ΑρχικήΑΡΘΡΑΔημοτική Ενότητα: Να λειτουργήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σύμφωνα με το σύνταγμα μετά...

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

Δημοτική Ενότητα: Να λειτουργήσει ο Δήμος Μεγαλόπολης σύμφωνα με το σύνταγμα μετά την απόφαση του ΣτΕ

Mε την 2377/2022 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής των Δήμων και των Περιφερειών.

Η απόφαση μεταξύ των άλλων στη παράγραφο 24 αναφέρει ότι, όλες οι αποφάσεις μέχρι 30 Νοεμβρίου 2022 για λόγους δημοσίου συμφέροντος δεν ακυρώνονται και η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ έχει ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου.

Για τους παραπάνω λόγους η Δημοτική Ενότητα έχει καταθέσει ένσταση κατά των αποφάσεων της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε στις 19-12-2022.

Μέχρι την έκδοση απόφασης από τον Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας- Ιονίου επί της ενστάσεως, δεν συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. που θέμα Η.Δ. είναι η ψήφιση του Προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) και έχει αποφασιστεί με την 443/2022 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 19-12-2022.

Έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, έχουμε προτείνει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. να μην προχωρήσει στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με το θέμα που έχει αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή με τη σημερινή της σύσταση, γιατί πάσχει και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθεί η απόφαση της. Επίσης υπάρχει κίνδυνος διοικητικών και ποινικών ευθυνών.

Προτείνουμε την επάνοδο της λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης στα Συνταγματικά πλαίσια, με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του αρμόδιου Ανώτατου Δικαστηρίου.

Δελτίο τύπου

Ακολουθήστε τo Kafeneio-Megalopolis.gr στο Google News, για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα από τη Μεγαλόπολη και την ευρύτερη περιοχή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Are you human? Please solve:Captcha


Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
0ΥποστηρικτέςΚάντε Like
0ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
spot_img
spot_img
spot_img

Από τη Μπερτσιά έως τη Λυκόσουρα: Τα τρία έργα που ξεκινούν στην Αρκαδία (video)

Τρεις σημαντικές συμβάσεις για έργα που αφορούν την ενίσχυση των υποδομών και της οδικής...

Σύλληψη στη Μεγαλόπολη – 56χρονος είχε καταδικαστεί για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Χθες το πρωί, αστυνομικοί της Μεγαλόπολης προχώρησαν στη σύλληψη ενός 56χρονου, ο οποίος αναζητούνταν...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Κοτύλιο

Δείτε τις αφίσες με τις εκδηλώσεις στο Κοτύλιο Μεγαλόπολης

Στήριξη στους νέους της Μεγαλόπολης – Συμβουλευτική και επαγγελματικός προσανατολισμός σε νέους έως 29 ετών

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Αναπτυξιακή Αρκαδία υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση για την υλοποίηση προγράμματος...
spot_img
FACEBOOK
spot_img
spot_img
spot_img

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

spot_img