Επαναφορά ελάχιστου αφορολόγητου εισοδήματος για όλους τους Έλληνες ζητάει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος

0
199

Με βόμβα ξεκίνησε η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής καθώς ο γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ζήτησε από την κυβέρνηση κατάργηση της φορολόγησης από το πρώτο ευρώ και επαναφορά ενός ελαχίστου αφορολογήτου ορίου για όλους τους Έλληνες.
Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών ο κ. Λυκουρέντζος είπε χαρακτηριστικά:

[blockquote style=”1″]“Ορθώς μειώθηκαν οι ασφαλιστικές εισφορές, ορθώς μειώθηκε ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο, ορθώς έγιναν και οι άλλες φοροελαφρύνσεις. Χρειάζεται όμως να ληφθεί μια ακόμα κρίσιμη απόφαση από την κυβέρνηση. Σε συνδυασμό με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει ένα ακόμα βήμα και να καθορίσει ελάχιστο αφορολόγητο εισόδημα για όλους τους Έλληνες. Θα είναι μια βαθιά ανάσα για όλους” είπε ο κ. Λυκουρέντζος.[/blockquote]
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται λίγο αργότερα σήμερα η απάντηση του κ. Σταϊκούρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα απορρίψει το ενδεχόμενο και θα το αφήσει ανοικτό υπό την προϋπόθεση ότι ο προϋπολογισμός θα εκτελεστεί πιστά μέχρι το τέλος του έτους.

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here