ΑρχικήΑΡΘΡΑH Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

H Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης στους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων

Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, διοργανώνει για 30η χρονιά τους Πανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 1/9/2016 έως και 20/9/2016 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου αλλά και σε άλλους χώρους πολιτισμού του Δήμου.

To ert.gr στηρίζει τη διοργάνωση και προχωράει στη σταδιακή προβολή των θεατρικών ομάδων που θα πάρουν μέρος. Σήμερα μαζί με τις γενικές πληροφορίες για τη διοργάνωση, επισυνάπτουμε υλικό (πορτρέτο, φωτογραφίες και βίντεο) από τη θεατρική ομάδα Μεγαλόπολης.

POSTER-A3-FINALΌπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Έχοντας την πεποίθηση ότι ο πολιτισμός δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά συνειδητή επιλογή και ότι η δημιουργία είναι τρόπος και στάση ζωής, δημιουργούμε το πλαίσιο συνάντησης ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων απ’ όλη την Ελλάδα και παρουσίασης του έργου τους.

Με γνώση, ευαισθησία και πολύ μεράκι, επί τριάντα συναπτά έτη, στηρίζουμε την ερασιτεχνική δημιουργία και δίνουμε βήμα έκφρασης στους «εραστές» της τέχνης που επιμένουν να αναζητούν δημιουργική διέξοδο στον πολιτισμό και να εμπνέονται από την αρχέγονη τέχνη του θεάτρου. Παράλληλα, προσφέρουμε στους δημότες μας και στους φίλους του θεσμού ποιοτικές παραστάσεις, ενθαρρύνοντάς τους να καταστούν κοινωνοί της τέχνης και να εκφραστούν μέσω αυτής.

Μετά την μεγάλη απήχηση της περυσινής διοργάνωσης, συνεχίζουμε την αναβάθμιση του θεσμού, διοργανώνοντας παράλληλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις, εκθέσεις, σε συνεργασία με γνωστούς καλλιτέχνες και νέους δημιουργούς. Δίνουμε την ευκαιρία στα μέλη των ερασιτεχνικών σχημάτων από όλη την Ελλάδα, αλλά και στους φίλους του θεσμού, να έρθουν σε επαφή με τεχνικές, θεωρίες και μέσα έκφρασης από το χώρο των παραστατικών τεχνών, να εκφραστούν και να συν-δημιουργήσουν».

megalop1
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Ζωγράφου

Ακολουθεί αναλυτικότερα το πρόγραμμα της διοργάνωσης:
• Θεατρικές παραστάσεις (εντός και εκτός διαγωνισμού), μουσικά δρώμενα, από 4/9/2016 έως 20/9/2016, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο.
• Σεμινάρια – Διαλέξεις – Εργαστήρια από 2/9/2016 έως 18/9/2016
• Έκθεση «Δεκαεπτά νέοι σκηνογράφοι: «Η παράδοση της Βακαλό» από 1/9/2016 έως και 20/9/2016, στη Βίλα «Μαρίκα Κοτοπούλη»

Πρόγραμμα παραστάσεων εκτός διαγωνισμού
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο: Ώρα έναρξης 21.00

Κυριακή 4 έως και Τριτη 6 Σεπτεμβρίου 2016: Το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου Ζωγράφου, θα παρουσιάσει το έργο «Γιοι και κόρες» του Γιάννη Καλαβριανού σε σκηνοθεσία Μαρίας Σάββα – Κυριακής Σπανού.

Τετάρτη 7/9/2016: Η μουσική ομάδα Κρουστών του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ΕΞΑΝΤΑΣ θα παρουσιάσει μια δική της βιωματική παράσταση, όπου οι ήχοι ντύνουν τις λέξεις και γίνονται το όχημα που αποκαλύπτει σκέψεις, συναισθήματα, κρυμμένα ταλέντα…, που ορίζει το στίγμα ανθρώπων που ΖΟΥΝ και δημιουργούν. Επιμορφωτές της μουσικής ομάδας είναι ο Βαγγέλης Κωστόπουλος και η Κυριακή Τσαγκιρίδου
Πρόγραμμα παραστάσεων διαγωνιστικού μέρους

Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο: Ώρα έναρξης 21.00

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Νεανική Θεατρική Σκηνή Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας
ΕΡΓΟ: «Η Βαβυλωνία» του Δημητρίου Βυζάντιου

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα «ΟΝΕΙΡΟΒΑΤΕΣ»
ΕΡΓΟ: «Ο Πλούτος» του Αριστοφάνη

profilMEGALOPOLIΣάββατο 10 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης
ΕΡΓΟ: «Φον Δημητράκης» του Δημητρίου Ψαθά

Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης
Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Διστόμου «Θεατροφρένεια»
ΕΡΓΟ: «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου» Ματέι Βισνιέκ

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου
ΟΜΟΜΑΔΑ: Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»
ΕΡΓΟ: «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» του Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρικό Εργαστήρι Ιερού Ναού Αγίων Κων/νου και Ελένης Ν. Ιωνίας
ΕΡΓΟ: «ΝΥΦΗ – Μαρίτσα η πρόσφυγγα» του Αντώνη Παπαδόπουλου

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα «Διαφυγή»
ΕΡΓΟ: «Στη φυλακή του χρόνου» του Μ. Μαυρή

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
ΕΡΓΟ: «Εγώ ο Μπέρτολτ Μπρεχτ» συλλογή κειμένων του Μπέρτολτ Μπρεχτ

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα Λακωνίας
ΕΡΓΟ: «Η κόμισσα της φάμπρικας» των Ασημάκη Γιαλαμά και Κώστα Πρετεντέρη

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Σκηνή Ζακύνθου
ΕΡΓΟ: «Το όνειρο της πέτρας» του Κωσταντή Μουζάκη

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα «Καρτέλ» – Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνών Αιγιαλείας
ΕΡΓΟ: «Ο μαξιλαρένιος» του Μ. Μακ Ντόνα

Δευτέρα 19/9/2016 : ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
• Απονομή βραβείων και επαίνων. Ώρα έναρξης 20.00
• «Μια φορά και έναν καιρό…δυο πόδια!» Θεατρική παράσταση της διεθνούς φήμης Αργεντίνας κουκλοπαίκτριας Veronica Gonzalez.
Όπως οι περισσότεροι άνθρωποι έτσι και η Veronica έχει δυο πόδια … αλλά τα πόδια της είναι ιδιαίτερα: μπορούν να μεταμορφωθούν σε απίστευτους χαρακτήρες από μόνα τους, κάθε φορά που τα ανεβάζει προς στον ουρανό. Αυτές οι ‘σωματικές’ κούκλες κινούνται στο ρυθμό της μουσικής, και ερμηνεύουν ιστορίες γεμάτες φαντασία, ποίηση και χιούμορ.. Μία παράσταση κουκλοθέατρου που υπερβαίνει τα εμπόδια της γλώσσας και το απολαμβάνουν θεατές ανά τον κόσμο.
Ώρα έναρξης 21.00

Info:Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου
Δ/νση: Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου

 

«Φον Δημητράκης» του Δημητρίου Ψαθά
Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ένα αστικό σπίτι της Αθήνας της Κατοχής του 1942. Ο Δημήτρης Χαρίτος (Φον Δημητράκης) ένας αποτυχημένος και δειλός πολιτευτής, βρίσκει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο: να γίνει Υπουργός, συνεργαζόμενος, όμως, με τους Γερμανούς. Μέσα στο σπίτι του και πίσω από την πλάτη του όμως επικρατούν αντίθετες τάσεις…

Σκηνοθεσία Θεατρική Ομάδα Μεγαλόπολης Σκηνικά-ΚοστούμιαΣχεδιασμός αφίσας Σωτήρης Μπελιάς Φωτισμοί  Ίωνας Ξυπολιάς Ηχολήπτης Ανδρέας Χινής Κομμώσεις Γιάννης Θεοδωρόπουλος Μακιγιάζ  Ρίτα Φλάναρη
Παίζουν Γιώργος Μπιλίσης, Κατερίνα Γεωργούλα, Ρούλα Σπυροπούλου, Κωνσταντίνα Μασούρα, Χρήστος Κασσελούρης, Νίκος Σπυρόπουλος, Δήμητρα Δάρρα, Γωγώ Μιχαλοπούλου, Λεωνίδας Παρασκευόπουλος, Πέτρος Αθανασιάδης, Ηλιάννα Μάτα, Βασίλης Χάβαρης, Ηλίας Κερκεμέζος, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Μαρία Κουρέτα

[ot-video][/ot-video]

Επιμέλεια αφιερώματος: Νάσος Μπράτσος από την ert.gr

Facebook Comments

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

8,120ΥποστηρικτέςΚάντε Like
1,236ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
791ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
5,660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής
FACEBOOK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ