ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

0
177

Δελτίο Τύπου 5-07-2013
Οι πολυμελείς οικογένειες ( τρίτεκνες ) δέχονται την τιμωρία της Κυβέρνησης Συνεργασίας στο νομοσχέδιο με την τροποποίηση του υπολογισμού στο οικογενειακό εισόδημα . Με αυτόν τον τρόπο υπολογισμού μειώνεται το ποσοστό των δικαιούχων κατά 40% από το προηγούμενο νόμο το επίδομα τριτέκνων – πολυτέκνων ( 500 ευρώ/τέκνο ) και στήριξη τέκνων ( 40 ευρώ/τέκνο με διαβαθμίσεις ) .

Επίσης μέσα από το νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος δεν θεωρούνται προστατευόμενα τα τέκνα που σπουδάζουν . Η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ που εκδόθηκε για τον αριθμό εισακτέων με κοινωνικά κριτήρια μείωσε τον αριθμό των εισαχθέντων τριτέκτων – πολυτέκνων . Η πανελλήνια ένωση σε συνεργασία με άλλες πολυμελείς οικογενειακές ομάδες θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στο Υπουργείο Οικονομικών με στόχο την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου .

Ο Σύλλογος Τριών Τέκνων ο “ΑΡΚΑΣ” ενημερώνει τα μέλη του σύμφωνα με την εγκύκλιο του νόμου 3852/2010 ( Α’ 87 ) και με την πρόσθεση της παραγράφου 6 του άρθρου 94 του Συντάγματος , στο πρόγραμμα Καλλικράτης , < περί λαϊκών αγορών > και την ευαισθησία που πρέπει να δείχνει η πολιτεία σε αδύναμες κοινωνικές ομάδες . Επομένως έχουν το δικαίωμα οι τρίτεκνες οικογένειες για βιοποριστικούς λόγους να συμμετέχουν για άδεια λαϊκής αγοράς ( ρύθμιση ν. 2323/1995 παρ. 6 άρθρο 7 ) .

Μετά από προτάσεις των μελών του συλλόγου για τα προβλήματα περιβάλλοντος της πόλης μας ο σύλλογος έκανε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Δ.Ε.Η και την διεύθυνση Λ.Κ.Μ για καλύτερη επίβλεψη της διαβροχής των αποθέσεων αγόνων και τέφρας έτσι ώστε η ρύπανση της ατμόσφαιρας από μικροσωματίδια να εξαλειφθεί . Πιστεύοντας στο δικαίωμα των πολιτών για ασφαλή τρόφιμα , καθαρό νερό , και καθαρό αέρα και αναδεικνύοντας την προσφορά του συλλόγου στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας συνυπέγραψαν την επιστολή διαμαρτυρίας ο Εμποροβιομηχανικός σύλλογος με πρόεδρο τον κύριο Αντώνακα Ν. , σύλλογος ΟΑΕΕ με πρόεδρο τον κύριο Δούμουρα Π. και η Παρεμβατική κίνηση πολιτών Μεγαλόπολης ( περιβαλλοντική οργάνωση ) με πρόεδρο τον κύριο Σμυρνή Θ.

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ του συλλόγου εύχεται στα μέλη του Καλό Καλοκαίρι , το Δ.Σ του συλλόγου θα παραμείνει ενεργό όλη την καλοκαιρινή σεζόν για τις ανάγκες των μελών του συλλόγου και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους .

εκ του Δ.Σ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here