ΑρχικήΑΡΘΡΑMaster plan μεταλιγνιτικής εποχής της περιοχής της Μεγαλόπολης και από την Περιφέρεια...

Master plan μεταλιγνιτικής εποχής της περιοχής της Μεγαλόπολης και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στις 24 Δεκεμβρίου 2019 βγήκε η Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) που προβλέπει τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής υπό την προεδρία του υπουργού ΠΕΝ, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για τη εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή.

Έργο της Επιτροπής είναι η έγκριση και παρακολούθηση της υλοποίησης του Σχεδίου Μετάβασης, ο συντονισμός της διενέργειας της δημόσιας διαβούλευσης για το Σχέδιο καθώς και ο συντονισμός της αξιοποίησης των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης , μέλη της επιτροπής είναι τουλάχιστον 6 υπουργοί και υφυπουργοί. Μέλη επίσης είναι οι Περιφερειάρχες Δυτ. Μακεδονίας και Πελοποννήσου.

Το παράδοξο σε αυτή την επιτροπή είναι ότι όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, αφορά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τον Δήμο Μεγαλόπολης. Κανονικά λοιπόν έπρεπε σε αυτή την επιτροπή να συμμετέχει ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και όχι ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας , αφού η επιτροπή είναι σαφέστατα μόνο για τον Δήμο Μεγαλόπολης.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ: Σύσταση,συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης στη μεταλιγνιτική εποχή

Την ίδια στιγμή βλέπουμε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναθέτει στην αναπτυξιακή εταιρία της παλιάς Νομαρχίας Αρκαδίας , την ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. να εκπονήσει και δεύτερο masterplan, για την μεταλιγνιτική εποχή στην Μεγαλόπολη.

Πρόεδρος στην αναπτυξιακή ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε. έχει τοποθετηθεί ο πρώην Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Μπούρας. Η σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση αναφέρει:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ Ν.Α.Α.» με την επωνυμία «ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε.», καλεί τα μέλη του σε συνεδρίαση στις 9 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:30 μ.μ. στην οδό Ερμού 21 (έδρα της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ», για συζήτηση και λήψη απόφασης για το παρακάτω θέμα:

Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου, Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΤΑΠΤοΚ ΑΡΚΑΔΙΑ 2020-ΑΜΚΕ» και Ανώνυμης Εταιρείας Μελετών Διοίκησης Και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΚΑΙ έργων Ν.Α.Α. «ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε.» για την εκπόνηση Master plan μεταλιγνιτικής εποχής της περιοχής της Μεγαλόπολης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ Α.Ε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ