ΑρχικήΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑΓούργαρης: Θα ξεσκεπάσουμε και ότι κρύβει η Προγρ. Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και...

Γούργαρης: Θα ξεσκεπάσουμε και ότι κρύβει η Προγρ. Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ.

Με άθλιες μεθοδεύσεις ολοκληρώνουν το έγκλημα της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγάλο κεφάλαιο.

Μεθαύριο την Τετάρτη 20-9-2017 θα συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου για να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στην Περιφέρεια, ώστε ο Περιφερειάρχης μαζί με την Κυβέρνηση και την ΤΕΡΝΑ να υπογράψουν τη σύμβαση Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) για την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στον μονοπωλιακό όμιλο.

Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν μας έχει δοθεί η Προγραμματική Σύμβαση, την κρύβουν γιατί θέλουν να κρύψουν το αντιλαϊκό της περιεχόμενο.

Το 2012 -2013 η Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με αδιαφάνεια και απαράδεκτες μεθοδεύσεις, διαμόρφωσε την σύμβαση Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) που παραδίδει την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις μακροχρόνιας εγγυημένης κερδοφορίας για την εταιρεία, με μεγάλο οικολογικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα.

Αρνιόντουσαν τότε να δώσουν οποιοδήποτε στοιχείο της ΣΔΙΤ, γιατί ήθελαν να κρύψουν το μεγάλο κόστος που θα πληρώσουν τα λαϊκά στρώματα για τις εγκαταστάσεις, 174,3 εκατομμύρια ευρώ, τα πανάκριβα τέλη, 80,3 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων που θα παραδίδεται στην πόρτα της ΤΕΡΝΑ, συν Φ.Π.Α. 24%, συν ρήτρες ποιότητας και ποσότητας, συν κόστος μεταφοράς. Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας από το 2012 ακόμα με βάση όσα στοιχεία είχαμε για συνολικό κόστος διαχείρισης γύρω στα 150 ευρώ τον τόνο.

Ήθελαν να κρύψουν πως τα λαϊκά στρώματα θα πληρώσουν το τεράστιο κόστος για την ενδιάμεση διαχείριση που εξυπηρετεί την ΤΕΡΝΑ γιατί θα συγκεντρώνει τα απορρίμματα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεών της. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθόρισε το κόστος της ενδιάμεσης διαχείρισης σε  103,35 εκατομμύρια ευρώ.

Ήθελαν να κρύψουν πως αυτή η πανάκριβη δήθεν σύγχρονη διαχείριση θα θάβει τουλάχιστον το 52% των εισερχόμενων απορριμμάτων, ότι άνοιξαν το δρόμο για την καρκινογόνο καύση.

Τώρα κρύβουν την Προγραμματική Σύμβαση με τον ΦΟΔΣΑ γιατί δεν θέλουν να μάθει ο κόσμος τι του ετοιμάζουν.

Στην τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ απουσίαζαν ορκισμένοι διαφωνούντες με τη ΣΔΙΤ, άλλοι ήταν εκεί και αποχώρησαν, Δήμαρχοι ή εκπρόσωπο Δήμων ψήφισαν ΥΠΕΡ ενώ είχαν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών τους Συμβουλίων ΚΑΤΑ της ΣΔΙΤ. Τέτοιες και χειρότερες αθλιότητες θα χρησιμοποιήσουν και την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε οι 14 πρόθυμοι να αποφασίσουν να ολοκληρωθεί το έγκλημα.

Όσο και να προσπαθούν να κρύψουν το αντιλαϊκό περιεχόμενο της ΣΔΙΤ και ιδιαίτερα τους καινούργιους αντιλαϊκούς όρους που ετοίμασαν τώρα με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Εμείς θα τους αποκαλύψουμε.

Κυριολεκτικά με το τσιγκέλι βγάλαμε στη φόρα όλες τις εγκληματικές διατάξεις της ΣΔΙΤ.

Τώρα θα ξεσκεπάσουμε και ότι κρύβει η Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΦΟΔΣΑ.

Δελτίο Τύπου

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
792ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ