ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΕδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης - Ποιοι το είχαν στην κατοχή τους και το...

Εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης – Ποιοι το είχαν στην κατοχή τους και το κρατούσαν κρυφό; – Ποιοι τελικά παίζουν παιχνίδια;

Χθες Κυριακή 28 Φεβρουαρίου το Καφενείο Μεγαλόπολης σας παρουσίασε το προσχέδιο από το Εδαφικό σχέδιο δίκαιης και αναπτυξιακής μετάβασης Μεγαλόπολης.

Δείτε την σχετική δημοσίευση ΕΔΩ

Εκ των υστέρων , αφού έγινε αυτή η δημοσιοποίηση , αποκαλύφθηκε ότι το συγκεκριμένο έγγραφο το έχουν λάβει και το έχουν στην κατοχή τους , ο Δήμος Μεγαλόπολης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας και κάποιοι ακόμα φορείς.

Το έγγραφο αυτό έχει κυκλοφορήσει και έχει σταλεί κατ ιδίαν – χωρίς να δημοσιευθεί – από την Κυβέρνηση και την Συντονιστική Επιτροπή του ΣΔΑΜ σε πολύ συγκεκριμένους παραλήπτες, προκειμένου αυτοί με την σειρά τους να εκφράσουν τις απόψεις τους. Και επειδή κάποιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κατανοήσουν τι ακριβώς παιχνίδια παίζονται, θα σας πούμε ακόμα πιο συγκεκριμένα , ότι η Κυβέρνηση αναφέρει ότι το εδαφικό σχέδιο της Μεγαλόπολης και της Μακεδονίας είναι σε διαβούλευση μέχρι της 19 Μαρτίου. Και σαν διαβούλευση εννοούν φυσικά την διαδικασία που σας αναφέραμε.

Το έγγραφο λοιπόν αυτό είναι υπό διαβούλευση, έπρεπε να έχει δημοσιοποιηθεί, να έχει σταλεί σε όλους τους φορείς και τους εμπλεκόμενους , να έχουν λάβει γνώση οι πολίτες και να μπορεί η τοπική κοινωνία να εκφραστεί. Ιδιαίτερα που αυτό το σχέδιο είναι ότι πιο αρνητικό μπορεί να συμβεί για την Μεγαλόπολη. Που είναι στην ουσία η τελική πράξη που οδηγεί χρήματα, επενδύσεις και θέσεις εργασίας εκτός της Μεγαλόπολης.

Για αρκετές ημέρες, αυτό το έγγραφο είναι στα χέρια κάποιων στην Μεγαλόπολη και στην Τρίπολη. Για την Περιφέρεια δεν θα πούμε τίποτα, ούτε για το εργατικό κέντρο και το επιμελητήριο, αυτοί είναι ξεκάθαρο με ποιανού το μέρος είναι , σε ποιο lobby ανήκουν και ότι επιθυμούν να γίνουν επενδύσεις κυρίως εκτός της Μεγαλόπολης. Μπορεί να διαφωνούμε μαζί τους αλλά δεν μπορούμε να τους καταλογίσουμε τίποτα, αυτοί καλά κάνουν και κοιτάνε το γενικό συμφέρον της Αρκαδίας και της Τρίπολης.

Θα σταθούμε όμως στην στάση που φαίνεται ότι έχει κρατήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης. Όπως δείχνουν οι εξελίξεις η δημοτική αρχή έχει αρκετό καιρό το έγγραφο και το κράτησε κρυφό από όλους.

Για να μην αδικήσουμε κανέναν , δεν θα εξαπολύσουμε κατηγορίες, θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αναγνώστες μας και οι πολίτες έχουν το μυαλό να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και δεν μπερδεύονται καθόλου , ούτε βέβαια μπορούν να περιμένουν έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση από έναν δήμαρχο που κρατάει κρυφό από την κοινωνία ένα τέτοιο έγγραφο που είναι για διαβούλευση.

Θα θέσουμε δημόσια μερικά πολύ απλά ερωτήματα και θα περιμένουμε με μεγάλη αγωνία απαντήσεις:

Η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης από πότε έχει παραλάβει το συγκεκριμένο προσχέδιο;

Η Δημοτική Αρχή Μεγαλόπολης σε ποιον φορέα , σύλλογο ή πολίτη κοινοποίησε το υπό διαβούλευση προσχέδιο;

Οι αντιπολιτεύσεις του Δήμου Μεγαλόπολης το έχουν λάβει; Είναι σε γνώση τους; Και αν ναι γιατί το κράτησαν κρυφό;

Ποιοι είναι οι λόγοι , που όσοι το είχαν δεν το δημοσιοποίησαν;

Από τον Αύγουστο του 2020 το Καφενείο Μεγαλόπολης και πάλι αποκλειστικά σας είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, ότι οι επενδύσεις και οι χρηματοδοτήσεις οδηγούνται σε άλλες πόλεις εκτός της Μεγαλόπολης. Οι πίνακες που βλέπουμε τώρα στο προσχέδιο είχαν δημιουργηθεί από την πρώτη στιγμή , έτσι τους βρήκαμε και σας τους παρουσιάσαμε , πρώτα με το άρθρο του Βασίλη Κουρουνιώτη αλλά και στην συνέχεια σε πολλά άρθρα της σελίδας μας . Έγκυρη και ουσιαστική ενημέρωση λοιπόν είναι αυτή που διαχρονικά βγαίνει αληθινή, που γίνεται όταν οι υπόλοιποι την κρύβουν, που γίνεται με μοναδικό σκοπό την ενημέρωση των πολιτών και όχι όποτε η κάθε εξουσία έχει πρόβλημα και χρειάζεται βοήθεια και κάλυψη.

δείτε μερικά σχετικά άρθρα:

Βασίλης Κουρουνιώτης: Οδηγούν τις επενδύσεις που προορίζονται για την Μεγαλόπολη σε άλλους Δήμους – Θα το επιτρέψουμε;

Χρηματοδοτήσεις, κίνητρα , επενδύσεις και θέσεις εργασίας ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ!

Τα “παιχνίδια” εις βάρος της Μεγαλόπολης με τις χρηματοδοτήσεις για την απολιγνιτοποίηση

Το Καφενείο της Μεγαλόπολης θα συνεχίζει να ψάχνει , να βρίσκει και να βγάζει στην δημοσιότητα ότι αφορά την κοινωνία μας.

Θα περιμέναμε βέβαια αυτό να το κάνουν και οι εκλεγμένοι μας ηγέτες, οι οποίοι ανέβηκαν στην εξουσία υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο αλλά πολύ γρήγορα από ότι δείχνει η μέχρι τώρα πορεία τους, κατέληξαν να γίνουν σαν τους προηγούμενους που κατέκριναν, ακόμα και πολύ χειρότεροι!

Οι πολίτες και οι αναγνώστες μας θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της περιοχής μας είναι τόσο μεγάλα και τόσο πολλά που δυστυχώς η κατάληξη για εμάς θα είναι πολύ άσχημη. Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι ανάμεσα μας υπάρχουν κάποιοι που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.

Με το παρόν άρθρο δεν ξεχωρίζουμε κανέναν, το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό και μέχρι να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις θεωρούμε πρέπει να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις. Αναμένουμε λοιπόν τις απαντήσεις από την Δημοτική Αρχή αλλά και από τις αντιπολιτεύσεις , για να δούμε τελικά ποιος εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής μας και ποιος με τις πράξεις του ή την αδράνεια και την αδυναμία του θα γίνει ένας από τους πολλούς “νεκροθάφτες” της.

Σημείωση άρθρου: Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 με επίσημο δελτίο τύπου ο Δήμος Μεγαλόπολης μας ενημέρωνε ότι ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με πολλούς φορείς της Αρκαδίας για τα εδαφικά σχέδια. Στο δελτίο τύπου αναφερόταν ότι όσοι συμμετείχαν συμφώνησαν ότι το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης δε μπορεί παρά να συμπίπτει με τον χώρο της Μεγαλόπολης, χωρίς οποιαδήποτε περεταίρω διεύρυνση και ότι αυτή θα είναι η πρόταση προς το συντονιστικό του ΣΔΑΜ.

Από ότι φαίνεται εκ του αποτελέσματος , μέσα σε 50 ημέρες υπάρχει μεγάλη και απίστευτη κοροϊδία εναντίον της Μεγαλόπολης. Τελικά η κατεύθυνση της πολιτείας είναι να μην λάβει υπόψιν της τις προτάσεις του Δήμου και της Περιφέρειας και να μοιραστούν όλα εκτός Μεγαλόπολης , σε ακόμα τρεις δήμους. Οπότε έχουμε ακόμα ένα τρανταχτό παράδειγμα που μας δείχνει ότι η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης από την ώρα που έλαβε το προσχέδιο, γνώριζε ότι δεν εισακούστηκαν οι αιτήσεις της αλλά εδώ και αρκετές ημέρες δεν ενημέρωσε κανέναν για την ύπαρξη του εδαφικού σχεδίου και της διαβούλευσης. Γνώριζε λοιπόν ο κ. Δήμαρχος ότι η πολιτεία και η επιτροπή δεν τον έλαβαν υπόψιν τους αλλά δεν είπε τίποτα.

δείτε το σχετικό δελτίο της 2ας Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Μεγαλόπολης:Το Λεκανοπέδιο Μεγαλόπολης αποκλειστικός χώρος εφαρμογής του εδαφικού σχεδίου δίκαιης μετάβασης στην Πελοπόννησο

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,764ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,330ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ