ΑρχικήΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗΕδαφικό σχέδιο: Αναπάντητα τα ερωτήματα και ο χρόνος της Μεγαλόπολης τελειώνει...

Εδαφικό σχέδιο: Αναπάντητα τα ερωτήματα και ο χρόνος της Μεγαλόπολης τελειώνει…

Από τον Δήμο Μεγαλόπολης κυκλοφόρησε πριν από λίγο μια ανακοίνωση σχετικά με την διαβούλευση του εδαφικού σχεδίου δίκαιης μετάβασης Μεγαλόπολης.

Δείτε την ανακοίνωση ΕΔΩ

Το Καφενείο Μεγαλόπολης την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου αποκάλυψε ότι υπάρχει προσχέδιο για τα εδαφικά σχέδια το οποίο έχει βγει σε διαβούλευση (δείτε το άρθρο ΕΔΩ) και την επόμενη ημέρα δημοσιεύσαμε ένα άρθρο με σημαντικά ερωτήματα προς τον Δήμο Μεγαλόπολης (δείτε το άρθρο ΕΔΩ), αφού είχε παραλάβει το έγγραφο αρκετές ημέρες αλλά το κράτησε κρυφό.

Επειδή το θέμα είναι πολύ σημαντικό , πρέπει να επισημάνουμε τα εξής:

Είναι γεγονός ότι το προσχέδιο του εδαφικού σχεδίου το είχε λάβει η δημοτική αρχή Μεγαλόπολης αρκετές ημέρες ( στην ενημέρωση του ο κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει πότε το έλαβε) και το κράτησε κρυφό από ολόκληρη την κοινωνία της Μεγαλόπολης. Δυστυχώς δεν δίνεται καμία απάντηση ούτε στο ερώτημα γιατί κρατήθηκε κρυφό ένα τόσο σημαντικό έγγραφο.

Για τον σκοπό της διαβούλευσης , έχει σταλεί επίσης στον Δήμο Μεγαλόπολης και ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο περιέχει συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία καλείται ο δήμος να κάνει παρατηρήσεις, η διαβούλευση δηλαδή είναι επί συγκεκριμένων θεμάτων. Και αυτό το έγγραφο η δημοτική αρχή το έχει κρατήσει κρυφό.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2020 ο δήμαρχος Μεγαλόπολης εξέδωσε δελτίο τύπου (δείτε το δελτίο ΕΔΩ) με το οποίο μας ενημέρωνε ότι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με εκπροσώπους και από την επιτροπή του ΣΔΑΜ για τα εδαφικά σχέδια. Στο δελτίο τύπου αναφερόταν ότι όσοι συμμετείχαν συμφώνησαν ότι το Εδαφικό Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης δε μπορεί παρά να συμπίπτει με τον χώρο της Μεγαλόπολης, χωρίς οποιαδήποτε περεταίρω διεύρυνση. Δεν πέρασαν ελάχιστες ημέρες και η Κυβέρνηση άδειασε, ξεγέλασε, (βάλτε εσείς όποιον άλλον χαρακτηρισμό θέλετε) τον δήμαρχο Μεγαλόπολης, αφού στο προσχέδιο που του έστειλε , έχει μέσα συμπεριλάβει και τους 3 όμορους δήμους, Την Τρίπολη, την Γορτυνία ακόμα και την Οιχαλία!

Και ενώ η Κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο σε ένα δήμαρχο και σε μια ολόκληρη πόλη, εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη κρατήσαμε κρυφό το προσχέδιο, δεν είπαμε λέξη για τις αρνητικές εξελίξεις, δεν βγάλαμε άχνα για τις επιπτώσεις!!

Όταν ο βουλευτής κ. Κωνσταντινόπουλος πρότεινε να πάει η μοριοδότηση του ΑΣΕΠ σε όλο τον νομό Αρκαδίας, πολύ σωστά η δημοτική αρχή έκανε αμέσως συμβούλιο, όταν η Κυβέρνηση συμπεριφέρεται και εξαπατά με τόσο προφανή τρόπο τον δήμαρχο και την πόλη , εμείς εδώ στην Μεγαλόπολη δεν βγάζουμε ούτε μια ανακοίνωση , δεν λέμε ούτε μια λέξη.

Αλλά και σήμερα που βγήκε η ανακοίνωση του δήμου, μέσα στο κείμενο δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά για την τόσο προσβλητική συμπεριφορά της Κυβέρνησης απέναντι στην περιοχή μας!

Αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου ότι συνεδρίασε το δίκτυο ενεργειακών δήμων και ανέθεσε σε τεχνικό σύμβουλο να μελετήσει τα εδαφικά σχέδια και να μας δώσει προτάσεις και παρατηρήσεις. Και όταν γίνει αυτό, τότε θα υπάρξει κάποια αντίδραση από την Δήμο Μεγαλόπολης.

Αυτή η αναφορά δημιουργεί πολλές απορίες για τους εξής λόγους: Τα 2 σχέδια είναι διαφορετικά μεταξύ τους και το κάθε ένα αφορά την συγκεκριμένη περιοχή, ως εκ τούτου πρέπει να εξεταστούν ξεχωριστά. Άλλες παρατηρήσεις και προτάσεις. Το δίκτυο ενεργειακών δήμων αποφάσισε πριν μια εβδομάδα να δώσει στον ίδιο μελετητή και τις 2 εργασίες. Ο ίδιος μελετητής ανέλαβε να υλοποιήσει και τις 2 εργασίες (για το εδαφικό σχέδιο της Μακεδονίας και το εδαφικό σχέδιο της Μεγαλόπολης) και πρέπει να το κάνει τόσο σύντομα , ώστε να γίνει και η συζήτηση στα συμβούλια και να κατατεθούν τα ερωτηματολόγια μέχρι τις 19 Μαρτίου!!

Ειλικρινά τώρα, ποιος κοροϊδεύει ποιον; Περιμένετε να δεχθούμε ότι θα προλάβουν όλα αυτά να γίνουν σε 13 ημέρες; Και μην μας πείτε για παράταση της διαβούλευσης. Θα πρέπει να γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι ο κ. Μουσουρούλης προχθές στην παρουσίαση του στο περιφ. συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση πέραν της 19ης Μαρτίου, την ώρα που εσείς περιμένετε μελέτες που θα χρειαστούν μήνες για να γίνουν !! Ο κ. Μουσουρούλης είπε χαρακτηριστικά: Δεν παίρνω τέτοιο ρίσκο! Ακόμα όμως και αν δοθεί παράταση , ο χρόνος δεν επαρκεί.

Εδώ και μήνες με άρθρα και παρεμβάσεις μας , τόσο η σελίδαα μας αλλά πολίτες, αναφέρουν ότι οι εξελίξεις δεν είναι καλές, εσείς συνεχώς προσπαθείτε να μας πείσετε ότι όλα τα κάνετε σωστά, ότι μόνο εσείς κάνετε έγκυρη ενημέρωση και εμείς όχι, ότι μόνο εσείς μπορείτε να διορθώσετε την κατάσταση και όλοι οι υπόλοιποι φταίνε για όλα. Μετά από αρκετούς μήνες βλέπουμε τα αποτελέσματα των ενεργειών σας και δυστυχώς δεν έχουν καμία σχέση με όσα με λέγατε. Και είναι ότι πιο χειρότερο για την περιοχή μας.

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζω ότι δεν απαντάτε στα ερωτήματα μας, επειδή σας ενοχλούν όσα γράφονται στην σελίδα μας, γνωρίζουμε ότι ενεργείτε βάσει σχεδίου και προσωπικής επιλογής. Ειλικρινά δεν περιμένουμε κάτι περισσότερο από εσάς, δεν μας κάνει εντύπωση. Δυστυχώς όμως για εσάς και για όλους μας, οι κακές προβλέψεις, η παραπληροφόρηση και η κινδυνολογία μας που λέγατε , αποδείχθηκαν πραγματικότητα. Τώρα όμως έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και η κατάσταση για την Μεγαλόπολη είναι μη αναστρέψιμη.

Δεν θέλω λοιπόν να απαντήσετε στην σελίδα μας…. συνεχίστε την ίδια τακτική σας.

Βγείτε όμως και απαντήστε στους πολίτες, στις αντιπολιτεύσεις, στους φορείς, στους ελεύθερους επαγγελματίες της περιοχής που βλέπουν να έρχεται το τέλος της Μεγαλόπολης. Βγείτε και πείτε τους επιτέλους τι συμβαίνει.

Εξηγήστε τους γιατί κρατήσατε κρυφό αυτό το προσχέδιο. Γιατί επιμένετε να υποστηρίζετε , να συνδιαλέγεστε με μια Κυβέρνηση που σας εξαπάτησε , εσάς αλλά και ολόκληρη την περιοχή. Γιατί αποκρύψατε και δεν έχετε αντιδράσει καθόλου σε ένα εδαφικό σχέδιο που θάβει και αποτελειώνει την Μεγαλόπολη; Γιατί καλοδέχεστε και πλέκετε το εγκώμιο του βουλευτή κ. Βλάση ο οποίος ευθέως δήλωσε ότι μεσολάβησε για να οδηγηθεί στην Τρίπολη μια μεγάλη επένδυση; ή των στελεχών που συναντάτε και οι αποφάσεις τους θάβουν την Μεγαλόπολη;

Τελικά κ. Δήμαρχε τι συμβαίνει; πείτε μας εσείς από όλα αυτά που συμβαίνουν , αλήθεια θέλετε να έχουμε την εικόνα ότι η δημοτική αρχή σας , εξυπηρετεί τα συμφέροντα της περιοχής μας;

Θυμάμαι πολύ έντονα μια αναφορά σας: Η Μεγαλόπολη είναι πολύ κοντά στο να γίνουν πάρα πολλά πράγματα, ταυτόχρονα είναι και πολύ κοντά στο να καταστραφεί. Μην απαντάτε στο Καφενείο. Πείτε στους πολίτες κ. Δήμαρχε, μετά την ανάγνωση του εδαφικού σχεδίου , ποια είναι η εικόνα; Που είμαστε πιο κοντά;

Υ.Γ. κ. Δήμαρχε , σε προσωπικό επίπεδο αλλά και σαν διαχειριστής της σελίδας, σας δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα σας στηρίξουμε και θα σας βοηθήσουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια σας , για σκληρή και σοβαρή αντίδραση της πόλης μας απέναντι στην συμπεριφορά της Κυβέρνησης. Όπως είμαι σίγουρος θα το κάνει το σύνολο της πόλης. Εμείς το έχουμε επισημάνει μήνες τώρα, ελπίζω και για εσάς ότι είναι πλέον ολοφάνερο ότι μας έχουν στοχοποιήσει. Μακάρι να καταφέρετε – καταφέρουμε να αλλάξετε τα δεδομένα. Ειλικρινά. Κάθε δική σας επιτυχία, είναι επιτυχία όλης της περιοχής και όλων εμάς και των επόμενων γενιών. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να παραδεχθούμε κάποια στιγμή ότι απέναντι μας δεν έχουμε συνεργάτες αλλά goldenboys , πολιτικούς και καταστάσεις που έχουν σαν στόχο την καταστροφή της Μεγαλόπολης. Ο χρόνος αντίδρασης είναι πλέον ελάχιστος, μην περιμένετε άλλο.

Εκ μέρους της σελίδας Καφενείο Μεγαλόπολης

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,826ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,355ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια