Fillers νέας γενιάς – Ενισχύστε το κάτω περίγραμμα του προσώπου σας με υαλουρονικό

0
62

Η ενέσιμη θεραπεία προσώπου με υαλουρονικό, ενισχύει αποτελεσματικά την αρχιτεκτονική του προσώπου. Πλέον μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε το πηγούνι και την κάτω γνάθο με ειδικά ενέσιμα υαλουρονικά, που προσδίσουν φυσικό αποτέλεσμα έως ένα με ενάμιση χρόνο. Το fillers νέας γενιάς χαρακτηρίζονται από υψηλή ελαστικότητα και συνεκτικότητα και το αποτέλεσμα όπως αναφέραμε είναι απόλυτα φυσικό και διαρκείας.

H φυσική φθορά λόγω ηλικίας αλλά και η βαρύτητα επιδρούν στην ελαστικότητα του προσώπου, με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά πτώση και χαλάρωση στο κάτω περίγραμμα, συγκεκριμένα στην  περιοχή του πηγουνιού και στην κάτω γνάθο.

Η έγχυση υαλουρονικού γίνεται στα σημεία όπου χρειάζεται και έτσι ενισχύεται ο όγκος, δημιουργούνται γωνίες στο κάτω μέρος του προσώπου, προσφέροντας έτσι ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

Πληροφορίες για το υαλουρονικό
Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα, άλλωστε είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας και άρα δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο ή για να δώσει όγκο σε χείλη, ζυγωματικά και βαθουλωμένα μάγουλα.
Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Όλες οι θεραπείες με ενέσιμα, μπορεί να προκαλέσουν κάποια μελανιά, γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχει ένα περιθώριο ασφαλείας 7-10 ημερών πριν από κάποια επίσημη εμφάνιση. Το αποτέλεσμα δείχνει πολύ φυσικό και έχει διάρκεια από 8-12 μήνες.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία με υαλουρονικό
Για άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση την προσφέρει η εφαρμογή της μεσοθεραπείας με υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία τονώνει αποτελεσματικά το δέρμα και γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια. Η θεραπεία είναι απολύτως άνετη και  διαρκεί μερικά λεπτά. Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται για να ενισχύσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, για να βελτιώσει τις ρυτίδες αλλά και για να ενυδατώσει σε βάθος πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ…σημεία που χρειάζονται extra φροντίδα κυρίως το καλοκαίρι που η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ιδιαίτερα έντονη.

Οι ενέσεις μεσοθεραπείας χαρίζουν ένα λαμπερό και αναζωογονημένο δέρμα χάρη στις βιταμίνες και το υαλουρονικό οξύ που περιέχουν. Η δυνατότητα του δέρματος να διατηρήσει την υγρασία του βελτιώνεται με την τοποθέτηση μικρής ποσότητας υαλουρονικού στα πιο επιφανειακά δερμικά στρώματα, όπου υπάρχει ανάγκη για ενυδάτωση.

Η εφαρμογή γίνεται με σύριγγες που έχουν μια πολύ μικρή και λεπτή βελόνα.. έτσι τα συστατικά εισχωρούν καλύτερα μέσα στον λιπώδη ιστό και έχουν άμεσα και ορατά αποτελέσματα.
Η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό συνήθως επαναλαμβάνεται μετά από 3 ή 6 μήνες ανάλογα τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Η διάρκεια της επίδρασής του υλικού εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία γίνεται η εφαρμογή, το βάθος εγχύσεων, την πίεση του ιστού των εγχύσεων καθώς και την τεχνική που εφαρμόζει ο γιατρός.

Η χρήση των fillers ως λύση σε αισθητικά προβλήματα

Τα fillers χρησιμοποιούνται επίσης ως λύση σε αισθητικά προβλήματα με τρόπο διαφορετικό από τους συμβατικούς. Επιγραμματικά αναφέρουμε τις εναλλακτικές χρήσεις τους, που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν και είναι οι εξής:

  • Για να μειώσουμε την εμφάνιση της κυτταρίτιδας
  • Για να γεμίσουμε τους λοβούς
  • Για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες στα γόνατα
  • Για να περιορίσουμε τις ρυτίδες στους αγκώνες
  • Για να καλύψουμε ουλές από ακμή

Να σημειώσουμε ότι:

Σε όλες τις εφαρμογές όταν φεύγει το υαλουρονικό, μετά από 10-12 μήνες, στις περισσότερες περιπτώσεις, παραμένει ένα ποσοστό βελτίωσης πιο μόνιμο που οφείλεται  στην παραγωγή κολλαγόνου και βελτίωση της όψης του δέρματος.

www.agaitanis.gr

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.
Ιατρείο Αθήνας: Βασ. Σοφίας 48, τηλ: 210 7222070
Ιατρείο Καλαμάτας: Αριστομένους 53, τηλ: 2721 0 29570

Facebook Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here