Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣΔείτε τι παθαίνει όποιος πολίτης "τολμήσει" να ασκήσει κριτική στην εξουσία...

Δείτε τι παθαίνει όποιος πολίτης “τολμήσει” να ασκήσει κριτική στην εξουσία…

Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου ένας συμπολίτης μας ο Ανδρέας Γιαννόπουλος μας έστειλε στο Καφενείο Μεγαλόπολης μια επιστολή του στην οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν στο κλειστό γυμναστήριο Μεγαλόπολης.

δείτε την επιστολή ΕΔΩ

Ο Ανδρέας για όσους δεν τον γνωρίζουν είναι στην ομάδα Μπάσκετ του Πελασγού και στην κυριολεξία περνάει το μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας του στο γήπεδο.

Τι μας περιέγραψε λοιπόν ο Ανδρέας; Έκανε λόγο για εικόνες ντροπής και εγκατάλειψης στο γυμναστήριο και τα επιχειρήματα του για αυτή την έκφραση ήταν τα εξής 4:

1) Ότι στην κεντρική είσοδο όταν βρέχει τα νερά πέφτουν μέσα, πλημμυρίζουν το δάπεδο και είναι επικίνδυνο κάποιο παιδί ή αθλητής να πάθει ατύχημα.

2)Υπάρχει πρόβλημα με την θέρμανση και ότι αυτή την περίοδο τέλη Νοέμβρη δεν έχει μπει σε λειτουργία.

3)Κατεστραμμένα μπάνια και έλλειψη ζεστού νερού στα αποδυτήρια.

4)Προβλήματα στην αίθουσα γυμναστηρίου με κατεστραμμένα όργανα.

Μαζί με το κείμενο του ο Ανδρέας μας έστειλε και στις σχετικές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα όσα αναφέρει.

Στην ανάρτηση του θέματος στην σελίδα του Καφενείου στο Facebook , υπήρξαν σχόλια από παράγοντες του μπάσκετ άλλων ομάδων εκτός Μεγαλόπολης , οι οποίοι δεν μίλησαν για τα 4 συγκεκριμένα θέματα που ανέφερε ο Ανδρέας αλλά αντιθέτως ανέφεραν ότι όποτε επισκέφθηκαν το κλειστό το βρήκαν σε καλή κατάσταση και ότι στις πόλεις που είναι αυτοί τα γυμναστήρια είναι σε χειρότερη μοίρα. Καμία σχέση δηλαδή με όσα έγραφε ο Ανδρέας. Κάποιος κακοπροαίρετος θα μπορούσε να σκεφθεί ότι τα σχόλια τους θέλουν να δείξουν ότι κακώς ο Ανδρέας έκανε την παρέμβαση και ότι έχει κάνει λάθος και δεν υπάρχουν αυτά που αναφέρει.Προφανώς οι συγκεκριμένοι σχολιαστές εξέφρασαν την άποψη τους με βάση την γρήγορη εικόνα που έχουν από τις επισκέψεις τους, ο Ανδρέας όμως έχει μια πιο αναλυτική ματιά αφού είναι στο γυμναστήριο πιο πολύ χρόνο. Κρίνω ότι τα σχόλια αυτά δεν πρέπει να ληφθούν σαν αμφισβήτηση των όσων αναφέρει ο Ανδρέας.

Σήμερα Παρασκευή είχαμε την απάντηση του δημάρχου Μεγαλόπολης , ο οποίος σε ένα μακροσκελές κείμενο μας λέει ότι εξεπλάγην και λυπήθηκε με τα όσα γράφει ο Ανδρέας, ότι λαμβάνει σαν κατηγορίες τις αναφορές του συμπολίτη μας και ότι αμέσως επισκέφθηκε το γυμναστήριο και με την βοήθεια ομάδας (όπως μαθαίνω του Πολυβίου) που έκανε προπόνηση, διαπίστωσε ότι όλα είναι τέλεια, όλα είναι μια χαρά και το κλειστό είναι ένα στολίδι που κακώς ο Ανδρέας έγραψε ότι υπάρχουν προβλήματα.

δείτε την απάντηση του Δημάρχου ΕΔΩ

Στο κείμενο του ο Δήμαρχος έκανε αναλυτική αναφορά σε έργα και παρεμβάσεις που έχουν γίνει ( που στην ουσία κανένας και ποτέ δεν αμφισβήτησε) και καταλήγει ότι όποιος έχει να εκφράσει παράπονα να το κάνει κατ ιδίαν και να μην τα δημοσιεύει!

Επί των συγκεκριμένων 4 θεμάτων που ανέφερε ο συμπολίτης μας, τον οποίο ο δήμαρχος στην ουσία προσπαθεί να τον βγάλει τρελό και ψεύτη , στην απάντηση του αφιερώνει ελάχιστες λέξεις.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο λοιπόν :

Για το 1) Δεν είναι αλήθεια ότι πλημμυρίζει η είσοδος, υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα μόνο εξωτερικά.

Για το 2) Το πρόβλημα με την θέρμανση όντως υπάρχει αλλά έχει ήδη λυθεί.

Για το 3) Ο Δήμαρχος και η ομάδα που έκανε προπόνηση δεν διαπίστωσαν κατεστραμμένα μπάνια και πλακάκια.Τα βρήκαν σε άριστη κατάσταση, όπως γράφεται.

Για το 4) Δεν γράφτηκε ούτε μια λέξη για τα προβλήματα στο χώρο εκγύμνασης

Από την απάντηση του δημάρχου διαπιστώνω ότι τελικά όποιος πολίτης τολμήσει να βγει δημόσια και να εκφράσει την άποψη του, να πει την γνώμη του η να κάνει κάποια παρατήρηση , αμέσως μπαίνει στο στόχαστρο της εκάστοτε ομάδας εξουσίας.

Ομάδα εξουσίας είναι πάντα διαχρονικά ο κάθε δήμαρχος-περιφερειάρχης-βουλευτής και οι άνθρωποι γύρω του -η λεγόμενη και αυλή- οι οποίοι με πολύ θέρμη αναλαμβάνουν πάντα να υποβαθμίσουν τα λεγόμενα , να μειώσουν την αξία όσων τολμάνε να μιλήσουν, να εμφανίζουν μια άλλη εικόνα και τέλος να προσπαθήσουν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη.

Στην περίπτωση μας τώρα, ο Ανδρέας τόλμησε να μιλήσει δημόσια και ο Δήμαρχος χωρίς καμία ντροπή αντί να μιλήσει μαζί του, αντί να τον ρωτήσει λεπτομέρειες και να δει τι θέλει να πει ο συμπολίτης μας, προτίμησε να του κάνει επίθεση, να τον βγάλει λάθος και στην ουσία με όσα γράφει στην απάντηση του να τον βγάλει ακόμα και τρελό. Ούτε ο Ανδρέας , ούτε κανείς αμφισβήτησε ότι έχει γίνει μεγάλο και σοβαρό έργο στο κλειστό γυμναστήριο. Επί των 4 συγκεκριμένων προβλημάτων που ήταν και η ουσία της επιστολής όμως , ο δήμαρχος “τον μαλώνει γιατί τα είπε δημόσια” και δίνει και το μήνυμα σε όλους ότι άλλη φορά να το κάνετε κατ ιδίαν!! Αλήθεια κύριε Δήμαρχε , τόσο πολύ φοβάστε την δημοσιότητα; Που αναγκάζεστε να το γράψετε επίσημα και δημόσια;

Φίλε Ανδρέα φαντάζομαι ότι δεν περίμενες τέτοια αντίδραση, σίγουρα θα έπεσες από τα σύννεφα αλλά θα μου επιτρέψεις να σε ενημερώσω ότι διαχρονικά όλοι οι δήμαρχοι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αντιδρούσαν όταν κάποιος έβγαινε δημόσια και έλεγε κάτι που δεν τους άρεσε.

Είμαι ένας από αυτούς που το έχουμε αντιμετωπίσει, ειδικά εγώ με όλους τους δημάρχους.

Φίλε Ανδρέα μην σου φαίνεται παράξενο, ο τρόπος, το ύφος της απάντησης και η επίθεση που σου κάνει ο δήμαρχος στην ουσία δεν είναι για εσένα. Είναι για όλους όσους έχουν στο μυαλό τους να βγουν κάποια στιγμή και να εκφραστούν δημόσια.

Ο κάθε δήμαρχος , ο κάθε άνθρωπος που έχει εξουσία, του είναι πολύ δύσκολο να έχει από κάτω πολίτες που να τολμάνε να μιλάνε δημόσια. Γιαυτό άλλωστε και στην Μεγαλόπολη τα τελευταία 20 χρόνια και βάλε είναι ελάχιστοι όσοι το κάνουν. Οι περισσότεροι προτιμούν να σιωπούν, για να μην μπαίνουν στο στόχαστρο της εκάστοτε ομάδας εξουσίας που ανέλυσα πιο πάνω. Και ακριβώς επειδή όλο αυτό το διάστημα συνηθίσαμε να μην μιλάμε, βολευτήκαμε να μην ασχολούμαστε, γίναμε μια κοινωνία που ακόμα και αυτά που βλέπουμε με τα μάτια μας, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι αλλιώς, ότι η δική μας αλήθεια είναι λάθος και μόνο η δική τους είναι σωστή.

Και όσο οι πολίτες σιωπούν , δεν εκφράζονται, δεν συμμετέχουν(γιατί είπαμε οι ομάδες της εξουσίας καραδοκούν), τόσο μένει ελεύθερος χώρος να μας κυβερνούν , όσοι μας κυβερνούν.

Κύριε Δήμαρχε κάνατε μεγάλο λάθος με τον τρόπο που αντιδράσατε στην επιστολή του Ανδρέα, ο οποίος πρώτη του φορά τόλμησε να μιλήσει δημόσια και εσείς (μαζί με άλλους) αμέσως τον στήσατε στον τοίχο.

Κύριε Δήμαρχε δεν απαντήσατε ούτε μια λέξη για τον σταθμό του ΟΣΕ που παραμένει καμένος 10 χρόνια. Δεν νιώσατε την ανάγκη να γράψετε μια σελίδα -όπως τώρα για τον Ανδρέα- και να ενημερώσετε τον κόσμο , έχετε λάβει γνώση από τον Μάιο για την μελέτη για το βιομηχανικό πάρκο και στους πολίτες δεν έχετε ανακοινώσει τίποτα, υπάρχουν τόσα πολλά και σοβαρά προβλήματα στην πόλη μας , δεν έχετε πει το παραμικρό και εσείς επιλέγετε να δείξετε πυγμή στις παρατηρήσεις ενός συμπολίτη μας.

Μακάρι κύριε Δήμαρχε αυτή την επίθεση και αυτή την πυγμή που δείχνετε στον Ανδρέα να την δείχνατε και στην Κυβέρνηση και σε όλους αυτούς που εσείς ο ίδιος παραδεχθήκατε ότι σας γέλασαν και φυσικά μαζί με εσάς γέλασαν και όλους εμάς.

Μακάρι κύριε Δήμαρχε αυτή την αποφασιστικότητα να την δείχνατε σε όλους αυτούς που με τις ενέργειες τους προσπαθούν να κάνουν κακό στην περιοχή μας, όμως όχι αυτή η στάση σας και η συμπεριφορά σας είναι μόνο για κάποιους συμπολίτες σας.

Φίλε Ανδρέα ελπίζω να αντιληφθείς ότι έπραξες πολύ σωστά που μίλησες δημόσια ακόμα και αν έγραψες και μια κουβέντα παραπάνω, άλλωστε δεν έχεις την εμπειρία, πρώτη φορά γράφεις. Αν είσαι λάθος ή σωστός , αν είσαι λογικός η τρελός, δεν θα μας το πει καμία απάντηση κανενός δημάρχου, ούτε οι διαπιστώσεις καμίας ομάδας αθλητών. Θα το διαπιστώσουμε όσοι θέλουμε και μας νοιάζει να βγαίνει η αλήθεια πολύ σύντομα, όταν ξαναβρέξει και όταν βρεθούμε στο γυμναστήριο.

Και όσοι από τους συμπολίτες μας διαβάζουν όσα γράφω εγώ ο Αλεβίζος Παναγιώτης , όσα έγραψες εσύ και κάποιοι άλλοι, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όταν κάποιος μιλάει επώνυμα και δημόσια και κυρίως μιλάει με επιχειρήματα , δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δεν έχει σημασία να είναι λίγο λάθος η πολύ σωστός, σημασία έχει να μπορούμε σαν κοινωνία να εκφραζόμαστε, να συμμετέχουμε, να ασκούμε έλεγχο, να κάνουμε κριτική.

Η εκάστοτε εξουσία θα πρέπει να μάθει να δέχεται την κριτική, αν δεν μπορεί να το κάνει αυτό τότε δεν μας αξίζει.

Αλεβίζος Παναγιώτης.

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,361ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια