‘Kιβωτός των Ονείρων’: Η θεατρική ομάδα με τις επιτυχημένες δράσεις για τα παιδιά

0
977

Έτοιμο το μουσικό παραμύθι της νηπιαγωγού, ειδικής παιδαγωγού και συγγραφέως Λητούς Τσακίρη Παπαθανασίου . Ένα παραμύθι που μιλά με έμμετρο λόγο και 6 υπέροχα τραγούδια για το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διάπλους με τίτλο «ΣΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ….ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ & ΑΓΑΠΗ», σε μουσική Αντωνέλλας Πουλούλη και εικονογράφηση Νίκη Λεωνίδου. Τώρα σε συνεργασία με την Θεατρική ομάδα Κιβωτός Ονείρων και την κα Γεωργία Τσικούρη σε σενάριο της συγγραφέως θα γίνει παιδική παράσταση υπο την αιγίδα της Unesco με την άδεια του ΥΠΕΠΘ. Θα ταξιδέψει από τον ερχόμενο Φλεβάρη στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς όλης της χώρας!

Το βιβλίο στο cd που περιέχει, μας προσφέρει, την αφήγηση , ορχηστρικά και τραγούδια για να μπορούν τα σχολεία να υλοποιούν δραματοποιήσεις και θεατρικά εργαστήρια . Περιέχει ακόμη εκτυπώσιμο υλικό φιλαναγνωσίας για την ευαισθητοποίηση των παιδιών πάνω στο ευαίσθητο θέμα της συνύπαρξης με το διαφορετικό. Έχει προτάσεις εικαστικών εργαστηρίων, δράσεις δημιουργίας αποφθεγμάτων και δράσεις προαγωγής των εννοιών της συνύπαρξης και της αλληλοβοήθειας.


Η συγγραφέας κάνει σε σχολεία όλης της χώρας πλήθος επιμορφώσεων και σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς μετά από προσκλήσεις σχολικών συμβούλων . Έχει ακόμη υλοποιήσει δράσεις εξωστρέφειας αφιερωμένες στα παιδιά με αυτισμό, σε συνεργασία με δήμους και άλλους ανθρωπιστικούς φορείς της χώρας μας.

Τώρα είναι στην παραγωγή ένα ακόμη υπέροχο νέο μουσικό παραμύθι της συγγραφέως με θέμα το ατίθασο παιδί και τον σχολικό εκφοβισμό, με τίτλο » Οι σκανδαλιές του μικρού Σεβαστιανού» που κυκλοφορεί με τις Εκδόσεις Διάπλους από τον Φλεβάρη του ’17 υπό την Αιγίδα της Unesco σε μουσική Νίκου Ευθυμιάδη και με την πινελιά του εικονογράφου Νικόλα Γιαννόπουλου .

Στο Hilton στις 8 Ιανουαρίου 2017 σε μια κατάμεστη αίθουσα βραβεύθηκε η Λητώ Τσακίρη για τις όμορφες ανθρωπιστικές της δράσεις μέσα από τα παραμύθια της και έδωσε την υπόσχεση για νέες ιδέες και δράσεις με στόχο τον άνθρωπο την νέα χρονιά.

Γεωργία Τσικούρη – ΖΩΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Την ξέρουμε όλοι, μεγάλωσε και έζησε ανάμεσα μας.  Πάντα ανατρεπτική με τις πράξεις της και τα όρια που έβαζε στην ζωή.  Πάντα ακολουθούσε τους δρόμους τους δύσκολους και τους διαφορετικούς που κάποιες φορές τάραζαν τα νερά στην τοπική κοινωνία.

Τώρα εξακολουθεί να το κάνει αλλά με ένα δικό της διαφορετικό τρόπο ! Αυτό των παραμυθιών . Η Γεωργία παραμερίζοντας την κάθε δυσκολία και μην χάνοντας ποτέ το χαμόγελο της χαρίζοντας την θετικότητα και την ενεργητικότητα της εμψυχώνει πια τα πιο όμορφα παραμύθια. Γεμίζει μια <<ΚΙΒΩΤΟ ΟΝΕΙΡΩΝ >> και την ταξιδεύει σε κάθε παιδί σε κάθε σημείο της Ελλάδας.  Στον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων την συναντάμε ως Διευθύντρια Παιδικού Θέατρο και Πολιτιστικών Δράσεων για το Παιδί κάνοντας δράσεις σε κάθε δομή του Ομίλου και παράγοντας έργο για τον συνάνθρωπο . Και βραβεύεται γι αυτό για μια ακόμη φορά στο Hilton στις 09 Ιανουαρίου από τον πρόεδρο κ Ιωάννη Μαρωνίτη. Ανάσα σε πλήθος σπουδαίων προσωπικοτήτων στο χώρο του πολιτισμού της τέχνης της προσφοράς και της  αλληλεγγύης.  Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ είναι πια μια από τις πιο γνώστες θεατρικές ομάδες τον παιδικών και νηπιακών σχολείων καθώς και Ιδρυμάτων στην Ελλάδα συμμετέχοντας σε κοινές διακρατικές παραστάσεις . Τόσο γνωστή που μια από τις πλέον γνώστες συγγραφής παιδικών παραμυθιών η Λητώ Τσακίρη της εμπιστεύεται την θεατροποίηση του πολυβραβευμένου της μουσικού παραμυθιού <<ΩΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΦΙΛΙΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ >>

δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην σελίδα στο FACEBOOK

[ot-video][/ot-video]

[ot-video][/ot-video]

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here