Kafeneio.gr- Banner 728x180
ΑρχικήΑΡΘΡΑΔήμος Μεγαλόπολης και Τηλεθέρμανση - Η μητέρα και το παιδί έφτασαν στα...

Δήμος Μεγαλόπολης και Τηλεθέρμανση – Η μητέρα και το παιδί έφτασαν στα δικαστήρια – Ποιοι ευθύνονται για αυτή την κατάσταση;

Όπως έχουμε γράψει σε προηγούμενα άρθρα μας, υπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα σε εξέλιξη στην Μεγαλόπολη και αφορά την πληρωμή των δανείων της Τηλεθέρμανσης από το Δήμο.

Ο Δήμος Μεγαλόπολης ζητάει από την δημοτική επιχείρηση που είναι 100% δική του, να του πληρώσει το ποσό των 1.120.000 ευρώ. Η Τηλεθέρμανση δεν πλήρωνε τα δάνεια που έχει πάρει , οπότε ο Δήμος Μεγαλόπολης σαν εγγυητής των δανείων κάθε χρόνο υποχρεωνόταν σε παρακρατήσεις ποσών από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Το θέμα το γνώριζαν ελάχιστοι στην Μεγαλόπολη και ποτέ δεν είχε γίνει καμία αναφορά, ούτε υπήρχε και καμία εγγραφή στα λογιστικά – οικονομικά στοιχεία του δήμου. Μετά βέβαια την δημοσιοποίηση από το Καφενείο Μεγαλόπολης στις 2 Απριλίου 2019 , μάθαμε όλοι τι συμβαίνει και δημιουργήθηκαν οι απαιτήσεις από τον δήμο.

Οι αιρετοί μας σχολιάζοντας το θέμα έχουν αναφέρει πολλές φορές ότι ο Δήμος είναι η μητέρα και η Τηλεθέρμανση το παιδί , οπότε όλα αυτά χρόνια δεν υπήρχαν οι αξιώσεις γιατί δεν έπρεπε να φτάσουμε σε παιδοκτονία.

Ο Δήμος (η μητέρα) λοιπόν έστω και καθυστερημένα ζητάει λίγες μέρες πριν τις εκλογές του 2019 από την Τηλεθέρμανση (το παιδί) να της επιστρέψει τα 1.120.000 ευρώ , γιατί αυτά τα χρήματα λείπουν από τα ταμεία του δήμου. Η προηγούμενη διοίκηση της τηλεθέρμανσης αναγνωρίζει αυτή την οφειλή αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι ο Δήμος (η μητέρα) χρωστάει και αυτή με την σειρά της περίπου 890.000 ευρώ στην Τηλεθέρμανση (το παιδί) και ζητάει να γίνει συμψηφισμός των ποσών.

Το ποσό αυτό των περίπου 890.000 ευρώ σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι προηγούμενες διοικήσεις της Τηλεθέρμανσης, αφορά το μισθοδοτικό κόστος το οποίο κατέβαλε η Δημοτική Επιχείρησή (Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Υπηρεσιών Προστασίας Περιβάλλοντος Ανάπτυξης Περιοχής Μεγαλόπολης – Δ.Ε.Π.Υ.Π.Π.Α.Π.Μ., που μετετράπη σε ανώνυμη εταιρεία Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ − ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ») στο προσωπικό καθαριότητος, που απασχολείτο αποκλειστικά στον Δήμο από 01.01.2007 έως 01.04.2011.

Η προηγούμενη Δημοτική αρχή του Διονύσιου Παπαδόπουλου αναγνωρίζει και δέχεται ότι όντως υπάρχει οφειλή του δήμου και πρέπει να γίνει ο συμψηφισμός. Δεν είμαστε σε θέση αυτή την στιγμή να σας πούμε ποια είναι επίσημα η θέση του πρώην δημάρχου κ. Παναγιώτη Μπούρα, η εκτίμηση μας είναι ότι και αυτός το αποδέχεται, άλλωστε επί των ημερών του γίνονταν οι πληρωμές των υπαλλήλων που αναφέρει η Τηλεθέρμανση.

Η νέα δημοτική αρχή του Θανάση Χριστογιαννόπουλου δεν αποδέχεται ότι υπάρχει οφειλή του δήμου (της μητέρας) προς την Τηλεθέρμανση (το παιδί) και δεν πρέπει να γίνει συμψηφισμός. Μάλιστα στην τοποθέτηση του στο συμβούλιο ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε πολλές φορές ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι υφίσταται οφειλή του δήμου και όσα αναφέρει η προηγούμενη διοίκηση της Τηλεθέρμανσης και ο Σπύρος Τσιριγώτης δεν είναι ικανά στοιχεία να αποδείξουν την οφειλή.

Μια απίστευτη ιστορία, μια εξέλιξη ανήκουστη, μάλλον το πιο κλασικό παράδειγμα όπου η λάθος διαχείριση μια κατάστασης , μπορεί να οδηγήσει σε αδιέξοδο. Τόσα χρόνια ένα διαδικαστικό θέμα αφέθηκε , μεγάλωσε και τώρα ότι και αν γίνει χαμένος θα είναι πάντα ο δήμος. Αφού ο δήμος είναι ο μοναδικός μέτοχος της Τηλεθέρμανσης. Όσο και αν φωνάζουν και τσακώνονται οι εκλεγμένοι μας άρχοντες, Δήμος και Τηλεθέρμανση είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα και έτσι όπως χειρίστηκαν την κατάσταση , το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνεται ρεζίλι η Μεγαλόπολη αφού μια υπόθεση που έπρεπε να έχει λυθεί εσωτερικά και αμέσως, τελικά έφτασε να πάει στα δικαστήρια.

Ότι και να γίνει η Τηλεθέρμανση στην ουσία έχει γίνει η δικαιολογία όλων. Φτάσαμε σε αδιέξοδο επειδή όλοι παίζουν παιχνίδια.

Η δημοτική αρχή Χριστογιαννόπουλου έχει καθαρά επιλέξει να κλείσει η Τηλεθέρμανση αφού αποφάσισε και έφερε το φυσικό αέριο, ακόμα και ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης έχουν υπογράψει υπέρ του φυσικού αερίου και στην ουσία εναντίον της εταιρίας τους. Είναι μια ξεκάθαρη πολιτική επιλογή και θα κριθεί όταν το σύστημα θα λειτουργήσει. Οπότε αν εμφανίζεται ένα χρέος 1.120.000 ευρώ σίγουρα είναι βολικό.

Η πλευρά Τσιριγώτη δεν αποδέχεται το φυσικό αέριο και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποστηρίξει ότι η Τηλεθέρμανση είναι η μόνη σωστή λύση, όμως σήμερα η πραγματικότητα είναι ότι για 20 και πλέον χρόνια όσοι είχαν την ευθύνη δεν κατάφεραν να πάει η Τηλεθέρμανση σε όλα τα σπίτια. ΑΠΕΤΥΧΑΝ να φτιάξουν μια ολοκληρωμένη λύση για όλους τους πολίτες. Αν τόσα χρόνια είχαν ολοκληρώσει τα δίκτυα και τις συνδέσεις, δεν θα μπορούσε κανείς να την κλείσει και να φέρει το φυσικό αέριο η οτιδήποτε άλλο.

Η παράταξη Μιχόπουλου στην αρχή υποστήριξε την άποψη Τσιριγώτη αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι το μέλλον της Τηλεθέρμανσης είναι δυσοίωνο. Έτσι υποστήριξε με μεγάλη ένταση και έφερε και θέμα στο Δ.Σ. ότι η επιλογή του τρόπου θέρμανσης των σπιτιών στην Μεγαλόπολη θα έπρεπε να αποφασιστεί από μελέτη και μετά από εξέταση διάφορων σεναρίων. Μελέτη βέβαια δεν έγινε ποτέ , αφού ο δήμαρχος Μεγαλόπολης δεν το δεχόταν, παρόλα αυτά η παράταξη Μιχόπουλου τώρα σε όλες τις αποφάσεις έχει ταχθεί υπέρ του φυσικού αερίου. Στο θέμα της Τηλεθέρμανσης , αποχώρησε προχθές από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας τον δήμαρχο ότι έφερε το θέμα χωρίς εισήγηση και χωρίς να υπάρχει η τοποθέτηση των υπηρεσιών του δήμου.

Θα αναφερθούμε επίσης σε μια συγκεκριμένη απόφαση, της οικονομικής επιτροπής του δήμου, στην οποία αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Μεγαλόπολης προχθές.

Μετά από όλα όσα σας περιγράφουμε, η Τηλεθέρμανση έκανε αίτημα συμψηφισμού οφειλών και η προηγούμενη οικονομική επιτροπή του Δήμου , 10 ημέρες πριν την αλλαγή της νέας δημοτικής αρχής στις 20 Αυγούστου 2019, πήρε μια απόφαση με την οποία ο δήμος αποδέχεται τον συμψηφισμό.

δείτε την απόφαση ΕΔΩ

Μετά από 10 μέρες αφού έχει αναλάβει η νέα δημοτική αρχή Χριστογιαννόπουλου και στις 18 Σεπτεμβρίου 2019 η αποκεντρωμένη Διοίκηση ακύρωσε αυτή την απόφαση.

δείτε ΕΔΩ

Μπορείτε να διαβάσετε σε αυτές τις 2 αποφάσεις τις επίσημες αναφορές και πολλές λεπτομέρειες για το θέμα.

Άσχετα με το αν υπάρχει η προσφυγή, είναι γνωστό σε όλους το θέμα με την απαίτηση συμψηφισμού οφειλών, οπότε έπρεπε δυο χρόνια τώρα να έχει γίνει έλεγχος και να υπάρχει αποτέλεσμα και λύση.

Οι αιρετοί μας αντί να λύνουν τα προβλήματα, τα χρησιμοποιούν όπως τους βολεύει τον καθέναν.

Θα μπορούσε λοιπόν η νέα δημοτική να συνεργαστεί με το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης που η ίδια όρισε και να κάνουν ελέγχους, να συμβουλευτούν δικηγόρους και λογιστές και να έχουν λύσει το θέμα. Δυο χρόνια τώρα έπρεπε να έχουν απαντήσει στο κύριο ερώτημα, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ οφειλές του δήμου , ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει συμψηφισμός;

Από την στιγμή που έγινε γνωστή η προσφυγή, θα μπορούσε το Δ.Σ. της Τηλεθέρμανσης να πάρει μια απόφαση και να την αποσύρει , θα μπορούσε η δημοτική αρχή να ορίσει μόνη της (όπως τις άλλες φορές) τον εκπρόσωπο της συνέλευσης και να αποσυρθεί πάλι η προσφυγή. Ο δήμαρχος Μεγαλόπολης μπορεί άνετα να κάνει ότι θέλει, έχει την δύναμη από τον νόμο και το έχει πράξει αρκετές φορές. Γιατί άραγε τώρα , για πρώτη φορά απευθύνεται και ζητάει την ψήφο όλων των δημοτικών συμβούλων; Και σε άλλα πιο σοβαρά θέματα, οι αποφάσεις πάρθηκαν μόνο από την παράταξη του , τώρα γιατί ξαφνικά θυμήθηκε τους υπόλοιπους συμβούλους;

Η οικογένεια (Μητέρα και Παιδί) λοιπόν του Δήμου Μεγαλόπολης σέρνεται στα δικαστήρια και αντί να λύνει τα προβλήματα της πολιτισμένα μέσα στο σπίτι της , γίνεται ρεζίλι σε όλους.

Και όλα αυτά γίνονται με τους πολίτες να μην παρακολουθούν καν, να μην συμμετέχουν, να μη αντιδρούν, να μην έχουν καν γνώση των θεμάτων.

Και σιγά-σιγά σε όλα μας τα θέματα βγαίνουμε χαμένοι, γινόμαστε μικρότεροι, όλοι οι άλλοι αναβαθμίζονται στο δικό μας όνομα.

Άσχετα με το τι λέει λοιπόν ο κάθε εκλεγμένος, πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου με συνδρομή νομικών και λογιστών που συνεργάζονται, να εξετάσουν όλες τις πτυχές του θέματος και να βγάλουν ένα επίσημο πόρισμα, υπάρχουν οφειλές του δήμου ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; ΠΡΕΠΕΙ ή ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να γίνει συμψηφισμός;

Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε αποδεχθεί τις οφειλές, η τωρινή δημοτική αρχή Χριστογιαννόπουλου είχε 2 χρόνια στην διάθεση της να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα. Και οι 2 πλευρές πρέπει να έχουν αδιάσειστα στοιχεία και απαντήσεις. Και με τις απαντήσεις αυτές να παρθεί η οποιαδήποτε απόφαση. Αν δεν γίνει αυτό , τότε θα βρεθούμε και πάλι σε λάθος διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης για το θέμα:

Αναβολή για 5 μέρες αποφάσισε το Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την προσφυγή της Τηλεθέρμανσης (video)

Προσφυγή της Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης εναντίον του Δήμου Μεγαλόπολης για τα χρέη 1.120.000 ευρώ της πληρωμής των δανείων

Δείτε επίσης παλιότερα άρθρα μας για την Τηλεθέρμανση:

Ερώτημα προς τον Δήμαρχο και τους δημοτικούς συμβούλους Μεγαλόπολης για παρακρατήσεις ποσών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ

1.000.000 ευρώ περίπου τα απλήρωτα δάνεια της Τηλεθέρμανσης – Κρύβονται όλοι και δεν απαντάνε!!

Η «σιωπή των αιρετών» για τα δάνεια της Τηλεθέρμανσης στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης

Δήμος Μεγαλόπολης: Θα ρυθμίσουν τα χρέη της Τηλεθέρμανσης που μας έλεγαν ότι δεν υπάρχουν!!!

Συζήτηση στο Δ.Σ. Μεγαλόπολης για την ρύθμιση χρεών της Τηλεθέρμανσης – Η πρώτη κόντρα Χριστογιαννόπουλου με Τσιριγώτη

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τον συμψηφισμό αμοιβαίων απαιτήσεων μεταξύ Δήμου και Τηλεθέρμανσης Μεγαλόπολης

Αλεβίζος Παναγιώτης

Σχολιασμός μέσω της πλατφόρμας του Facebook Comments Box

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!
8,835ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,362ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
6,038ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
- Advertisment -
FACEBOOK

Τελευταία Άρθρα

Σχόλια