Mαθητές του Γ.Ε.Λ. Μεγαλόπολης« Αν όχι εμείς τότε ποιοί…; »

0
167

« Αν όχι εμείς τότε ποιοί…; » το σύνθημα μας. Και η κατάληψη το μέσο διαμαρτυρίας μας. Σε μια εποχή που όλα καταρρέουν, εμείς οι μαθητές του ΓΕΛ Μεγαλόπολης νιώθουμε την ευθύνη, πιο έντονα από ποτέ, να υπερασπιστούμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας στην δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

Δεν θα επιτρέψουμε η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την πολιτική κακοδιαχείριση να αποτελέσουν ανασταλτικό παράγοντα στην πνευματική καλλιέργεια μια ακόμη γενιάς. Έτσι κάτω από αυτές τις συνθήκες προσπαθούμε να αφυπνίσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία γι’ αυτό το ζήτημα που αφορά τόσο τους μαθητές όσο και ευρύτερα, το κοινωνικό σύνολο.

katalipsi-megalopoli (3)

Όλοι γνωρίζουμε την οικονομική δυσχέρεια της εποχής μας. Πλέον η διεκδίκηση μιας θέσης στις Δημόσιες Σχολές ΑΕΙ & ΤΕΙ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μοιάζει πιο δύσκολη από ποτέ. Και ενώ οι οικογένειες των μαθητών καλούνται να πληρώσουν μηνιαίος ποσά σε φροντιστηριακά κέντρα που υπερβαίνουν ακόμα και τον βασικό μισθό, η πολιτεία φαίνεται να βρίσκεται απέναντι.

Φυσικά, η κατάσταση αυτή θα έπρεπε να αποτελέσει αφορμή για διαρθρωτικές αλλαγές ως προς την κατάργηση της παραπαιδείας και ταυτόχρονα την υπεράσπιση της ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. Παράλληλα αρκετά σχολεία στο πανελλήνιο (χωρίς το σχολείο μου να αποτελεί εξαίρεση) πλήθος μαθητών εξετάζονται πανελλαδικά σε μαθήματα τα οποία δεν διδάσκονται, έστω τυπικά, στο χώρο του σχολείου.

katalipsi-megalopoli (1)

Αντ ’αυτού η πολιτεία αδιαφορώντας πλήρως για την σημερινή κατάσταση προέβη στη δημιουργία ενός νέου εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το Σεπτέμβριο του 2013 και στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του στέφθηκε με απόλυτη ΑΠΟΤΥΧΙΑ καθώς πάνω από το 30% των μαθητών έμειναν μετεξεταστέοι πανελλαδικά. Το σύστημα αυτό, αν και εισήχθη με την προοπτική της μείωσης της παραπαιδείας, αποδείχθηκε τελικά, ότι την υπερδιπλασίασε ωθώντας τους μαθητές στις φροντιστηριακές μονάδες τουλάχιστον από την Α’ τάξη του Λυκείου.

Παράλληλα, διαμαρτυρόμαστε για τον νέο νόμο με τον οποίο τίθενται αυστηρότερα κριτήρια για τις μεταγραφές σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, ο οποίος φαινομενικό στόχο έχει την αξιοκρατία, αλλά στην πραγματικότητα επιχειρεί να ταπεινώσει τις ήδη ταλαιπωρημένες οικονομικά οικογένειες.
Μέχρι που θα φτάσει λοιπόν αυτή η κατάσταση…; Είναι ώρα να δώσουμε ένα τέλος στην παραπαιδεία, στην κακής ποιότητας εκπαίδευση στην εξαθλίωση του εκπαιδευτικού συστήματος και των οικογενειών μας.

katalipsi-megalopoli (2)

Τέλος τα προβλήματα που αφορούν το σχολείο μας και σχετίζονται με ζητήματα όπως το κυλικείο, η στοιχειώδης καθαριότητα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις εξοπλισμού ελπίζουμε πως θα δρομολογηθούν άμεσα σε συνεργασία με την Δημοτική αρχή και την Διεύθυνση του σχολείου μας.
Καταλήγοντας, τονίζουμε ιδιαιτέρως ότι σε αυτόν τον αγώνα μας κατά του άδικου συγκεντρωτικού κράτους, θέλουμε μαζί μας τόσο τους γονείς όσο και τους καθηγητές μας, καθώς και όλους τους πολιτικά ενεργούς πολίτες.

Είμαστε το μέλλον αυτού του τόπου!!! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ…!

Οι μαθητές του Γ.Ε.Λ. Μεγαλόπολης

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here