ΑρχικήΑΡΘΡΑΔημοτική Ενότητα: Να λειτουργήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σύμφωνα με το σύνταγμα μετά...

Δημοτική Ενότητα: Να λειτουργήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σύμφωνα με το σύνταγμα μετά την απόφαση του ΣτΕ

Mε την 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών.

Η απόφαση μεταξύ των άλλων στη παράγραφο 24 αναφέρει ότι, όλες οι αποφάσεις μέχρι 30 Νοεμβρίου 2022 για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ακυρώνονται και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Για τους παραπάνω λόγους η Δημοτική Ενότητα έχει καταθέσει ένσταση κατά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 19-12-2022.

Μέχρι την έκδοση απόφασης από τον Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου επί της ενστάσεως, δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που θέμα Η.Δ. είναι η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) και έχει αποφασιστεί με την 443/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 19-12-2022.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, έχουμε προτείνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. να μην προχωρήσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με το θέμα που έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή με τη σημερινή της σύσταση, γιατί πάσχει και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η απόφαση της. Επίσης υπάρχει κίνδυνος διοικητικών και ποινικών ευθυνών.

Προτείνουμε την επάνοδο της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στα Συνταγματικά πλαίσια, με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του αρμόδιου Ανώτατου Δικαστηρίου.

Δελτίο τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ