Kαταγγελίες μελών του Δ.Σ. του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ

0
1469

Παλάσκας Νικόλαος                                    
Λάζαρος Καζαντζίδης

Μετά την τελευταία εκλογική διαδικασία του Ιουνίου του 2016, ο Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. απέκτησε νέα Διοίκηση.
Από την πρώτη στιγμή, οι προθέσεις της έδωσαν σαφή εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει, αφού αποκλείστηκαν από το Προεδρείο συγκεκριμένα ψηφοδέλτια.
Όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας ως πρώτο μας στόχο την οικονομική σταθερότητα του Συνεταιρισμού και τη συνακόλουθη πρόοδο του, (προκειμένου όλα τα Μέλη του να ωφελούνται από αυτόν) και κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού -λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιοίκησης των προηγουμένων ετών, που έφεραν τεράστιες οικονομικές
ζημιές στον συνεταιρισμό- δώσαμε χρόνο στην πλειοψηφούσα Διοίκηση, προκειμένου να δούμε τις προθέσεις της.
Τελικά, καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα:
Ανοχή τέλος!!!
Οι τελευταίες εξελίξεις είναι αυτές που μας έθεσαν εκτός ορίων και αναιρούν κάθε διάθεση μας για συμπόρευση στην προσπάθεια διάσωσης της οικονομικής μονάδας. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα παρακάτω κακώς κείμενα.

  1. Ανανεώσεις συμβάσεων εποχικού προσωπικού.

Ανανεώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά οι συμβάσεις εποχικού προσωπικού στο Συνεταιρισμό (πρόκειται για συμβάσεις των ίδιων ατόμων εκ των οποίων «τελείως συμπτωματικά», κάποιοι είναι σύζυγοι και τέκνα μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΥΠ ΔΕΗ.
Εμείς προτείναμε να τεθούν κριτήρια επιλογής προσλήψεων, όπως ισχύει σε διαγωνισμούς προσλήψεων συμβασιούχων άλλων οργανισμών (π.χ. οικονομική κατάσταση, οικογενειακή κατάσταση, χρόνος ανεργίας κλπ).
Θεωρούμε, ότι η εναλλαγή των εποχιακά εργαζομένων στο Συνεταιρισμό θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους ανθρώπους να εργαστούν, αφού πολλοί είναι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη εργασίας και οικονομικής ενίσχυσης.
Η δε συγγενική σχέση των εποχιακά εργαζομένων με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συνδικαλιστικών στελεχών είναι απαράδεκτη, αδιαφανής και την καταγγέλλουμε προς πάσα κατεύθυνση.
Για όλα τα παραπάνω, παρά τις αντιδράσεις μας προς την πλειοψηφούσα Διοίκηση, η τελευταία… σφυρίζει αδιάφορα!!!! παραδομένη στον βωμό της οικογενειοκρατίας και της εύθραυστης συγκυριακής συμμαχίας.

2)Διώξεις προσωπικού – Ανακλήσεις καθηκόντων εργαζομένων.
Καλούνται σε απολογία εργαζόμενοι με ταυτόχρονη παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο, με ανυπόστατες κατηγορίες.
Πρακτικές καταδικασμένες στην συνείδηση των μελών και ιδίως αυτών που τους εκπροσωπούν.
Ακόμη, παρατηρήθηκε ανάκληση καθηκόντων σε εργαζόμενο τον οποίο η ίδια Διοίκηση αξιολογούσε θετικά στη μέχρι τότε εργασία του.
Εμείς, διαφοροποιώντας τη θέση μας με τα παραπάνω, ζητήσαμε εγγράφως (15.2.2017) από το Διοικητικό Συμβούλιο, στοιχεία για τις συμβάσεις του Π.Σ.Υ.Π. Δ.Ε.Η. με προμηθευτές και συμβαλλόμενα καταστήματα καθώς και αναλυτική κατάσταση του κόστους μετακίνησης των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και τον αριθμό των δωροεπιταγών που έχουν εξαργυρωθεί και των αντίστοιχων που τελούν εν αναμονή και ακόμη δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη γραπτή απάντηση για όλα τα παραπάνω, όπως θα όφειλε η Διοίκηση να πράξει.
Κύριοι της πλειοψηφίας, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε απόφαση που θα βλάψει τα συμφέροντα του Π.ΣΥ.Π Δ.Ε.Η. και των μελών του και των εργαζομένων σε αυτόν και σας καλούμε, να συμμορφωθείτε άμεσα και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας και των μελών του Συνεταιρισμού.
Αντιθέτως, σε κάθε προσπάθεια με θετικό πρόσημο και έκβαση για τον Π.ΣΥ.Π. Δ.Ε.Η. και τα μέλη του, θα είμαστε δίπλα σας.
Η σκέψη και οι προσπάθειές μας για την καλή λειτουργία και την παγίωση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Συνεταιρισμού είναι άοκνες και διαρκείς και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εμποδίσει.
Αγαπητοί συνεταίροι, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα απαιτείται η συστράτευση όλων και ΟΧΙ η φυγή.
Πυκνώνουμε τις τάξεις του συνεταιρισμού!!!!!
Πορευόμαστε με το Σύνθημα,
«Υγιής Συνεταιρισμός στην υπηρεσία των Μελών του»
 Το κείμενο υπογράφουν έξι μέλη της Διοίκησης του Συνεταιρισμού.
Υπεύθυνοι για τη σύνταξη
Παλάσκας Νικόλαος
Λάζαρος Καζαντζίδης

 
Η διοίκηση του Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού ΔΕΗ απαντά στις καταγγελίες μελών της

Ναι κύριοι συμφωνούμε….
Σε απάντηση της καταγγελίας των μελών του Δ.Σ., αντιπαραθέτουμε το ίδιο το κείμενο σας, που προφανώς είναι επηρεασμένο από τις θέσεις μας διατυπωμένες κατά καιρούς που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση κακοδιαχείρισης που αναλάβαμε ως νέα Διοίκηση πριν λίγα χρόνια στον Συνεταιρισμό.
Όλο αυτό το διάστημα, βάζοντας ως πρώτο μας στόχο την οικονομική σταθερότητα του Συνεταιρισμού και τη συνακόλουθη πρόοδο του, (προκειμένου όλα τα Μέλη του να ωφελούνται από αυτόν) και κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική θέση του Συνεταιρισμού – λόγω της οικονομικής κρίσης και της κακοδιοίκησης των προηγούμενων ετών, που έφεραν τεράστιες οικονομικές ζημιές στον συνεταιρισμό – τελικά καταλήξαμε στο παρακάτω συμπέρασμα:
Ναι κύριοι…
Ανοχή τέλος!!!
Προς όλους και για όλα.
Ειδικότερα για τους επί χρόνια τροφίμους του συνεταιρισμού που ο καθένας « για τους δικούς του λόγους» ασκούσε πλημμελή διοίκηση, με τα αρνητικά αποτελέσματα, την υπερχρέωση και τα ελλείμματα.
Όπως, στοιχεία της πλημμελούς έως τώρα διοίκησής τους ήταν βέβαια η ανοχή σε μέρος του προσωπικού οι προσωπικές επιλεκτικές σχέσεις και η εμπέδωση αντίληψης χαλαρότητας, ανευθυνότητας με πολλά δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις.
Ανοχή τέλος λοιπόν, και για όλους μας
γιατί έτσι μας το ζήτησαν τα μέλη του συνεταιρισμού στις γενικές συνελεύσεις, τα οποία δεν επιτρέπουν πλέον σε κανέναν μας να ανέχεται αντικανονιστικές συμπεριφορές και μισθωτικές παροχές σε εργαζόμενους, μεγαλύτερες από τα ίδια μας τα μέλη που δουλεύουν σε συνθήκες ορυχείων, σταθμών, πυλώνων και στο «κάτεργο» της πρώτης γραμμής των γκισέ της εμπορίας.
Ως προς τις καταγγελίες σας, παραθέτουμε τα εξής:
Μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων

Επιλογή της διοίκησης είναι η ανανέωση και η ενίσχυση του προσωπικού με νέα μέλη σε ηλικία και νοοτροπία όπως φυσικά και με χαμηλότερους μισθούς. Δεν μπορεί υπάλληλος του συνεταιρισμού να παίρνει τριπλάσιο μισθό από έναν τεχνίτη ή έναν ορύχο ή διοικητικό σε εμπορία και διοίκηση.
Η παραμονή ορισμένων εκ των εποχιακών και σε δεύτερο εξάμηνο, έχει να κάνει ακριβώς με την ικανότητα και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου εργαζόμενου.
Προφανώς και δεν είναι στην φιλοσοφία της διοίκησης η στελέχωση με υπαλλήλους να γίνεται με κοινωνικά κριτήρια. Σε καθεστώς αγοράς και ανταγωνισμού δεν μπορούμε να μετατρέψουμε τον Π.Σ.Υ.Π ΔΕΗ σε Μ.Κ.Ο.

Δεν είναι αυτός ο ρόλος του. Ικανούς υπαλλήλους θέλουμε και φυσικά μεταξύ των ικανών και ίσων σε προσόντα, τα κοινωνικά κριτήρια που σε κάθε περίπτωση λαμβάνονται υπόψιν.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε από κανένα παιδί να γίνει υπάλληλος του συνεταιρισμού εάν έχει τα προσόντα.

Πως θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό σε παιδιά μελών του συνεταιρισμού, επειδή τυχαίνει σε κάποια περίοδο οι γονείς τους να είναι μέλη του Δ.Σ. ή οργανώσεων και συνδικάτων. Εξάλλου κανείς δεν είναι μόνιμος, είναι εποχιακοί και ο αριθμός τους σήμερα δεν ξεπερνά τα 4 επί του συνόλου του προσωπικού των 40 ατόμων.

Όλες οι συμβάσεις του ΠΣΥΠ ΔΕΗ αποφασίζονται και λειτουργούν από το Δ.Σ. και παρακολουθούνται από το Δ.Σ. και το εποπτικό συμβούλιο.
Τα κόστη των μετακινήσεων είναι σύμφωνα με τον κανονισμό και ελέγχονται επίσης από το εποπτικό συμβούλιο, ορκωτούς λογιστές, παρουσιάζονται στην Γενική Συνέλευση και πάντως κατά περίπτωση είναι ίδια με αυτά των ιδίων των καταγγελλόντων .
Δεν υπάρχει καμία ανάκληση εργαζόμενων με απόφαση του Δ.Σ. Καταργήθηκε απλά η θέση και ο υπάλληλος συνεχίζει με τα ίδια αντικείμενα.

Κλείνουμε απαντώντας με τον ίδιο ακριβώς επίλογο της δικής σας καταγγελίας με τον οποίο συμφωνούμε απόλυτα παραλλάσσοντας μόνον μία λέξη.
Κύριοι της μειοψηφίας, θα μας βρείτε απέναντι σε κάθε απόφαση που θα βλάψει τα συμφέροντα του Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ και των μελών του και των εργαζόμενων σε αυτόν και σας καλούμε, να συμμορφωθείτε άμεσα και να διορθώσετε τα κακώς κείμενα, επιφυλασσόμενοι κάθε νομίμου δικαιώματός μας και των μελών του Συνεταιρισμού.
Αντιθέτως, σε κάθε προσπάθεια με θετικό πρόσημο και έκβαση για τον Π.ΣΥ.Π ΔΕΗ και τα μέλη του, θα είμαστε δίπλα σας.
Η σκέψη και οι προσπάθειές μας για την καλή λειτουργία και την παγίωση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας του Συνεταιρισμού είναι άοκνες και διαρκείς και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να τις εμποδίσει.
Αγαπητοί συνεταίροι, για να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα απαιτείται η συστράτευση όλων και ΟΧΙ η φυγή.
Πυκνώνουμε τις τάξεις του συνεταιρισμού!!!
&
Πορευόμαστε με το σύνθημα,
«Υγιής Συνεταιρισμός στην υπηρεσία των Μελών του»

Για το Δ.Σ. Π.ΣΥ.Π./ΔΕΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΛΑΜΠΡΟΥ

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here