Ασυνείδητοι έριξαν φόλες μέσα στην πόλη της Μεγαλόπολης

1
1905

Ασυνείδητοι έριξαν φόλες μέσα στην πόλη της Μεγαλόπολης. Την παραμονή της πρωτοχρονιάς, την τελευταία ημέρα του χρόνου, κάποιοι – κάποιος συμπολίτης , επέλεξαν να εξοντώσουν σκύλους με αυτό τον απαράδεκτο και βάναυσο τρόπο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης από τις φόλες δηλητηριάστηκαν 3 σκύλοι, η περιοχή που βρέθηκαν είναι κοντά στον οικισμό της ΔΕΗ και το Γ΄Δημοτικό σχολείο.

Το απαράδεκτο φαινόμενο αδέσποτα ή δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς να θανατώνονται είναι αδίκημα που διώκεται ποινικά. Ο νόμος προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 έτους και χρηματική ποινή από 5.000 έως 15.000 ΕΥΡΩ για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται.

Όσοι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς έχασαν ή κινδύνεψαν να χάσουν το ζώο τους από φόλες, έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να το καταγγείλουν ή να υποβάλλουν μήνυση στις αστυνομικές ή εισαγγελικές αρχές.

Στην περίπτωση που αναφερόμαστε , οι συμπολίτες μας που έχασαν τα ζώα τους έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες και θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για να βρεθούν οι υπαίτιοι της χθεσινής απαράδεκτης πράξης.

Facebook Comments

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Είναι υποχρέωση όλων των πολιτών του δήμου,αν σέβονται έστω και λίγο τους εαυτούς του να βρουν τον υπεύθυνο και αναλόγως να τιμωρηθεί.Είναι ντροπή για το δήμο Μεγαλοπολης να επαναλαμβάνονται αυτά τα περιστατικά και να μένουν ατιμώρητα για πολλοστή φορά.Είναι ντροπή να κυκλοφορούν ανάμεσα σε ανθρώπινες κοινωνίες τέτοια υποκείμενα και πόσο μάλλον να γίνονται ανεκτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here