Αναζητείται λύση για το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην Μεγαλόπολη

0
188

Λύση σε  ένα μεγάλο πρόβλημα προσπαθεί να βρει ο Δήμος Μεγαλόπολης. Το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με τα αδέσποτα ζώα που κυκλοφορούν και που σύμφωνα με πρόσφατη νομοθεσία την ευθύνη να μαζευτούν και τους γίνετε στείρωση έχουν οι Δήμοι.

Στις αρχές Οκτωβρίου το Καφενείο της Μεγαλόπολης σας είχε ενημερώσει για την δημιουργία του Σωματείου Ζωόφιλων Μεγαλόπολης με την συντομογραφία ¨ΣΩΖΩ¨.

δείτε την σχετική ανάρτηση ΕΔΩ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης είχε χαιρετίσει την δημιουργία του σωματείου και από την πρώτη στιγμή έχει ξεκινήσει συνεργασία μαζί του προκειμένου από κοινού να εφαρμοστεί η νομοθεσία αλλά και να δοθεί ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό είχε ψηφίσει και μια μικρή χρηματοδότηση. Ο επίτροπος όμως που ελέγχει τις αποφάσεις αυτές δεν έκανε δεκτό το αίτημα με αποτέλεσμα να μην προχωρήσει η διαδικασία χρηματοδότησης.

Τελικά μετά από 3 μήνες δεν έχει γίνει δυνατόν να βρεθεί λύση χρηματοδότησης και έτσι τα μέλη του Συλλόγου εξακολουθούν να μαζεύουν αδέσποτα ζώα, να τα περιθάλπουν , να τα ταΐζουν, να τα στειρώνουν και το κυριότερο να τα στεγάζουν σε ιδιωτικό χώρο , όπως κάνουν εδώ και πολλά χρόνια.

Τα  έξοδα όμως και οι υποχρεώσεις είναι δυσβάσταχτα και πλέον τις επόμενες ημέρες – όπως δήλωσαν στο Καφενείο Μεγαλόπολης  μέλη του Συλλόγου – θα αναγκαστούν να σταματήσουν το έργο που προσφέρουν τόσα χρόνια.

Έτσι καλείται ο Δήμος Μεγαλόπολης να βρει μια λύση άμεσα προκειμένου να συνεχίσουν οι τόσο απαραίτητες δράσεις του Συλλόγου.Να σας θυμίσω για ακόμη μια φορά ότι βάσει του νομικού πλαισίου οι Δήμοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την περισυλλογή των αδέσποτων, αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό αφού απαιτούνται συγκεκριμένες εγκαταστάσεις και πολλά έξοδα που δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν από τους προυπολογισμούς. Ο Δήμος Μεγαλόπολης έχει προσπαθήσει να καλύψει το θέμα , όμως τα αδέσποτα είναι πολλά. Επίσης η πολιτεία δεν έχει δώσει στους δήμους τα ανάλογα κονδύλια, παρά μόνο έκανε έναν νόμο και τελείωσε. Μην ξεχνάμε βέβαια και τις ευθύνες που έχουν και οι πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν συνέχεια τα ζώα τους σε πολλές περιοχές της Μεγαλόπολης.

Από τον σύλλογο καλούνται  όποιοι συμπολίτες μας μπορούν να βοηθήσουν – με οποιονδήποτε τρόπο –  τον σύλλογο να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6948485549 και 6981460619

 

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here