους και τις τοπικές οργανώσεις κομμάτων συγκεκριμένης ανακοίνωσης υποστήριξης των αιτημάτων της Μεγαλόπολης.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν ομόφωνα και ζήτησαν να υπάρχει ενότητα και να παρθεί και σχετική ομόφωνη απόφαση και από το δημοτικό συμβούλιο που προγραμματίζεται να γίνει αύριο Τετάρτη 17 Μαρτίου.

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
790ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ